Door: 
Datum: 07-06-2008
Hits: 3599
Categorie: 
Boeken voor kinderen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
boek,

Niets is zwart wit...iedereen is anders

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

‘Niets is zwart wit…iedereen is anders’

Verander de toekomst, samen met je kind

Het boekje "niets is zwart wit...iedereen is anders" helpt ouders en andere verzorgers bij de grote verantwoordelijkheid, die bij het opvoeden hoort. De inhoud van het boekje is eenvoudig en duidelijk. Ouders en verzorgers kunnen nu aan de slag om voor de positieve veranderingen in de wereld te zorgen, zodat onder andere het steeds meer voorkomende pestgedrag bij deze generatie al stopt. Dit kan door aan de hand van het boekje te vertellen dat uiterlijke kenmerken er niet toe doen en gerespecteerd dienen te worden. Het zegt namelijk niets over het innerlijk en als er geen negatieve aandacht aan wordt besteed is het contact met anderen direct al veel gezelliger. De een heeft een bril, de ander heeft sproeten. Het is juist leuk, dat iedereen iets unieks heeft. Zo worden de kinderen zelfverzekerder, vriendelijker en socialer. De kinderen zullen nu meer aandacht besteden aan samenwerken en leuke dingen ondernemen, zonder dat iedereen in ’hokjes’ geplaatst wordt en daardoor veroordeeld wordt.

Boekje als hulpmiddel voor ouder en kind

Onderzoek wijst uit dat de denkwijze van kinderen voor een groot gedeelte wordt bepaald door de ouders, verzorgers en de directe omgeving, zoals vriendjes en vriendinnetjes. Een groot probleem vormen de vooroordelen ten opzichte van de medemens. Er wordt negatieve aandacht besteed aan uiterlijke kenmerken, die niet tot een negatief oordeel zouden mogen leiden. Enkele voorbeelden hiervan zijn een bril, grotere oren dan gemiddeld of de huidskleur. Niemand zou daar negatief over mogen praten, omdat dit niets zegt over iemands karakter en dit daarom vriendschappen niet in de weg zou mogen staan.

Het kopieren van gedrag is op zich een heel natuurlijke reactie van een kind, omdat een kind vanuit de visie leeft dat het leert door het gedrag van anderen na te doen. Elk kind leert gemakkelijk positief gedrag, maar even gemakkelijk negatief gedrag. Door het patroon van onvriendelijke en negatieve benadering naar anderen toe te doorbreken, kan er een nieuwe positieve generatie opgroeien. Ouders en verzorgers kunnen vanaf nu hiervoor hun eigen verantwoordelijkheid nemen, wat een onderdeel van de opvoeding behoort te zijn.

Een nieuwe positieve generatie

Van groot belang is dat de ouders en verzorgers eerst zelf het boekje en de bijbehorende boodschap goed begrijpen. De boodschap is: oordeel niet over een ander op basis van uiterlijk en wees tevreden met jezelf.

Iedereen ziet er anders uit en dat is juist leuk. Iedereen is uniek en de moeite waard. Over het uiterlijk hoort nooit een negatieve opmerking gemaakt te worden tegen een ander. De ouders of verzorgers kunnen dan met het boekje de boodschap op een gezellige en interactieve manier overbrengen. Door middel van dit ’kijk-, denk- en doeboekje’ wordt dat heel direct en effectief mogelijk gemaakt. De kinderen kunnen zichzelf in het boekje tekenen, wat de creativiteit en het zelfbewustzijn extra stimuleert. Zo groeit er een nieuwe, positieve, zelfverzekerde en sociale generatie op. En dat is precies op het juiste moment, want deze verandering is hard nodig in onze huidige samenleving. Het boekje is overal verkrijgbaar in de boekhandel in Nederland en Belgie. ISBN: 978-90-79569-01-4.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.