Met voetjes naar binnen gericht lopen
Laatste Bericht 04-28-2006 9:39 door tijgertje. 2 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Sje
Posts:75548


--
04-28-2006 3:21
    Ons jongste dochtertje (nu 15 maanden) loopt met haar voetjes ietsje naar binnen. Nu weet ik dat dat vaak is bij die hele kleintjes (de oudste is ook zo begonnen en loopt nu mooi recht), maar vooral haar rechtse voetje flapt ze vlak voordat ze het neerzet net ietsje extra naar binnen.

    Woensdag met de consultatiebureau-arts over gehad maar ik heb het niet zo hoog op met die arts dus ik wil toch eens verder informeren naar ervaringen.

    De arts zei dat ik inderdaad gelijk heb, maar dat dat niet erg is omdat het eigenlijk altijd vanzelf wel goedkomt. Wat hem wel zelf ook opviel was dat ze van dat rechtervoetje haar grote teen en de teen ernaast ook uit elkaar zet en dat wil hij wel in de gaten houden maar het is tijd zat om daar bij het 2-jaarbezoek in januari nog eens naar te kijken.

    Toen ik vroeg of dat niet te laat zou zijn, zei hij dat het inderdaad niet te laat zou zijn omdat er toch niks aan gedaan kon worden.

    Nou lijkt mij dat stug met alle soorten ondersteunend schoeisel en braces enzo die er tegenwoordig bestaan, dus ik wil er wel op tijd bij zijn als er wel degelijk een probleem met haar voetje is wat verholpen kan worden. Liefst "behandel" ik dan in een zo vroeg mogelijk stadium namelijk.

    Onze meisjes lopen thuis altijd op sokjes/blote voetjes, ook als we ergens op bezoek gaan doen we ter plekke hun schoentjes uit. Ze hebben eigenlijk alleen schoentjes aan als we naar buiten gaan met ze. Dus aan het dragen van schoentjes kan het niet liggen want die hebben ze al minimaal aan.

    Ik ben sowieso van plan om de eerstvolgende keer dat ik bij de huisarts ben eens extra te informeren en zodra ik weer in een goede schoenenzaak ben, wil ik het ook aankaarten.

    Hoe zijn jullie ervaringen hiermee?

    Edited by - Sje on 22-4-2007 10:47:25 PM
    kristel
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    04-28-2006 7:51
    Het komt inderdaad wel goed. Mijn kinderen hadden dat ook. Blote voeten en sokjes zijn altijd beter dan pantoffels. Tip van de orthopeed voor mijn zoon was: harde achterkant, brede voet en soepele zool. En dat hoeven geen dure schoenen te zijn, ik moest juist kijken of er geen "voetbed" in zat. De schoenen moesten nagenoeg vlak zijn. Bij Scapino, schoenenreus etc. heb ik prima schoenen kunnen vinden en bij zowel zoonlief (8) als mijn meiske (3) is het allemaal goed gekomen. Maar ze dragen alleen schoenen buiten. In huis gaan de schoenen uit en dan op blote voeten of sokken. Niet om huishoudredenen maar gewoon omdat het veel beter is.
    tijgertje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    04-28-2006 9:39
    Hoi Sje, Net als wat Kristel zegt. Het zal wel goed komen. Kijk ook eens goed als ze mete schoenen loopt!! Verder kan het geen kwaad eens met de huisarts hierover te praten. Verder let er niet te veel op maar controleer regelmaat haar lopen. Groetjes Tijgertje
    U bent niet gemachtigd om te reageren.