Hangjeugd
Laatste Bericht 05-30-2007 2:55 door Gompy. 6 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
05-29-2007 11:54
    Naar aanleiding van een discussie op het zusje HHP, een vraagje: Hoe gaan jullie om met de hangjeugd in de buurt? Spelende kinderen, voetballen op straat, ballen in de tuin, harde muziek, brommers, hangende pubers, brutaal of niet, rommel, afval...
    Overlast? Of hoort het erbij?

    Hier is er een APV die samenscholingen (meer dan 3) verbiedt, dus mag het niet. Onzin vind ik dat, waarom mogen tieners niet met elkaar rondlopen en -hangen? k vind het niet erg, spreek ze aan bij overlast, geef ze een afvalzakje en af en toe een blikje cola, en zo houden we het binnen de perken. Mijn dochters zijn ook pubers en lopen ook met hun vrienden en vriendinnen over straat, zolang ze niets doen wat niet mag, zie ik het probleem niet. Maar bij overlast wel aanspreken, vernielen, rommel op straat, lawaai, dat mag natuurlijk niet. Mijn ervaring is dat op een normale, volwassen toon aanspreken goede resultaten geeft, maar misschien komt dat doordat ze mij kennen...
    sonnie1983
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-29-2007 12:02
    Ik spreek kinderen bij ons in de straat ook wel aan.
    Bijv. toen ze met handboeien zich vast wilde maken aan mijn vriend zijn auto. (aan het handvat van de deur).

    Of als ze constant van die bolletjes schieten die aan die struiken groeien in het voorjaar. En dan nog het liefst schieten ze die in je auto.

    Maar bij ons in de buurt loopt ook iemand rond die graag onze auto vernield (altijd alleen 1 van onze auto's). Altijd snachts dus dat zijn in ieder geval geen jonge kinderen. Toch jeugd dan minimaal gezien de leeftijd (wat me ook niet lijkt want ouders zullen er niet blij zijn als die snachts de straat op gaan) dus wij verwachten iemand die minstens op zijn eigen woont.

    gr
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    05-30-2007 1:32
    Wij hebben hier in de buurt helemaal geen last van hangjongeren. Een paar jaar geleden hadden onze achterbuurjongetjes wel de gewoonte om steeds ballen en rommel over de schutting te gooien. In het begin gooide ik de ballen braaf terug totdat ik het zat was. Op een gegeven moment had ik wel 8 ballen in de garage liggen. Die heb ik op een dag allemaal bij hun achter de schutting gelegd en sindsdien nooit meer last gehad. 

    Verder vind ik dat jongeren de kans moeten hebben om lekker met elkaar rond te hangen. Het is nu eenmaal een feit dat niet veel ouders zitten te wachten op al die slungels in hun eigen huis en dus hangen ze buiten rond. Ik geloof niet dat jongeren alleen maar rondhangen om rottigheid uit te halen. Als ik wel last van ze zou hebben, dan zou ik daar gewoon wat van zeggen.

    Groetjes,
    Miriam
    sonnie1983
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-30-2007 1:48
    Mijn vriend stond jaren geleden toen hij nog op school zat altijd met een hele grote groep bij elkaar op een grasveldje.
    Gewoon om bij elkaar te zijn, gezellig, enz.
    Ze haalden nooit kwattekwaad ofzo uit.
    Toch moesten ze weg van de politie: hangjeugd.
    Volgens mij hadden omwonende ook geen last.

    gr
    Sje
    Posts:75548


    --
    05-30-2007 1:53
    Je hebt inderdaad hangjeugd en hangjeugd. Ik vind als ze gewoon lekker een plek hebben om eens een keer zonder ouders in de buurt lekker bij elkaar te zijn: prima!

    Maar zodra ze een peuterspeeltuin gaan bewonen 's avonds en je daar 's ochtends met je peutertjes nog zat van merkt, dan vind ik het irritant worden. Zeker als door het gewicht van die jongeren  speeltoestellen gesloopt worden.

    Herkenbaar trouwens Miriam, dat met die 8 ballen. Onze buurjongetjes komen ook niet altijd hun ballen ophalen. Eind van de zomer vorig jaar hadden wij er ook een stuk of 8 achter het schuurtje verzameld omdat ze ze maar eens moesten komen halen. Nooit meer opgehaald! Die gaan dus wat mij betreft gewoon naar een rommelmarkt ooit. Het zijn blijkbaar zulke verwende jochies dat het ze niet kan schelen dat er een bal over de schutting gaat. Nou prima, maken we er andere kinderen blij mee.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    05-30-2007 2:35
    Daar heb ik mij hier ook zo enorm over verbaasd. Ten eerste vind ik het al vreemd dat ze acht mooie ballen hebben, waarvan de meeste van echt leer. En dan zijn ze er ook nog eens zo onvoorzichtig mee en raken ze ze kwijt! Ik begrijp niet dat hun ouders ze steeds weer een nieuwe bal geven.
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-30-2007 2:55
    Hier bij ons in de straat hebben we eigenlijk ook helemaal geen last van hangjeugd, nou wonen wij zo goed als buiten de bebouwde kom op een heel klein industrieterreintje. In het dorp zelf hangen weleens groepen rond, sommige vernielen de boel, andere hangen alleen maar.

    Bij ons tegenover is een grote parkeerplaats van asfalt, daar wil zo af en toe nog weleens iemand uit proberen of hij zijn auto met rokende banden rondjes kan laten rijden, maar dat komt echt weinig voor.
    Daarbij kun je die niet altijd onder hangjeugd scharen, want ook knapen van achter in de 20 zie je dan wel eens.
    U bent niet gemachtigd om te reageren.