's Nachts zindelijk
Laatste Bericht 05-08-2012 8:16 door karin185. 11 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Isa2822
New Member
New Member
Posts:


--
04-20-2006 10:25
    Ons zoontje (wordt in augustus 4) is overdag zindelijk, maar s’nachts niet. Heb al geprobeerd om als wij naar bed gaan hem te laten plassen enz, maar wil nog niet lukken. Heeft iemand nog meer tips, of moet ik gewoon nog even afwachten omdat hij er dan waarschijnlijk nog niet aan toe is??
    (Hij is soms wat "lui", vindt het al snel goed. Hij heeft al snel zoiets van kan ik niet... Bv jas zelf aandoen kan hij prima....maar het is veel gemakkelijker als mama of papa dit doet....)

    Alvast bedankt!

    Groetjes Isa

    Edited by - Sje on 7-5-2012
    tijgertje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    04-21-2006 12:02
    Hoi, Nu ga ik tegen alle regeltjes en adviezen in. Ik heb mijn kinderen nooit 's avonds extra uit bed gehaald om te plassen. Ik vond het zo zielig. Ze sliepen nog terwijl ze op de wc zaten. Het voelde zo onnatuurlijk om ze op dat tijdstip te laten plassen. Had er het gevoel bij dat ik juist het bedplassen ging stimuleren. Nu moet ik zeggen dat ik veel geluk heb gehad bij het zindelijk worden van mijn kids. Dit ging snel en 's nachts waren ze ook snel droog. Mijn zoon en dochter hebben net zo lang 's nachts een luier gedragen tot dat ze echt droog waren. Daarna hebben ze heel lang nog met zeil onder het laken geslapen. Het is bekend dat jongens vaak langer 's nachts in bed plassen. Denk dat het aller belangrijkste is dat je er geen punt van maakt, maar ook weer niet zo dat hij denkt dat je het geen probleem vind om steeds een nat bed te hebben om te verschonen. Verder kan de indrukken van de dag meehelpen dat je kind 's nachts in bed plast. toen mijn zoon naar school ging, heeft hij weer een week in bed geplast. Na een paar keer heb ik samen met hem besloten weer een luier om te doen. Hij kwam zelf een tijdje later met de mededeling dat die niet meer om hoefde!! Dat vertrouwen heb ik hem gegeven en het ging goed. In het totaal is het af en toe wel eens mis gegaan. Zo heeft mijn zoon wel eens gedroomd dat hij op de wc zat!!!! Tja ,dan krijg je problemen. Verder heb ik altijd het overloop licht aan. Zo zien ze waar ze heen moeten. Verder je kind is niet lui, hoor. Gewoon gemakkelijk als moeder het doet. Daar ben je zelf bij!!!! Als je wilt dat hij het zelf doet, kun je misscien een puntensysteem in voeren. Zo van iedere keer dat je het zelf doet, krijg je een stikker en bij tien stikkers, dan..????? Je kunt hem ook aanspreken over dat alleen grote jongens zelf de jas aan doet. Dus als jij een grote jongen bent.......! groetjes
    Isa2822
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    04-21-2006 5:06
    Hallo tijgertje, Puntensystemen , cadeautjes enz hebben we al beloofd en proberen mee te werken, maar daar is onze kleine man niet gevoelig voor. Heb hem trouwens gewoon weer een luier aangedaan! We hebben afgesproken dat dit waarschijnlijk weer even de beste oplossing is. Tips blijven welkom groetjes Isa
    veugelke
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    04-21-2006 7:16
    Hoi Isa, Goed idee om hem weer een luier om te doen. Verder zou ik er totaal geen aandacht aan besteden en wachten tot hij zelf aangeeft dat hij geen luier meer nodig heeft. En die dag komt! Groetjes, Tilly
    kristel
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    04-21-2006 11:40
    het komt vanzelf goed. Ineens zijn ze 's-nachts zindelijk. Straffen of belonen helpt nu nog niet. Mijn zoon is vanaf 3,5 tot 6 's-nacht zindelijk geweest. Nu plast hij weer 2 x per week in zijn bed. Ook dat komt heel veel voor bij jongens. Ik geef er maar niet teveel aandacht aan. Al vind ik het ook wel vervelend.
    lana
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-10-2006 9:22
    Mijn zoon is nu 7 jaar en heeft tot vorige week`snachts luiers gedragen,omdat hij overdag zelfs soms niet naar de w.c ging en omdat hij `s nachts helemaal niet wakker werd.Hij heeft geen probleem met plassen maar met poepen wel. Ik heb er een paar keer met de huisarts over gesproken en ook het bureautje gebeld met dit probleem,maar ze zeiden beide:"daar groeit hij vanzelf wel overheen". Ik heb op een gegeven moment gedacht dat hij misschien een lichamelijk probleem had,maar dat was het niet. Hij zei zelf dat hij gewoon geen zin had om naar de w.c te gaan. We hebben de afgelopen jaren van alles geprobeerd van stickers tot een cadeautje als hij het een week niet in zijn broek deed.Dit hielp alleen maar tijdelijk. Nu heb ik vorige week gelezen dat het superverkeerd is om je kind zolang een luier om te doen,dus heb ik hem voor het blok gezet.Ik heb hem verteld dat het niet goed is om nog een luier om te doen op zijn leeftijd en dat hij vanaf die dag geen luier meer kreeg punt uit. Het gekke is dat hij vanaf die dag gewoon elke keer naar de w.c gaat Soms is de oplossing zo dichtbij,dat je hem niet ziet!! Ik denk dat als je wilt dat je kind zich groot gedraagt je hem groot moet behandelen. Misschien niet bij alle kindjes,maar toch wel bij veel kids groetjes lana
    Clivia
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-11-2006 11:43
    Ik herken wel dat er soms een 'kwartje moet vallen' bij de ouders. Iets heel voor de hand liggends wat je toch over het hoofd had gezien tot dan toe. Wij hebben ook heel wat zindelijkheidsproblemen gehad (tot vijftien jaar zeiltjes in bed, maar ook overdag tot een jaar of zes problemen) maar het is allemaal goed gekomen.
    lana
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-12-2006 9:09
    Het is nu ongeveer anderhalve week geleden en mijn zoon heeft nog steeds geen "ongelukjes" gehad ik ben perplex! Er ging vier jaar lang geen dag voorbij of hij had een ongelukje. Ik ben echt trots op hem en dat kan ik niet vaak genoeg zeggen tegen hem!! groetjes lana
    Sje
    Posts:75548


