op reis met baby....
Laatste Bericht 08-11-2006 1:07 door roco. 11 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
alfa
New Member
New Member
Posts:


--
08-09-2006 7:15
    hallo ,

    Weten jullie of er een sterilisator /flesverwarmer bestaat die op de sigarenaansteker van de auto werkt ?

    dank voor elke tip !

    Edited by - Sje on 22-4-2007 10:34:35 PM
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-09-2006 7:57
    Een flessenwarmer bestaat wel, want daar heb ik een tijdje geleden een advertentie van gezien. Of het nu bij prenatal was of bij de anwb, dat weet ik niet meer. En ik weet natuurlijk ook niet of jullie die in Belgie hebben. Wat ik zelf doe als ik met onze dochter van een half jaar op stap ga, is: 2 thermosflessen meenemen. 1 met koud water en 1 met kokend water. Dan kun je het water voor het flesje ter plekke op de juiste temperatuur mengen, een beetje poeder erbij en klaar.
    Sje
    Posts:75548


    --
    08-09-2006 9:20
    Sterilisator weet ik niet, maar verwarmer bestaat in elk geval wel voor in de auto. Maar de tip van Karin is ook goed vind ik!
    tijgertje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-09-2006 10:37
    Hoi, Voor onderweg zou ik kant en klare melk meenemen. Makkelijk en hygienisch. Dit als je kleine nog heel klein is. Anders sluit ik mij volkomen bij de vorige berichten aan. Trouwens bijna bij ieder wegrestaurant kun je tegenwoordig wel een flesje warmen. Was vroeger (15 jaar geleden wel anders. Tijgertje
    alfa
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-10-2006 5:04
    Hallo , Ondertussen heb ik gezocht (op jullie aanwijzingen) naar een flesverwarmer voor in de auto. Dat blijkt dus wél te bestaan (ook in belgië). Verder stellen wij ons vragen bij het "koud" steriliseren van flesjes. Ondervindt de baby geen last van het product dat hierbij gebruikt wordt ? (soort bruistablet) Ja , borstvoeding is handiger ; maar niet iedereen kan het , hé ?! Wegwerpflesjes voor onderweg zou een optie zijn , maar blijkbaar zijn die alleen in Frankrijk te koop. Ik help mijn dochter nog even verder zoeken.
    lila
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-10-2006 9:30
    Hoi, wat een gedoe hé met het warmkrijgen van de melk ? Hier in België krijgen de beebjes sinds kort koude melk. Ik vond het eerst ook wansmakelijk, maar werd een beetje overdonderd door allerlei gruwelverhalen over allergieën en bacteriën zodat ik me in de kraamkliniek liet doen. En het is best meegevallen. Je hoeft alleen op pad te gaan met een aantal porties poedermelk, een fles bronwater en een paar lege zuigflesjes. Op het gevraagde moment even mengen en hup : hygiënische, vers bereide melk. Ik heb de warme toestanden geen moment gemist. Voordien ( bij de andere kinderen ) nam ik ook twee thermosflessen mee met kokend water ( er durft er wel eens een te breken ! ) en een fles gewoon bronwater. Wat er wel bestaat, is een waterkokertje dat werkt op de sigarenaansteker. Het ziet eruit als een klein kannetje met daarin een spiraaltje dat heet wordt. Daar kun je dan eventueel je flesje in opwarmen achteraf, of eventueel het warme water rechtstreeks gebruiken ! Je vindt het in truckerscafé's ( aan de grens of in bedrijvencentra ) Groetjes, Lila
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-10-2006 10:36
    Ik ga dus ook op pad met porties poeder en lege zuigflesjes, maar dus wel met die thermosflessen heet en koud water. Lijkt me dat daar niet zoveel bacterien in zitten/komen. En dan maak je ter plekke een flesje klaar wat opgedronken kan worden. Gewoon zorgen dat je wat extra flesjes hebt, zodat je elke keer een schoon flesje kunt geven. En anders even wat kokend water erin, schudden en je hebt het ergste vuil er ook weer uit. Ik zou zelf trouwens niet te graag gebruik willen maken van het opwarmen in een restaurant of iets dergelijks. Stel dat je in de file komt, of dat er net geen restaurant is, terwijl je kindje honger heeft, dan heb je een probleem. Als je zelf thermosflessen, een flessenwarmer, of een waterkoker hebt, ben je van niemand afhankelijk en kun je op elk gewenst moment een flesje klaarmaken. Ik heb al verschillende keren in de auto een flesje klaargemaakt en onder het rijden (of stilstaand) gegeven. Esther ligt dan gewoon in de maxicosi. Werkt prima! Veel succes ermee.
    alfa
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-10-2006 10:59
    Hallo , En hoe zit het met het "verbruik" in de auto... Al of niet belastend voor de batterij ? Ik vermoed dat mijn kleindochter géén koude melk kan/wil drinken.....of dat het mét die melk niet lukt , (drinkt hypo-allergene melk). Maar jullie reacties zijn zéker nuttig ! dank !
    Sje
    Posts:75548


    --
    08-10-2006 4:04
    Alfa, je hebt in Nederland wel wegwerpflesjes! Van Avent bestaan namelijk zakjes om afgekolfde moedermelk in op te vangen! Daar bestaan ook houders voor, zodat je de melk rechtstreeks vanuit het zakje aan de baby kunt geven. Dat zou dus een alternatief voor je zijn! Dan hoef je niet te steriliseren! Die houders en die zakjes zijn zo los te koop bij elke babyspeciaalzaak en bij veel drogisten!
    Sje
    Posts:75548


    --
    08-10-2006 4:05
    Op die zakjes staat ook een opdruk met de milliliters!
    alfa
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-10-2006 4:55
    Ha , dat klinkt interessant. In "mijn" tijd (toen ik baby's had) bestond dat nog niet...... dank!
    roco
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-11-2006 1:07
    Hoi, Wij hebben een flessenwarmer van Philips en daar hebben wij zo'n omvormstekker bijgekocht voor in de auto. Het gaat wel goed het duurt alleen langer daar moet je wel rekening mee houden. Voor tijdens onze "lange" wandelingen namen wij inderdaad altijd een thermoskan warm water en een fles koud water mee dat mengen gaat ook heel goed. Koude melk?! De mijne is nu 1½ jaar en ik moet zijn melk nog altijd een beetje lauw maken ook al drinkt hij nu gelukkig gewone melk. Groetjes Corine
    U bent niet gemachtigd om te reageren.