koortstuip????
Laatste Bericht 11-21-2005 1:48 door Beautyqueen. 8 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Beautyqueen
New Member
New Member
Posts:


--
11-21-2005 8:17
    Afgelopen weekend is Ricky echt heel erg ziek geweest. Zo ziek dat ik de huisrtsenpost gebeld heb. Na enkele vragen werd er gezegd dat de huisarts gelijk zou komen. Ze bleken aan nekkramp te denken omdat hij het uitgilde bij het verschonen van een luier. Ook mocht ik hem niet aanraken om te troosten ofzo. Alles deed hem zeer. Het was dus geen nekkramp (pffffffff)
    Nu denk ik zelf dat het een soort van kkortsstuip is geweest. Heeft iemand hier ervaring mee en kan je mij vertellen hoe dat dat er uitziet??
    Ik hoorde iets met tintelingen over het hele lijf en dat verklaart die pijn overal natuurlijk...

    Edited by - Sje on 22-4-2007 10:58:09 PM
    koekie49
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-21-2005 8:29
    hoi monique jeetje zeg, wat erg. ik hoop dat 't nou weer beter met hem gaat. ik heb hier geen ervaring mee maar ik hoop dat iemand anders die dit leest je meer kan vertellen. groetjes marga
    Beautyqueen
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-21-2005 9:19
    ja het gaat weer beter met hem. ben enorm geschrokken en hou hem deze week nog lekker thuis van school...even goed uitzieken..
    Sophietje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-21-2005 9:37
    Hoi , Rot is dat als je kind zo ziek is , en als moeder sta je dan machteloos. Maar zo even een vraag heeft je zoon last van zijn kiezen en tanden die door breken. Dit kan vaak gepaard gaan met koortsstuip , of heeft het last van obsepatie. Met deze verschijnsels heb je vaak te maken met koortsstuipen . De meeste kinderen hebben hier last vanaf een maand of zes tot de 4 á 5 de levensjaar. Beterschap ermee.
    Stel
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-21-2005 9:41
    Hoi Monique, Ik heb hier helaas wel ervaring mee.... Onze oudste heeft het 3x gehad; we zijn ons de eerste keer echt rot geschrokken. ( daarna ook maar toen wisten we wat er aan de hand was en wat we moesten doen!)Hij is toen 's nachts opgenomen omdat een koortsstuip op zich niet het ergste is maar het kan wel vervelende complicaties tot gevolg hebben. En inderdaad; dat is - hoe eng!!- hersenvliesontsteking. Een koortsstuip is niet zozeer het gevolg van hoge koorts maar het in korte tijd FORS stijgen van de koorts. De hersenen kunnen deze prikkel niet aan wat leidt tot stuiptrekkingen; vandaar de naam koortsstuip. Wij kregen na de 1e stuip klysma's mee met diazepam> is dus valium. Hij heeft het nog 2 x gehad en we moesten dan zo'n klysma aan hem geven. Ik vond het verschrikkelijk want door de valium verslappen de spieren en je kind is gewoon "een beetje van de wereld" Het gaat niet altijd zo; het kan ook een "mildere" variant zijn. Nogmaals; het gaat niet om hoge koorts maar het oplopen van de koorts in korte tijd. Ik kan het niet anders beschrijven dan ik hierboven heb gedaan; het is heel vervelend maar er is gelukkig iets aan te doen. Ik kan het wel mooier voorstellen dan het eigenlijk is maar daar koop je ook niets voor. Blijf alert als je kind koorts heeft. Wij hadden destijds een prima huisarts die ons hier heel goed bij heeft geholpen. Hij kwam altijd gelijk om te zien hoe het met hem was en gaf altijd goed advies etc. Ik ben daar tot op de dag van vandaag dankbaar voor. Want juist in dit soort situaties is een goede huisarts goud waard! Ik hoop dat je kleine mannetje gauw opknapt!!! Liefs en sterkte,
    Sophietje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-21-2005 10:03
    Hoi Neem hier eens een kijkje. www.jongegezinnen.nl suc6 ermee
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-21-2005 10:54
    Hoi Monique, Ik had je hetzelfde bericht willen schrijven als Stel, dus ik heb er eigenlijk niks meer aan toe te voegen behalve beterschap voor je kleine manneke! En..................ik kan het niet vaak genoeg blijven zeggen: ga een cursus EHBO bij kinderongevallen doen (daar komen koortsstuipen ook ter sprake) want dan weet je waar je op moet letten en is de paniek een stuk kleiner. Is ook alleen maar beter voor het kind als het merkt dat de ouder rust (alleen uiterlijk waarschijnlijk!) uitstraalt. Nogmaals beterschap en hou ons op de hoogte!
    patricia1707
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-21-2005 11:12
    Sjonge zeg, wat zullen jullie een flinke schrik hebben gehad met jullie kindjes!! Ik heb er zelf (gelukkig) nog geen ervaring mee, maar het lijkt me als moeder ontzettend moeilijk als je je kindje zo machteloos ziet en met zoveel koorts en pijn!! Ik heb een paar duidelijke dingen gelezen waar je op moet letten met een koortsstuip, dank je wel daarvoor dames. Heel veel beterschap met je lieve kind!! Liefs, Patricia
    Beautyqueen
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-21-2005 1:48
    ninja: Hij had idd al een paar dagen last van obstipatie Dus dat zal er dan wel mee te maken hebben gehad.Zijn tanden en kiezen heeft hij allemaal al..(gelukkig) Stel: Kan me voorstellen dat je geschrokken bent toen zeg.... Denk als ik jou verhaal zo lees dat ik met de mildere variant te maken heb gehad.We hebben in ieder geval geen valium gehad voor hem. Het gaat nu gelukkig een heel stuk beter als gisteren. En moet zeggen dat de arts die gisteren hier kwam erg aardig was en hel rustig en dat had een heel goede uitwerking op mij (en Ricky) Sje: Ik ga zeker eens kijken wanneer hier die kinderEHBO cursussen zijn. Patricia: We hebben idd een flinke schrik gehad, het is vreselijk als je je kind niet kan helpen als hij zoveel pijn heeft. Ik hoop voor jou (en de anderen) dat jullie er niet mee te maken krijgen... Allemaal bedankt voor de lieve woorden, ervaringen en tips.
    U bent niet gemachtigd om te reageren.