Gescheurd trommelvlies + zwemles/haartjes wassen
Laatste Bericht 02-16-2006 2:31 door M en M. 10 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Sje
Posts:75548


--
02-13-2006 8:55
    Hallootjes,

    Onze grote kleine dame heeft de afgelopen dagen veel last gehad van haar rechteroortje als gevolg van de griep waar ze al sinds een week mee kampt.

    Vandaag is het trommelvliesje gescheurd waardoor eindelijk de troep uit haar oortje kan komen. Dat is een goed teken volgens de huisarts want nu gaat de pijn snel afnemen en het trommelvliesje groeit als het goed is vanzelf weer dicht (laten we over 2 weken even checken).

    Vergeet ik vanmiddag aan de huisarts te vragen hoe het nu zit met haartjes wassen en zwemles. Maar ik dacht, voordat ik nou de huisarts weer terugbel, ik heb zat hhp-vriendinnen die misschien hun ervaringen hierover met mij willen delen.

    Ik neem aan dat ik haar haartjes toch op z’n minst met gewoon water moet kunnen wassen, maar ik heb het akelige voorgevoel dat de grote kleine dame de zwemles waar ze zich elke keer zo op verheugt de komende weken wel even kan vergeten (i.v.m. bacteriën in het zwemwater).

    Hoe zijn jullie ervaringen?


    Edited by - Sje on 22-4-2007 10:52:42 PM
    mpersijn
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-13-2006 9:09
    Hoi Sje, Ik zou het risico niet lopen. Ik heb geen kinderen die die ervaring al hebben gehad. Maar zelf heb ik een keer flinke oorontsteking na het schoolzwemmen opgelopen. Ik weet niet wat ze precies had. Ik heb wel wat sites gevonden. - Op de website van de apothekers : http://www.kring-apotheek.nl/zz/mainzz31.html staat ook dat je met zwemmen geen water in je oor moet krijgen (bij oorpijn). - Net als bij artsennet over middenoorontsteking: http://nhg.artsennet.nl/upload/104/...en/h2a.htm Succes en beterschap voor de kleine meid!
    tijgertje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-13-2006 9:47
    Hoi Sje, Haren wassen kan altijd. Je kunt het oor meteen washandje afdekken en gewoon de sproeier zacht aanzetten zo houden dat je niet in het oor sproeid. Zwemmen lijkt mij een ander verhaal. Een kind gaat toch koppie onder. en dat lijkt mij nu niet goed. Zo vers allemaal nog. Zover ik weet mag een kind dat net buisjes heeft gehad ook niet gelijk zwemmen. Het scheurtje dat nu in het trommelvlies zit is nu wel een open verbinding. Zou het zekere voor het onzekere nemen en geen zwemmen toestaan. Want een aantal keren niet zwemmen weegt niet op tegen blijvende oorklachten!!!! Zou zo wie zo die twee weken afwachten. Dan moet je naar de huisarts en dan vraag je het, hoort jou kleine meid het ook van de dokter en zal dat dan ook beter accepteren. Weet je, 't is niet gek dat je zo veel nachten niet hebt geslapen. Je wil niet weten hoe pijn je oor kan doen. Met die wetenschap heeft ze zich nog karig gedragen!! Hopelijk krijg je nu een rustige nacht!! Tijgertje
    Joke
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-13-2006 9:52
    Ff niet zwemmen, Sje, is mijn advies. Niet alleen vanwege het oortje, maar ook vanwege het temperatuurverschil. Ze heeft net heel veel koorts gehad. Laat ze eerst maar eens bijtrekken. Een week of twee niet zwemmen, daar komt ze wel overheen toch? Ik weet niet zo goed meer waar ik zal reageren, hier of bij het griep topic... Toch maar hier, want dit is het meest recente nieuws van het kleine-dametjes-front Sje, domme vraag misschien, maar had je huisarts niet gezien dat er een oorontsteking achter zat? Dat doet echt hartstikke zeer! Ik zie ons nu nog rondlopen met een van pijn onophoudelijk huilend kindje van net 1 jaar terwijl we met vrienden oud en nieuw vierden in Center Parcs. En wij ons maar afvragen wat er toch was. Ik huilde even hard met hem mee van onmacht. Om 12 uur 's nachts tijdens de jaarwisseling zaten wij bij de arts. Het eerste dat hij deed, was controleren op hersenvliesontsteking (hoofdje naar knietjes toe). Gelukkig viel het allemaal achteraf mee en deed antibiotica wonderen, maar het heeft zoveel indruk op me gemaakt dat ik het me nu nog steeds levendig voor de geest kan halen. Het is 22 jaar geleden!! Zwemmen in het golfslagbad was er natuurlijk echt absoluut niet bij. Hoogstens een beetje badderen in de badkuip, zonder dat zijn oren nat werden... Een gelukje: hij heeft het nadien noooit meer gehad... Joke
    Stel
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-13-2006 10:00
    Sje niet zwemmen hoor!! Bij haren wassen het oortje afdekken met een washandje; let er trouwens op dat het "lopen" van het oor met een aantal dagen wel over moet zijn. Wij hebben met beiden kinderen ruimschoots ervaring met buisjes plaatsen, oorontstekingen etc... Nu is het allemaal voorbij maar wat luisteren betreft zijn er dagen dat ik denk dat er toch iets blijvend is beschadigd (Oostindisch hoor!!) En wat Joke schreef; laat haar na zoveel dagen koorts maar even bijkomen. Veel sterkte,
    Sje
    Posts:75548


