flesvoeding
Laatste Bericht 12-04-2010 10:41 door Sje. 30 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 1 van 212 > >>
AuteurBerichten
chichi
New Member
New Member
Posts:


--
01-01-2006 10:35
    Kan iemand mij adviseren? Tot nu toe krijgt mijn dochtertje van anderhalf iedere ochtend een flesvoeding. Ik heb geprobeerd dit te vervangen door een boterham of pap. Maar wat ik ook probeer, ze eet geen pap en brood. Alleen tussen de middag eet ze 2 boterhammen.

    Ik kan toch niet door blijven gaan met het geven van een flesvoeding maar ik weet niet hoe ik die flesvoeding moet laten staan.

    Edited by - Sje on 22-4-2007 10:56:07 PM
    Stel
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-01-2006 10:56
    Je kunt de flesvoeding stap voor stap afbouwen zodat je uiteindelijk gewone halfvolle melk geeft. Wil ze daarbij niets eten dan kan ze in de loop van de ochtend toch iets krijgen? En anders iets van fruit? Veel succes!
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-01-2006 2:22
    Hoi Chichi, Als je een overgang wilt maken naar brood of pap 's ochtends kun je ook proberen of ze hapjes brood gedrenkt in flesvoeding wil. Als ze dat lekker gaat vinden dan maak je de stukjes brood steeds droger en geef je daarnaast gewoon een beker melk. En anders is inderdaad de tip van Stel heel goed. Gewone melk geven (want dat mag vanaf 1 jaar) en dan bijvoorbeeld een uurtje later een boterhammetje of wat fruit. Ze is niet verplicht om 's ochtends echt veel te eten. Ik eet zelf ook niks 's ochtends. Ik neem een beker melk en dat is het! Ik eet pas tussen de middag omdat ik 's ochtends echt geen hap door mijn keel krijg. Dus waarom zou dat voor zo'n kleintje ook niet kunnen gelden? 1 tip: maak nooit een strijd van eten! Als ze honger hebben eten ze echt wel, dus als ze eens echt niet willen, jammer dan! Wij hebben bij onze grote kleine dame ook nooit een strijd gemaakt van het eten. Zij neemt haar avondeten altijd al slecht. Als ze 5 hapjes eet is het veel. Ze heeft nog steeds haar spekbenen, dus het zal allemaal wel in orde zijn en ze krijgen in de loop van de dag echt hun voedingsstoffen wel. Overigens 2 boterhammen 's middags is netjes hoor! Onze grote kleine dame (2 jaar en 3 maanden) eet 's ochtends een bakje pap en 's middags 1 boterham. Dan heeft ze toch hetzelfde binnengekregen als jouw dochterje? Alleen op andere tijdstippen. Succes ermee! Edited by - Sje on 01/01/2006 14:26:19
    chichi
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-01-2006 3:43
    Bedankt voor de tips. Ik ga morgenochtend proberen of ze het brood doordrenkt met flesvoeding wil hebben.
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-01-2006 8:16
    Succes ermee, en laat ons weten of het gelukt is he?!
    chichi
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-02-2006 7:51
    nou, het was zeker even wennen voor haar maar ze eet het wel, hetzij een paar stukjes. Maar ik ga het morgen weer proberen.
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-02-2006 9:28
    Hé, dat is goed om te lezen! Ben benieuwd hoe het morgen gaat! Gewoon blijven proberen en wie weet gaat het steeds beter!
    Sampie
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-02-2006 9:55
    Ik begon de overstap altijd met half om half geven. Ik gaf altijd pap 's ochtends, dus van de ene helft van de fles maakte ik pap en de andere helft gaf ik er achteraan, dus niet eerst de melk geven, want dan wilde ze niet meer..... maar als ze geen pap gewend is. Misschien vindt ze een beschuitje wel lekker met een laagje jam bijv.
    els
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-02-2006 10:45
    Hoi, Wat is je probleem dat je kindje nog wat langer aan de fles is? Sommige kinderen hebben gewoon lang behoefte aan die zuigrefleks. Wat iemand anders ook al schreef, een paar stukjes brood erbij om haar te laten ontwennen aan de fles. Succes hoor. els
    kristel
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-03-2006 9:43
    mijn dochter die morgen drie wordt drinkt elke ochtend een fles warme halfvolle melk. Een half uur daarna een boterham. Zij vind het heerlijk en ik vind het prima. De rest van de dag drinkt ze gewoon uit een normale beker of met een rietje.
    chichi
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-03-2006 8:29
    Ik ben blij met jullie reacties. Ze moet nog wel even wennen maar goed, ik begrijp nu wel dat het geen kwaad kan als ze nog af en toe een fles krijgt. Voor de rest eet ze wel redelijk. 's middags brood en veel fruit en dan 's avonds een warme hap en een Danone. Af en toe word ik nogal onzeker als ik die bladen lees met al die goedbedoelde adviezen. Maar goed, de arts op het consultatiebureau gaf aan dat ze gemiddeld weegt en groeit. Dus neem ik dan maar aan dat ze voldoende naar binnen krijgt.
    els
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-03-2006 9:53
    Hoi chichi, Verhalen in bleden moet je echt niet altijd geloven. De meeste stukken zijn gemaakt voor de commercie. Voel het ritme van je kind aan en volg dat dat is de beste weg. Zeker als lengte en gewicht goed zijn. Knuffeltje voor de kleine Els
    kristel
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-04-2006 1:29
    ach ja het consultatieburo...... Zij kijken alleen naar gemiddelden. Ik ga er wel heen voor prikken en gehoortesten enzo, maar ik vaar verder mijn eigen koers. Tenslotte ken ik mijn kinderen beter dan wie dan ook. Mijn zoon moest elk half jaar gewogen worden omdat hij qua gewicht onder het gemiddelde zat. Ik kreeg advies om hem room en mayo te geven?!!??! En dat terwijl hij echt nooit ziek is/was. En iedereen het heeft over te dikke kinderen. Echt niet dus! Hij is nu 7 en prima op gewicht. Jij bent degene die bepaalt of jouw kind nog een fles mag, wat jij denkt dat goed eten voor haar is of wat dan ook.
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-04-2006 2:52
    Onze grote kleine dame is ook wat klein voor haar leeftijd. Die was op haar eerste verjaardag 71 cm! Ze is nu 2 jaar en 3 maanden en is net 86 cm. Haar kleine zusje gaat haar zo voorbij als we niet uitkijken. Maar ik heb me ook nooit druk gemaakt over haar postuur. Ze heeft spekbeentjes, zit prima in haar velletje en zit nog keurig binnen de gemiddelde curves. Wel tegen de onderste aan, maar nog niks om ons ongerust over te maken. Als je gevoel zegt dat het wel goed zit, gewoon achter je gevoel aan gaan.
    els
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-04-2006 6:12
    Hoi Christel, Wat raar dat en consultatie buro voor een kind van een half zegt dat hij room en mayo moet eten. Vind ik belachelijk! Gelukkig maar dat hij zich goed is gaan groeien zonder als baby die vette spullen te eten. Els
    tijgertje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-04-2006 9:21
    Hoi, Mayo en room hoe komen ze erbij!!!! Mijn zoon was ook niet zo'n eter en hij liep van de ene lijn naar een lagere in de curve. Ik moest hem maar glucose geven. Die is gek, mijn zoon was me toch levendig, nog een beetje meer energie geven, echt niet!!! Dus ben ik, zo gek als ik was mijn zoon een strikt dieet gaan geven. bij het ontbijt 1 boterham, tussendoor melk, 12 uur 1 boterham, voldoende drinken 15 uur fruit en avond eten van alles een portie. Na een maand op controle. Meneer was een paar centimeter gegroeit maar geen gram aangekomen, ondanks dat hij meer gegeten had!!!! Dus wees wijs en kijk wat je kind eet en als het gezond is en volle luiers maakt, maak je dan geen zorgen en laat iedereen kletsen!!!!!! Jij bent de deskundige, jij kent je kind. Iedere info of goed bedoeld advies moet je zelf afwegen wat er mee te doen, want er zitten soms wel bruikbare tips in!! Mijn moeder zei altijd kijk naar de handjes en armpjes, als je wolkjes ziet is je kind gezond. en ze heeft gelijk!!!! Let er maar eens op. Tijgertje
    Lianne
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-01-2010 4:11
    Er zijn zoveel verschillende merken flesvoeding. Waarvan Nutrilon en Friso natuurlijk voor iedereen welbekend.

