Door: 
Datum: 30-09-2008
Hits: 4281
Categorie: 
Boeken voor kinderen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
zindelijk, zindelijkheidstraining, boek, peuter

Op het potje (jongetje) - Alona Frankel

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Op het potje (jongetje):

Beschrijving

In 2004 is het 25 jaar geleden dat Op het potje voor het eerst verscheen. In de loop van die tijd is gebleken dat het verhaal onverwoestbaar is. Meerdere generaties zijn er inmiddels mee opgegroeid.

OverKinderen recensie:
Dit boekje over het jongetje Basje spreekt peuters erg aan. Ze leren de juiste woordjes bij de verschillende lichaamsdelen en raken gefascineerd door "het potje". Het boekje is een leuk hulpmiddel bij het zindelijk maken van je kindje. Een aanrader voor de papa of mama die een eerste stap wil zetten in het zindelijkheidsproces van zijn of haar peuter.

NBD|Biblion recensie:
Prentenboek dat begint met een tekening van Basje, een klein jongetje met een lijfje waar alles aanzit; armen, benen, enz. Dan komen er tekeningen waarop staat dat Basje eerst een baby was, die in een luier plaste en poepte. Oma geeft Basje een potje cadeau. De vraag wordt gesteld waar het potje voor is. Is het een hoedje, of een melkbakje voor de poes, of voor bloemen, of voor vogels, of voor een plasje en een hoopje, zoals het in het boekje genoemd wordt. Het boekje heeft een fris gekleurde, stevige kaft, met binnenin 18 bladzijden gekleurd papier, elke pagina een andere kleur. Op elke bladzijde staat een duidelijk herkenbare gestileerde tekening van een peuter, die moet leren op het potje te plassen en te poepen, tevens staan er bovenaan de bladzijden een paar regels tekst om voor te lezen. Dit boekje is zonder begeleiding niet geschikt voor de peuter. Het papier is te dun en de tekst moet voor elke peuter aangepast worden. Er is ook een speciale editie voor meisjes uitgegeven.
Bron: Bol.com

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.