rapport 5 jarige
Laatste Bericht 03-24-2009 9:58 door kristel. 48 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 3 van 3 << < 123
AuteurBerichten
kristel
New Member
New Member
Posts:


--
03-23-2009 10:31
De A is super toch? Beter kan niet!

Wat heerlijk toch die trotsigheid op de kinderen. Mijn meisje had ook weer zo'n superrapport heel veel ++ en ook voor taal en rekenen een A voor de Cito.

Ze leest nu op AVI 5, bizar voor groep 2 maar ze geniet ervan.

De minpunten waren nog steeds de verkeerde potloodgreep en haar zelfvertrouwen, ze is te bescheiden. Alleen op school blijkbaar :-).

Vandaag was ik weer helemaal trots. Ik schrok er gewoon van. 21 febr. heeft ze afgezwommen voor haar A, en vandaag kregen we het briefje dat ze zaterdag al mag afzwemmen voor haar B. 4 lessen later dus.

Zelf was ze erg verdrietig want ze heeft nog niet alle stickers (die krijgen ze om de zoveel tijd, en moeten op de zwemposter boven haar bed worden geplakt). Morgen dus maar even bellen met de badmeester. Het diploma is dus niet de beloning, maar de stickers... en dat is zo als je nog maar pas 6 bent.
Marion60
New Member
New Member
Posts:


--
03-23-2009 10:50
Geweldig toch Kristel, dat ze al zo kan lezen! Die komt er ook wel.

Tsja, kinderen kijken toch anders naar die dingen als volwassenen. Gauw even die stickers regelen, anders is het zo onaf. Fijn hoor, is ze voor de zomer helemaal zwemproof. Voor jullie een hele geruststelling.

grtz

Marion

 
kristel
New Member
New Member
Posts:


--
03-23-2009 10:58
Ja dat is super.Beiden met een B-diploma, mamma kan heerlijk relaxt aan de rand van het zwembad een boek lezen..... Nu maar een half oog nodig......
Sje
Posts:75548


--
03-24-2009 1:27
@Marion, ja ik denk dat ik maar eens een bankrekening ga openen voor de 3 universitaire studies die de GKD t.z.t binnen 2 jaar wil afronden. ;-)

@Kristel, ook keurig rapport toch voor je kleine meid! En wat goed dat ze al zo snel voor B op mag! Knap hoor!

De GKD is inmiddels ook aan het lezen geslagen. Kindjes uit de klas nemen weleens van die "de vos in het bos"-boekjes mee en mogen die dan voorlezen in de klas. Dat wilde zij ook! Dus bieb geweest, boekje eerst thuis lezen, toen mee naar school. Helemaal trots want ze had na het voorlezen applaus gekregen.

Ook probeert ze bij Engelstalige programma's (ons bolleboosje is bijv. fan van het programma Mythbusters op Discovery) woorden uit de ondertiteling mee te pikken. Hé daar staat "maar", en daar stond "hij"! Zo gaat dat dan de hele tijd.

Leuke fase................

Edited by - Sje on 24-3-2009
kristel
New Member
New Member
Posts:


--
03-24-2009 8:32
Geweldig Sje! Die interesse in de ondertiteling en de taal. Wij kijken Mythbusters ook, maar dan voor mijn zoon, mijn meisje heeft er nog weinig interesse in.

 Al kan de intresse in taal  ook tot rare vragen leiden. Wel eens op zondagochtend de textpagina van sbs6 aangezet?

Mamma: wat is "geile vrouwen"? Schandalig overigens dat ze dit soort reclame op de txtpagina zetten zo vroeg op de dag.
Sje
Posts:75548


--
03-24-2009 8:59
Hier weten ze de echte naam van het programma niet eens, ze zeggen altijd "Gaan we "het uitproberen" kijken?". Haha!

Grappig zeg "wat is geile vrouwen?". Haha! Tja, dat kun je treffen als ze eenmaal goed kunnen lezen. Maar inderdaad, belabberd dat ze dat soort tekst-TV niet bewaren voor later op de avond.

Wij hebben net 10-minuten-gesprek op school gehad. Alles goed, niks mis met de GKD. Ze vroegen ook of we vonden dat er verrassingen in haar rapportje stonden en of de opmerkingen herkenbaar waren. Nou, inderdaad, niks nieuws dus in het rapportje.

En bij het afsluiten van het gesprek zei een van de juffen "Hadden we maar meer [naamGKD]-tjes in de klas. We zullen haar missen als ze straks naar groep 3 gaat, maar gelukkig hebben we nog een paar maanden te gaan".

Kijk, en dat laat je moederhart nog sneller kloppen!
kristel
New Member
New Member
Posts:


--
03-24-2009 9:22
En terecht!!

 Sinds ik in de kinderopvang werk en veel kinderen meemaak pik je er zo uit. Ik ga me daar verder niet over uitwijden/weiden? wat is het juiste woord? Maar er is een groot verschil met kinderen die 4-5 dagen komen of 1-2, of niet.

Ik wil daar geen oordeel over geven maar de kinderen die vaker thuis zijn hebben strengere regels dan op de opvang. Daar kunnen ze immers altijd kiezen tussen divere activiteiten en eisen daarmee hun Ikje meer op. Lastig uit te leggen maar kinderen die weinig naar de opvang gaan kunnen zich beter redden en worden sneller zelfstandiger.
Sje
Posts:75548


--
03-24-2009 9:36
Ik snap hoe je het bedoelt.

Vorige week zag ik toevallig op het prikbord van de juffen een lijstje hangen van welke kindjes op welke dagen naar de NSO moeten. Zit kindje bij die 3x per week richting NSO gaat. En dan denk ik "Pffffffffffffffff............wat erg". Nou mag ik daar natuurlijk niet over oordelen want je weet de reden niet, maar dan denk ik "Wat hebben mijn meiden het luxe dat mama elke middag op het schoolplein staat!". Voor hun heel vanzelfsprekend maar voor sommige kindjes een droomwens denk ik.
kristel
New Member
New Member
Posts:


--
03-24-2009 9:58
Ik werk onder schooltijd dus ook heel luxe voor de kinderen. echter gaan ze op maandag ook naar de NSO, zodat ik even de tijd heb om mijn huishouden te doen en even een uurtje voor mezelf, dat is anders lastig met twee kinderen om je heen, en natuurlijk voor de vakanties, en de vakantiedagen op de NSO vinden ze superleuk.

Maar ik merk wel dat veel ouders een kindje willen maar ook hun carriere willen behouden. 5 dagen Dagopvang is geen uitzondering meer. En dan boos op mij worden omdat ze een probleem hebben als wij geen 3,4 dagen babyopvang hebben. Dan hebben ze een probleem door mij????

Hadden ze maar geen kindje moeten maken, denk ik dan. Kinderopvang daar kun je geen recht aan een plaats ontlenen, allen maar "blij" zijn dat je een goede opvang kunt vinden/

En dan vertellen ze me zulke trieste verhalen, dat ze hun huis moeten verkopen als mama niet meer kan werken. Maar ook dat is niet mijn probleem of van de opvang. Op = op.
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 3 van 3 << < 123