    Wij moeten ook een keuze gaan maken op welk merk we ons toekomstige kindje gaan zetten. Ik heb inmiddels begrepen dat alle voeding die verkocht wordt aan dezelfde eisen moet voldoen, dus wat dat betreft zou je zeggen dat het niet uitmaakt wat ik koop.

    Wat is jullie ervaring/mening over flesvoeding van de overbekende merken tegenover de huismerken zoals Kruidvat e.d.?
    Voor mij is het enige verschil wat ik zelf kan 'meten' nu nog naamsbekendheid en de prijs!
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    12-01-2010 4:23
    Wij hebben altijd Nutrilon gebruikt. Oudste kreeg dat als voeding in het ziekenhuis en dus zijn we daarmee doorgegaan. Voordeel van nutrilon en friso is dat je het ook kunt kopen bij de apotheek als de winlels dichtzijn en je het vergeten bent te halen.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-01-2010 7:44
    Bij de oudste hadden we Friso, bij de tweede Nutrilon. We hebben voor deze 2 merken gekozen, omdat zij ook hypoallergene voeding hebben, en dat hebben de goedkopere merken volgens mij niet zo, of je kunt het niet overal kopen.

    De reden dat we overstapten op Nutrilon had puur met prijs te maken en dat je het op nog meer plekken kon kopen.
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-01-2010 8:19
    Ik ben met allebei onze meiden begonnen met een half jaar borstvoeding. Daarna ben ik bij de oudste overgegaan op Nutrilon. Gewoon vanwege de naamsbekendheid. Later hoorde ik van een vriendin dat Friso het dichtst bij moedermelk in de buurt komt en toen ben ik overgegaan op Friso.

    Bij de KKD heb ik na de borstvoedingsperiode alleen maar Friso gekocht.

    En dan is vooral de hypo-allergene versie aan te raden.

    Karin, is bij jullie Nutrilon goedkoper dan Friso? Mijn ervaring is juist dat Friso een stuk goedkoper is dan Nutrilon.

    Of is dat inmiddels juist omgedraaid?
    U bent niet gemachtigd om te reageren.
    Pagina 1 van 212 > >>