Door: 
Datum: 10-03-2009
Hits: 11860
Categorie: 
Boeken voor kinderen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Sprookje, roodkapje, peuterversie

Roodkapje voor peutertjes

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Het hele verhaaltje van Roodkapje kan voor peuters iets te langdradig en ingewikkeld zijn. Daarom hebben we hieronder een verkorte peuterversie van het bekende sprookje geschreven. Veel voorleesplezier!

"Op een dag vroeg de mama van Roodkapje aan Roodkapje of zij een mandje met koekjes naar haar zieke oma wil brengen. Dat wilde Roodkapje wel.

Roodkapje pakte het mandje met eten en ging op weg naar oma. Onderweg kwam zij een wolf tegen. "Waar ga jij heen?", vroeg de wolf. "Ik ga koekjes brengen naar mijn oma die in het bos woont", antwoordde Roodkapje. 

"Och kind! Wat lief van je!", zei de sluwe wolf. De wolf wist een veel kortere weg naar het huisje van oma en rende er snel naar toe. Hij was veel eerder bij oma's huisje dan Roodkapje. Hij stopte oma in een kast, trok haar nachtjapon aan en zette haar slaapmutsje op en ging in het bed van oma liggen. Hij wachtte net zo lang totdat Roodkapje bij het huisje kwam. 

Toen Roodkapje binnenkwam, schrok zij heel erg. "Och oma, wat heeft u een grote tanden!", riep zij uit. "Jahaa, dan kan ik jou beter opeten!", zei de wolf en hij sprong uit oma's bed. Gelukkig kwam Roodkapjes papa net op dat moment binnen en hij joeg de wolf weg. 

Roodkapje had haar lesje wel geleerd. Zij zou nooit meer met vreemden praten!"

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.