    --
    05-07-2012 11:36
    Vraag van Amanda03:

    Mijn dochter is nu een jaar zindelijk overdag. 's Nacht vindt ze haar luier wel prima. De ene ochtend is hij nat, de andere ochtend is hij droog. Nu heb ik haar gezegd dat ze al zo'n grote meid is (in juli wordt ze drie) dat ze eigenlijk 's nachts ook eigenlijk geen luier meer om hoeft (voorbereidend gesprek).

    Maar nu vraag ik me af, hoe ga ik dit aanpakken? Moet ik haar wakker maken als wij naar bed gaan om te plassen? Ik weet niet of ze zelf wakker wordt als ze moet plassen. Hoe hebben jullie dit aangepakt?
    Sje
    Posts:75548


    --
    05-07-2012 11:40
    Ik had voor onze meiden toen ze overdag al zindelijk waren voor de nacht nog luier-onderbroekjes. Zo konden ze zelf naar het toilet als ze wilden.

    We hebben ze hier nooit nog uit bed gehaald om te plassen op het moment dat wij naar bed gingen. Gewoon niet teveel meer te drinken geven na het avondeten (tenzij ze ziek zijn of bijv. tijdens een warme zomer), voor het slapen gaan nog laten plassen en dan maar zien.

    Is het onderbroekluiertje een behoorlijke poos elke ochtend droog, dan kun je proberen met een gewoon onderbroekje te laten slapen.

    Ik had wel altijd zo'n speciale molton op het matras liggen en dan pas het gewone matras-overtrek. Op die manier is het niet zo erg als het toch eens misgaat. Die moltons zijn bijv. bij de Hema te koop. De Aldi heeft ze ook eens per jaar.
    Amanda03
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-07-2012 11:56
    Sje bedankt voor je reactie.

    Ze gaat nu 's nachts idd met een up en go naar bed. En heb haar wel gezegd dat als ze moet plassen s'nachts, dat ze dan naar de wc mag om te plassen. Ze komt namelijk nooit haar bedje uit. Ze wacht 's morgens ook altijd tot wij haar uit bed komen halen, ook al is ze al wakker. Maar blijkbaar wordt ze er niet wakker van. En ik wil het ook niet pushen. Om haar wakker te maken vind ik idd ook een beetje sneu, als ze zo lekker warm in haar bedje ligt.

    Ik ga het wel even aankijken.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-08-2012 8:16
    Wij maken onze oudste ook nooit wakker om te laten plassen. Die van 4 draagt nog wel een luier 's nachts.

    Bij oudste ging ineens de knop om toen ze 4 was en van het ene op het andere moment was ze ook ;s nachts zindelijk. Toen een paar weken alles droog bleef 's nachts mocht de luier af blijven. En de ongelukjes die ze daarna gehad heeft zijn op 1 hand te tellen.
    U bent niet gemachtigd om te reageren.