Door: 
Datum: 25-04-2007
Hits: 6325
Categorie: 
Boeken voor ouders
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Boek, ouders, moeder, vader

Ouderschap voor Dummies

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Over elk onderwerp is er wel een Dummies-boek te vinden en dus ook over ouderschap. Ouderschap voor Dummies behandelt in eenvoudige schrijfstijl alle problemen en vragen waar je als jonge ouder tegenaan kan lopen. Onderwerpen als omgaan met baby's, de lichamelijke behoeften van kinderen, de gezondheid en veiligheid en de ontwikkeling tot een goed mens komen aan bod.

Ouderschap voor Dummies is een aardig naslagwerk, maar de informatie komt wel erg vaak over als de bekende open deur die ingetrapt wordt. Voor iedereen die beschikt over internet en goed, logisch verstand is Ouderschap voor Dummies dan ook enigszins overbodig. Neem bijvoorbeeld de tip: vermijd flessen die van glas zijn gemaakt, want kinderen gaan er uiteindelijk mee gooien en dan breekt hij.

Het boek is niet geschreven in een leesboek-achtige stijl, maar meer als naslagwerk. Je kunt je echter afvragen of er geen betere informatiebronnen zijn te vinden. De schrijfstijl lijkt soms eerder lachwekkend bedoeld te zijn als informatief. Het leest wel leuk weg, maar als je écht iets tot op de bodem uit wil zoeken, dan kun je beter een ander boek pakken of googelen, want dan is dit boek zeker niet toereikend.

Kort samengevat: Ouderschap voor Dummies is een aardig boek voor de dummie-ouder of leuk om een keer door te bladeren, maar als informatiebron bij serieuze vragen is het allerminst toereikend.

Auteurs: Sandra Hardin-Gookin en Dan Gookin
ISBN: 90-430-0727-7

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.