Lichaamsversiering
Laatste Bericht 06-22-2007 12:07 door Nikkykai. 23 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 1 van 212 > >>
AuteurBerichten
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
06-14-2007 5:47
    En nee, dan bedoek ik niet een kettinkje...

    Ik bedoel een piercing, waarbij het kan gaan van een oorbel tot een ring in geslachtsdelen, en alles daar tussenin.
    Ik bedoel een tattoo, van een klein vlindertje op de scvhouder tot een draak/duivel op een hele arm of zelfs in het gezicht.

    Wat vinden jullie ervan? Wat hebben jullie en wat hebnben jullie kinderen? Is daar bij jullie strijd om?

    Bij ons wel. Ik vind een oorbel prima, maar verder... Maar ja, kleine kinderen worden groot, en je kunt nu eenmaal niet alles (blijvend) verbieden. Dus hier zijn de regels:

    - geen tattoos zolang je bij ons in huiis woont;
    - geen piercings in gezicht of geslachtsdelen zolang je bij ons in huis woont;
    - geen piercing in de tong (heel slecht voor gebit)
    - geen piercings voor je 16e.

    De oudste liet een navelpiercing zetten op haar 16e verjaardag, en de jongste heeft inmiddels twee gaatjes in ieder oor. Wij zijn er niet blij mee, maar zolang het daarbij blijft...
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-14-2007 6:36
    Onze dochters hebben allebei in elk oor 1 gaatje.
    Verder gelukkig nog nergens en ik hoop dat het voorlopig zo blijft.
    Eigenlijk wel een goede regel om het te verbieden zolang ze onder ons dak wonen, zolang het dan maar geen reden is om zo snel mogelijk het huis uit te gaan.
    Oudste wil heel graag een tongpiercing ondanks alle gesprekken die we er over gehad hebben, maar wij geven vooralsnog echt geen toestemming.
    We zijn een beetje bang dat het een bevlieging is en dat ze er later veel spijt van gaat krijgen.
    Tja, de leeftijd he, ze willen er zo graag bijhoren en meedoen met de rest.

    Over tatoeages wil ik het niet eens hebben!!!
    Gelukkig vinden onze dames dat ook helemaal niks, maar wat niet is kan nog komen. Dus we blijven allert!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-14-2007 7:34
    Ik heb zelf geen gaatjes in mijn oor en een piercing al helemaal niet. En ik hoop ook zeker dat Esther nooit een piercing of een tattoo wil. Maar gelukkig kan ik dat voorlopig nog buiten de deur houden.

    Een oorbel vind ik prima, mits het bescheiden blijft.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    06-14-2007 7:47
    Ik vind piercings en tattoo's verschrikkelijk, dus een regel wordt hier in huis later ongetwijfeld dat we het niet toestaan zolang ze onder ons dak wonen. 

    Een tongpiercing is trouwens niet alleen heel slecht voor het gebit, maar het is ook risicovol om te laten zetten. Als het niet goed gebeurt, kan het tot verlamming van de tongspier leiden en dat betekent dus dat je niet meer kan praten. Erg gevaarlijk dus.

    Groetjes,
    Miriam
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-14-2007 9:34
    Goeie tip Pepo om piercings en tattoos te verbieden zolang ze thuis wonen. Die ga ik eens onthouden. Hopen dat het nooit nodig is om die regel in te voeren, want voor mij hoeft het ook niet die piercings en tattoos.

