1e jaar voortgezet onderwijs
Laatste Bericht 07-22-2008 10:10 door kôlleke. 42 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>
AuteurBerichten
Gompy
New Member
New Member
Posts:


--
03-14-2008 1:57
Heerlijk Kolleke, dat het zo goed gaat op school!
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
03-14-2008 6:17
Super Kolleke. En bilingual is tegenwoordig helemaal "in" hè? Op de meeste universiteiten worden de colleges al regelmatig in het engels gegeven, dus het is wel superhandig dat ze dat nu al leert toe te passen.
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
03-15-2008 9:10
Fantastisch Kôlleke! Weest maar trots, die overgang van basis naar middelbaar is niet niks, en als ze het dan zo goed doet, is dat geweldig!
kôlleke
Posts:22705


--
03-20-2008 2:44
Maandagmiddag ben ik voor een 10-minutengesprek bij de mentrix van mijn dochter geweest. Nou, ik was zo klaar, dat begrijpen jullie wel. Het gaat hartstikke goed met haar en doet het goed in de klas. Niet op de voorgrond, maar wel met alles meedoen.

Gisteren ben ik weer op school geweest. De kinderen van het tvwo kregen een theaterworkshop "Little Victorians" van een Engels toneelgezelschap "Phileas Fogg". Wat was dat leuk zeg.

Onder leiding van twee ervaren toneelspelers werden ongeveer vier scenes ingestudeerd, waarbij de kinderen veranderden in Victoriaanse schoolkinderen, bedelaars, mijnwerkers, fabrieksarbeiders, schoorsteenvegers, etc. Zonder dat ze er erg in hebben, leren ze naast drama en spreken in het Engels, ook iets van de Engelse literatuur en de geschiedenis.
In twee uur tijd leerden ze hun rollen en voerden zij het toneelstuk op.
Het publiek was tijdens de gehele workshop aanwezig, dus je zag het groeien. Verbazingwekkend hoe goed die kinderen al Engels spreken. Het was echt super leuk om naar te kijken.

Edited by - kôlleke on 20-3-2008 16:13:35
Sje
Posts:75548


--
03-20-2008 8:02
Goed bericht Kôlleke dat 10-minutengesprek!
Leuk ook zo'n leerzame workshop!
kôlleke
Posts:22705


--
04-09-2008 11:19
Onze oudste heeft weer twee projectdagen achter de rug. Voor de 1e jaars van het TVWO stonden deze in het teken van de High Tea. Hoe kan het ook anders met zoveel Engels.
Ze hebben allerlei lessen over voeding gehad en de tweede dag gingen ze aan de slag met het maken van allerlei lekkere hapjes. Ook servetten vouwen kwam aan bod. Natuurlijk werd ook de kantine omgetoverd tot een waar restaurant met een lange buffettafel.
Van vier tot vijf uur 's middags waren de ouders uitgenodigd. Ik ben samen met de jongste gegaan.
De oudste had snel een plaatsje voor ons gereserveerd bij een paar moeders en opa en oma van haar schoolvriendinnen. Het was erg gezellig aan onze tafel en ik heb de moeders wat beter leren kennen. Onze tafel ging als laatste richting huis...
Het was ook erg leuk om te zien hoe de oudste zich met haar klasgenootjes op school gedraagt, al blijft het een momentopname. Je ziet dat ze het er erg naar haar zin heeft. Zo leuk!

In de klas van de oudste zitten ook drie meiden die bij ons in het dorp wonen, maar waar ze niet zoveel mee optrekt. Met één van die meiden zit ze al jaren op ballet, maar op de één of andere manier passen ze niet bij elkaar.
Dat vond ik eerst wel erg jammer, al was het alleen maar om samen mee naar school te fietsen. Onze oudste fiets nu zoveel mogelijk met haar oude klasgenoten van de basisschool mee. Die zitten niet bij haar in de klas dus.
Nu vertelde ze dat één van de drie meiden uit haar klas door de andere twee werd gepest. Toen onze oudste merkte dat dat meisje nu dus alleen fietst heeft ze spontaan aangeboden: "Dan fiets je toch gewoon met ons mee!" En dat doet ze nu ook. Ik vond het erg lief van onze oudste en dat heb ik ook uitgebreid tegen haar gezegd.


