Door: 
Datum: 28-12-2010
Hits: 4861
Categorie: 
Boeken voor kinderen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
muziek, prentenboek, zingen, educatief, peuter, kleuter, foto, wedstrijd

Boekentip: Stijn zoekt zijn stem

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

De Stichting Muziek op Schoot presenteert:Stijn zoekt zijn stem.
Een muzikaal prentenboek voor peuters en kleuters waarin samen met het jonge kind de stem wordt ontdekt: dit is leuk speelgoed!

Wat doe je, zegt Sterre.
Ik zoek mijn stem, zegt Stijn.
Zal ik je helpen? zegt Sterre.
Dat is goed, zegt Stijn.

Ze zoeken in, achter, onder en naast allerlei voorwerpen. Tot Stijn een bijzondere ontdekking doet als hij grapjes maakt met de emmer over zijn hoofd. Sterre schatert van het lachen!

Stijn zoekt zijn stem is een vrolijk muzikaal prentenboek met cd, voorgelezen n gezongen door Noortje Herlaar (Mary Poppins). De cd bevat zowel de Nederlandse als de Engelse versie van het verhaal en de liedjes, want het boek wordt tevens uitgegeven in het engels: Vince finds his Voice.

Meer met je stem en muziek
Je stem kun je niet zien en niet pakken, maar hoe ontdek je die dan? In Stijn zoekt zijn stem ontdekken jonge kinderen op speelse wijze en met humor hoe je eigen stem kan klinken.

Met de vier vrolijke liedjes op de bijbehorende cd ontdekken kinderen ook hun zangstem. Deze nieuwe liedjes nodigen uit tot creatief muzikaal spel. Hiervoor staan achterin het boek praktische, uitdagende ideen voor muzikale activiteiten thuis, in de kinderopvang en op school. Prentenboek en cd combineren zingen, voorlezen en zelf lezen.
De prenten zijn echte schilderijen, gemaakt door beeldend kunstenaar Monique Michel.
De muziekpedagogen Marijke Albers en Marjanka van Maurik zijn gespecialiseerd in muziek met het jonge kind.
De inkomsten uit de verkoop van dit boek komen geheel ten goede aan de stichting Muziek op Schoot.
Verkrijgbaar voor E 15,95 (excl. verzendkosten)via de Stichting Muziek op Schoot www.muziekopschoot.org vanaf oktober 2010.
 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.