Door: 
Datum: 22-10-2008
Hits: 4203
Categorie: 
Baby's
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Navel, kraamtijd, kraamhulp, verloskundige

Het naveltje van je pasgeboren baby

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Meestal valt het stompje navelstreng van je pasgeboren baby na een aantal dagen vanzelf af. Dit duurt meestal een weekje. Het stompje droogt enkele dagen na de bevalling in en er vormt zich een korstje. Meestal zal de kraamverzorgster je laten zien wat de beste manier is om de luier vast te maken. Als het goed is, slaat ze dan de luier een stukje om na het vastmaken zodat het naveltje aan de lucht kan drogen.

In sommige gevallen blijft er een stukje weefsel over, "wild vlees". Dit geeft niets, maar moet wel even aangestipt worden met zilvernitraat. Dit kan op het consultatiebureau. Het stukje weefsel wordt vervolgens zwart en valt vanzelf af. 

Als de huid rond het naveltje rood is, je baby huilt en verhoging heeft, dan is zijn of haar naveltje waarschijnlijk ontstoken. Laat in dat geval je verloskundige of kraamhulp ernaar kijken.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.