Edited by - kôlleke on 9-4-2008 11:21:35
kôlleke
Posts:22705


--
06-06-2008 11:42
Ik had (op HHP) nog beloofd om een verslagje te schrijven over de werkweek van onze oudste dochter naar Engeland.

Het doel van de reis was om zoveel mogelijk het Engels spreken te oefenen. Daarom waren de kinderen ook per twee of drie ondergebracht in een gastgezin.
Onze dochter kwam in een gewoon gezin terecht met twee schattige meisjes. Schattig omdaat ze gewoon aardig waren, maar ook omdat ze van die "schattige" uniformpjes aanhadden...

Ze hebben veel gezien en gedaan: Hastings (Hastings castle), Battle (Abbey en Battle fields), Canterbury (Canterbury tales), bowling, sporten, pretpark (Knockhatch in Hailsham), Londen (science museum, city tour, shoppen in Covent Garden, musical Grease!!!), Dover (wandeling over de krijtrotsen.

Een vol programma, maar ze hebben het allemaal erg naar hun zin gehad. Ze zijn maandagochtend rond 7.00 uur vertrokken en vrijdagavond om 22.30 uur hebben we haar weer bij school opgehaald.

Tijdens de week war er een vervelend voorval. Er was een meisje die tijdens de sportactiviteit onderkoeld is geraakt. Ze had last van migraine en kreeg het heel erg koud. Ze had al heel veel jassen van iedereen gekregen, maar dat hielp niet. Ze kreeg stijve handen en haar spraak ging achteruit. Uitendelijk is ze met de ambulance afgevoerd. Natuurlijk ging er een leerkracht mee.
Aan het einde van de dag zijn ze met de hele bus langs het ziekenhuis gereden om te kijken of ze al mee kon. Gelukkig was dat het geval en heeft ze de rest van het programma gewoon mee kunnen doen. Maar wel even schrikken.
Voor de rest zijn er geen vervelende dingen gebeurd.

Onze meid heeft echt genoten en veel geleerd. Vooral Londen vond ze geweldig.
Ze had daar voor ons allemaal een cadeautje gekocht.
Voor onze jongste een sleutelhanger met een beertje met de Engelse vlag op zijn buik. Voor mijn man en mij elk een potlood met de Engelse vlag en een glas uit de Disneyshop met Mickey en Minnie Mouse erop.
Zelf had ze een reuzepotlood en een sleutelhanger gekocht.
Ook had ze nog een ansichtkaart gekocht en geschreven, maar die heeft ze maar mee naar huis genomen ipv te posten. Dat was sneller.

De avond voordat ze naar Engeland vertrok had ik stiekum een kaart in haar tas gestopt met wat lieve woordjes erop. Dat vond ze toch wel heel erg leuk!

Inmiddels zijn we weer een paar weekjes verder en is ze druk bezig om met haar klasgenootjes de opdrachten die ze hadden meegekregen af te maken en presentaties voor te bereiden.
We hebben nog geen vaste vakantieplannen voor de zomer, maar als het aan haar ligt gaan we naar Engeland!!!
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
06-07-2008 8:52
Mooi verslagje, en leuk dat ze het zo naar haar zin heeft gehad! Engeland ken ik niet, maar Schotland vinden wij prachtig.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
06-07-2008 3:38
Klinkt als een heel leuke en leerzame week. En als je nog geen vakantieplannen hebt, is Schotland inderdaad een aanrader. Als onze kinderen iets groter zijn, gaan wij er zeker weer naar toe!
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
06-08-2008 2:26
Klinkt erg leuk, Kolleke.
Sje
Posts:75548