    Ik hoop dat het tegen de tijd dat onze meiden de leeftijd ervoor hebben, zo ouderwets is om die versieringen te hebben dat het niet eens meer aan de orde is om die regel in te voeren.
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-14-2007 9:53
    Jeetje zeg, ik wist niet dat een tongpiercing zo gevaarlijk kon zijn.
    Nu ik er over nadenk praat oudste eigenlijk een week of 2 al niet meer over een piercing, dus misschien is de bevlieging al weer voorbij.
    Ikzelf begin er nog maar even niet over, geen slapende honden wakker maken!
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-14-2007 10:21
    Ik vond het echt moeilijk om mee te gaan met "gaatjes schieten". Voelde als verminking van mijn mooie meiden... maar ze wilden zelf graag. Ik heb gaatjes in mijn oren maar kreeg zo'n last van knopjes dat ik ze nooit meer draag. Nog eens geprobeerd met echt goud maar het bevalt me gewoon niet. Ze mogen geen 2e gaatje, geen piercing en geen tattoo's (niet aan de orde, alleen 2e gaatje wel - wil die van 13)....
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    06-14-2007 11:39
    Ik heb zelf in elk lelletje één belletje. Ik denk dat ik een jaar of tien was toen de gaatjes zijn geschoten. Er er komt ook niets meer bij.
    Mijn meiden hebben dat nu ook. Ik heb ze absoluut niet gepushed en vond het eigenlijk maar niets, prikken in je eigen kind. Van mij hebben ze ze dan ook niet cadeau gekregen, maar van hun peetouders (weliswaar na toestemming van ons). Ze moesten in ieder geval groot genoeg zijn om zelf te kunnen beslissen of ze het echt wel wilden of niet.
    De oudste was of tien of elf (ik weet het al niet meer). Stopt er ook van die grote ringen in enzo. Ze praat wel eens over een tweede gaatje, maar dat mag ze niet. Voorlopig slikt ze dat...
    De jongste heeft ze op haar afgelopen negende verjaardag gekregen. Ze wilde het erg graag, maar vond het zo spannend dat ze in de winkel is flauwgevallen. Arme schat. Die draagt alleen kleine knopjes. Ze is er reuze trots op.

    Wat mij betreft blijft het hierbij en er komen ook geen tatoeages bij. Ik praat er vrij veel over met ze, meestal naar aanleiding van (foto's van) mensen met piercings en/of tatoos in de hoop dat ze ze daardoor niet willen. Maar ja, ze zijn pas twaalf en negen.....
    §andra
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-15-2007 10:55
    Onze meiden hebben allebei twee gaatjes. Er mogen van mij alleen kleine oorbellen in, of één grote en een kleintje. Enkele jaren geleden wilde ze ook een piercing, ze waren toen een jaar of 15,16. Nu twee jaar verder, willen ze het niet meer.Ik heb hen toen gezegd dat ze maar moesten wachten tot ze achttien zijn, en dat we het er dan nog wel eens over zouden hebben.
    Het probleem heeft zichzelf opgelost, ze willen het niet meer, en zien nu in hoe lelijk het soms is.

    Ik vind het gewoon zonde om in zo'n mooi, gaaf lichaam te laten prikken.

    Wat tattoo's betreft, heb ik dat eigenlijk heel duidelijk gemaakt. NEEN! einde discussie.
    Zie het al voor je, zei ik dan, nu een dolfijntje op je borst, en als je dadelijk een jaar of vijftig bent dan heb je een walrus!

    grts, Sandra
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-15-2007 11:08
    Of een "hang"oorkonijntje i.p.v. zo'n lief ding!
    Annet028
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-18-2007 6:01
    Gelukkig ben ik nog niet zover. Raffael is pas 1,5 maar ik weet wel wat de regels van mijn ouders waren. Een piercing kan vanaf je 16de mits mams en paps hiermee eens waren. een tatoo mag vanaf je 21ste zodat je er zelf verandwoordelijk voor ben. Ik moet zeggen dat ik vanaf me 18de al een tatoo wilde en ik heb er ook 1 op me 22ste laten zetten. Heb er eerst goed over na gedacht want het is niet iets wat je zomaar kan weg laten halen. Maar ik heb er tot op heden toe geen spijt van. Maar ja ik heb er ook een jaar over nagedacht.

    Annetta
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-18-2007 8:35
    Annetta, wàt heb je, en waar? Of is dat een brutale vraag? Mijn kinderen zitten "in de leeftijd" maar willen nog niet meer dan een 2e oorgaatje, zoals ik al schreef. In het 1e gaatje gaan wel "hoepels" zoals de mannen (papa en broer) hier ze noemen.
    Annet028
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-19-2007 7:47
    De plek waar de tatoo zit is op me onderrug maar dan meer aan de zijkant en niet in het midden. Wil het graag uitbreiden door dezelde aan de andere kant en dan iets met de naam van me zoontje. En het is een fantasieafbeelding. Met geen betekenis.het is moeilijk uit te leggen hoe deze er uit ziet.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-19-2007 9:55
    Dat is ook echt een plek "van jezelf", op de onderarm ofzo zie je het veel sneller. Dat zou voor mij misschien ook nog schelen, als de kinderen ermee kwamen?
    sonnie1983
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-20-2007 10:49
    In een ander topic schreef ik al dat mijn vriend er 3 heeft.