    --
    02-14-2006 1:48
    Ik had zelf ook al zo'n idee dat dat zwemmen niet goed zou zijn hoor. Zwembaden zijn toch bacterie-haarden en je kunt een peuter van nog geen 2,5 niet helemaal boven water houden. Die gaan helemaal als dolle honden los in dat bad dus dat oortje kun je niet sparen. De zwemles van deze week wilde ik voor allebei bij voorbaat al niet door laten gaan. Volgende week ga ik wel met de kleine kleine dame als ze helemaal opgeknapt is. De grote dame gaat dan een uurtje bij opa en oma spelen. Dat vindt ze vast wel een goed alternatief. Het is niet zo dat de hel losbreekt als ze niet naar zwemles kan en ze heeft er gewoon vrede mee als er geen zwemles is. Dus als ik er niet over praat dan is er weinig aan de hand. Maar zodra ik normaal gezien dinsdags zeg dat het morgen weer zwemles is dan staat ze te juichen hoor. Hihi! De huisarts had vrijdagmiddag toen ik er was wel gezien dat het oortje ietsje rood was. Het vocht erachter zag er helder uit. Hoort bij die kleintjes gewoon bij de griep, dus was gewoon afwachten. Voor een oorontsteking staat 3 dagen. We zijn wel meteen vanaf die middag begonnen met paar keer per dag neusspray om het in elk geval iets te ontlasten. En ze zat natuurlijk fulltime onder de zetpillen. Dus meer konden we niet doen. Het oortje loopt nog wel, maar inmiddels komt er mooi helder, ietsje verkleurd vocht uit (hele slappe thee zeg maar). Lijkt dus echt de goede kant op te gaan. Als het morgen niet minder is, bel ik voor de zekerheid de huisarts weer even voor overleg.
    kristel
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-14-2006 2:42
    Hee die Sje, Als kind heb ik ook een gescheurd trommelvlies gehad. Ik was toen een jaar of 6 en ik weet het nog precies!!!! wat een pijn!!! en ik heb nu nog steeds dat ik met mijn rechteroor minder hoor dan links...... Maar dat valt gelukkig allemaal best mee... En inderdaad niet zwemmen en haren wassen???? Jammer dan! Mijn dochter mag vanwege haar extreme eczeem niet in bad, en wil niet onder de douche. Wij wassen haar haar dus maar 1 x in de maand. Het is lang en blond, maar aan het einde van de maand als het echt vettig wordt vlecht ik het in. En ze ziet er ondanks dat ze amper in bad gaat lekker fris en fruitig uit hoor!!! Je hebt overigens ook een soort "zonnekleppen" voor kinderen. Die gaan rondom het hoofd. Als je dan hun haren wast komt het niet in de ogen en in de oren, misschien een idee? ik dacht dat ze ze bij prenatal verkochten.
    Sje
    Posts:75548


    --
    02-14-2006 2:56
    Bestaan die "zonnekleppen" nog? Vroeger hadden wij ook zo'n soort hoedenrand van geel piepschuimig spul. Ik zal eens hier op zoek gaan naar die dingen waar je het over hebt. Dat zou nu een prima uitkomst zijn! Dank voor de tip!
    Bugkever
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-16-2006 10:24
    Wat vervelend allemaal voor je grote kleine dame, Sje! Hier ook oor-toestanden, alleen het vocht blijft achter het vlies zitten, dus flink aan de neusspray met zoutoplossing en wat ik wel van plan ben, is eindelijk eens een paar oordopjes voor mijn meiske aan te schaffen. Je ziet ze met zwemles steeds vaker. Het is geloof ik vergelijkbaar met 'pur'. Het wordt in het oor gespoten en wordt snel hard en klaar is de op maat 'gespoten' oordop. Misschien dat andere hhp-ers hiermee bekend zijn?
    falcon
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-16-2006 12:31
    Hoi Annelies, ben wel benieuwd daarnaar: heb van die @#$-oren waar helemaal geen oordopjes inpassen (te kleine gehoorgang)! Nu heb ik op maat gemaakte oordopjes van de oorspecialist, maar die heb ik er pas na een half uur gepruts en gedoe in. Dus ik ben wel nieuwsgierig naar dat spul! Gewoon even spuiten en dan hoppa! Wie o wie kent dat goedje? Groetjes, Falcon
    M en M
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-16-2006 2:31
    Absoluut niet zwemmen!!! Ik heb zelf nog steeds een gaatje in mijn trommelvlies(vanaf mijn 4) terwijl ik daar 5 keer aan geopereerd ben, maar knapt toch elke keer weer los en nu ben ik zo ver dat ik het ook niet meer laat doen.De laatste keer was ik 18. Pas op dat je het niet verder beschadigt als dat het is. En laat de arts er goed naar kijken. Plus let erop dat als het over is dat de zwemmeester of juf haar niet onder water duwt.Probeer haar met het hoofd de eerste tijd boven water te houden. Ik ben ook nog steeds net iemand die zijn haar niet nat wil hebben... Ik denk ik waarschuw even want ik weet hoe het is om ooronstekingen enz. te hebben. Ik heb ook aangepaste oordopjes gehad maar was geen succes bij mij, nu doe ik het zonder en gewoon goed opletten. groetjes miep
    U bent niet gemachtigd om te reageren.