--
06-08-2008 4:05
Leuk Kôlleke!
kôlleke
Posts:22705


--
06-08-2008 9:13
Ja, ook al heeft ze wel eens geen zin om naar school te gaan, heeft ze het erg naar haar zin op school. Wat dat betreft is het echt een school die bij haar past. Waarschijnlijk zou ze het op een andere school ook wel naar haar zin hebben gehad, maar we hebben zeker geen spijt dat we haar naar het tweetalig vwo hebben laten gaan. Er zat tenslotte een flink kostenplaatje aan.

Vandaag zijn we op verjaardagsvisite geweest bij haar vriendinnetje van de basisschool. Ze hebben altijd in een combinatieklas gezeten. Dat vriendinnetje zit nu in groep 8 en maakt hetzelfde mee als onze oudste vorig jaar. Heeft "natuurlijk" een mobieltje voor haar verjaardag gekregen.
Als ik die meiden dan vergelijk, ben ik toch wel verbaasd hoeveel onze oudste in dat 1e jaar heeft geleerd. Dat is echt enorm snel gegaan.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
06-08-2008 9:53
Ik vind deze jaren (1 meisje gr 8 en 1 in 3 vwo hier) enorm snel gaan! Ze veranderen waar je bij staat, maar gelukkig nog steeds op een leuke manier. We mogen hier niet mopperen...
Marion60
New Member
New Member
Posts:


--
06-13-2008 8:35
Na de zomer gaat hier het laatste kind naar de middelbare school. 1e Klas gymnasium is het geworden met Cambridge Engels erbij. Hij heeft er enorm zin in. Roept iedere dag dat hij de basisschool nu wel gezien heeft! Ben benieuwd of hij er eind september nog zo over denkt ;-)

grtz
Marion
kôlleke
Posts:22705


--
06-13-2008 9:01
Dat is ook weer een stap Marion, als je laatste naar de middelbare gaat. Op een gegeven moment zijn ze er ook wel aan toe, maar ik vond groep 8 vorig jaar toch ook wel een heel leuk jaar.
Leuk dat hij er zo'n zin in heeft. Succes alvast voor je zoon!
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
06-13-2008 3:36
Spannend, ik zal de basisschool wel missen en ben tegelijk blij dat ik daar klaar mee ben.  Het liep er de laatste jaren niet echt geweldig meer, zo staat er nu al meer dan een jaar een vacature voor directeur open, da's vast ook niet voor niets...
Gompy
New Member
New Member
Posts:


--
06-13-2008 4:10
Marion en Louise, weer een periode die afgesloten gaat worden. Kleine kinderen worden groot, soms wel iets te snel.......
kôlleke
Posts:22705


--
07-19-2008 11:49
Het eerste jaar op de middelbare school zit er voor onze oudste op.
Met een prachtig rapport (twee zevens, tien achten en één negen) mag ze volgend jaar naar het tweede jaar van het tweetalig VWO.
Daar ben ik best een beetje trots op.

Op een niet-opgeruimde kamer en het creëren van een slakkenspoor aan spullen als ze thuis komt na, valt het puberen me (nog?) erg mee.
Natuurlijk wil ik haar wel eens achter het behang plakken, maar over het algemeen is ze heel gezellig en heel sociaal.
Ik hoop dat dat zo blijft, maar ondertussen geniet ik er van.
Sje
Posts:75548


--
07-20-2008 9:00
Super Kolleke dat ze het zo goed doet! Lekker genieten van je groter worden de kleine meid!
willy v
Veteran Member
Veteran Member
Posts:4047


--
07-21-2008 1:16
Mijn neefje(wordt eind november 11) gaat ook naar het tweetalige gymnasium, bovendien moet hij ook nog 10 km heen en 10 km terug fietsen.Een hele onderneming voor zo'n jong kind.


Willy

Edited by - willy v on 21-7-2008
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>