    1e toen hij ong. 18 was een drakenhoofd. Maar nog wel dat er een shirt over heen valt op linkerbovenarm.

    3 jaar geleden (23) zijn 2e op rechterbovenarm een grotere draak met vuur erom heen enz. Een shirt bedekt hem bijna helemaal alleen net klein stukje niet.

    3e vlak erna op linkeronderarm. Mijn vriend is wel een persoon die het gezin waar hij uit komt belangrijk vind. Dus op linkeronderarm aan binnenkant de 1e letter van de naam van: broertje, vader, moeder. (was even nadenken hoe anders stond er jam haha. Nu is het mja geworden.

    Ook al zijn zijn ouders er niet voor waren toch vereerd.

    zijn broertje toen hij 18 werd vorig jaar ook die letters laten zetten maar dan op rechteronderarm (hij en zijn broertje hebben zelfde 1e letter).

    Nu heeft hij een bok in zijn nek erbij een soort tribel achtig iets.

    Dat vind mijn vriend gelukkig ook te. Hij heeft nu tatoo's die hij kan verbergen zo nodig. Die in je nek verberg je niet zomaar. Maar is zijn keuze denken wij dan maar. Wij hadden gezegd had maar gewacht want hij is klaar met school nu dus moet gaan werken. Meestal vinden bedrijven waar ze chauffeurs hebben tatoo's niet zo erg maar je zult het maar net treffen toch.
    (hij is net als mijn vriend vrachtwagenchauffeur).

    Ik heb zelf een navelpiercing. 3 jaar geleden laten zetten (21).
    Wil ook nog een tatoo op de onderrug denk ik.

    Ik heb er helemaal niks op tegen. Alleen vind ik van top tot teen onderstaan ook niet mooi.

    We merken wel dat mensen heel snel oordeel hebben als iemand een tatoo heeft.

    (mijn oude baan gingen bbq-en met alle collega's dus ook de accountants die in dat pand werken. Praten ze eigenlijk voor het eerst met hem. Maandag erna: het is toch een hele gewone jongen zei hij tegen mij. Alsof ie dat niet is. Hij heeft echt wel manieren en kan echt wel een gesprek voeren!)

    ps op mijn oude baan wisten maar 2 collega's dat ik een piercing heb. en hier op mijn nieuwe baan weet niemand dat. Niet dat het niet mag maar is iets voor mij.

    gr
    Nikkykai
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-20-2007 11:08
    Mijn kids mogen voor hun 18e geen tattoo's.
    Ik heb er zelf 2 en manlief 1, en we weten wat de risico's zijn (hygiëne, mislukken, spijt krijgen)
    Over piercingen hebben we het nog niet gehad, aangezien we die zelf niet hebben.
    Maar daar moeten we het ook maar eens over hebben.
    sonnie1983
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-20-2007 11:14
    Toch is het wel raar he. Bijv oorbellen in de oren zijn eigenlijk ook piercings en veel mensen vinden dit gewoon kunnen.
    Zelf zou ik ook nooit piercings op intieme plekken willen of door de tepel dat vind ik echt zonde.
    Maar door je navel bijv..... Dat vind ik wel kunnen ik loop er niet mee te koop ofzo.

    gr
    Nikkykai
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-20-2007 11:22
    Ja, ik vind oorbellen ook gewoon piercingen.
    Ik heb er in ieder oor 2, maar gebruik er maar 1.
    Nikky wil nog geen gaatjes, maar als ze ze wil, mag ze ze van mij. Als het aan mij ligt komen er voor haar 16e geen andere pierdingen. En dan mag alleen de standaard manieren; wenkbrauw en navel.
    De rest doen ze maar als ze het huis uit zijn.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-20-2007 1:29
    Jij noemt navel en wenkbrauw standaard, hier zijn er veel met tong- en neuspiercings, dat noemen ze standaard... Het is maar net wat je zelf mooi of acceptabel vindt, blijkbaar. ;-)
    sonnie1983
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-20-2007 1:56
    Ik weet niet wat tegenwoordig de meest gezette piercing is maar ik zou dan ook voor navel gaan. Of wenkbrouw inderdaad.

    gr
    U bent niet gemachtigd om te reageren.
    Pagina 1 van 212 > >>