Door: 
Datum: 14-06-2007
Hits: 2573
Categorie: 
Recepten voor kids
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
nasi, paprika, ham, ei

3 Kleuren Feest (nasi met paprika fantasie)

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Benodigdheden:
1/2 rode paprika, in blokjes
1/2 groene paprika, in blokjes
1/2 gele paprika, in blokjes
200 gram julienne hamreepjes
225 gram witte snelkookrijst
3 eetlepels vloeibare bakboter
1/2 zakje nasikruidenmix
2 losgeklopte eieren
zout
vers gemalen peper

Bereiding:
Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg de rijst toe. Kook de rijst in de tijd aangegeven op de verpakking gaar. Giet af en laat nog even met het deksel op de pan staan.
Verhit in een hapjespan 2 eetlepels vloeibare bakboter en smoor de paprikablokjes enkele minuten. Voeg hamreepjes en rijst toe. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel vloeibare bakboter en bak een dunne omelet. Rol deze op en snijd in plakjes. Geef je kindje 2-3 opscheplepels nasi met 2 eirolletjes.
Voeg de nasikruiden toe aan de rest van het paprika/ham/rijst-mengsel en breng indien gewenst op smaak met zout en peper. Serveer ook hierbij gebakken ei.

Voor jezelf kun je nog gefruite uitjes, sambal en ketjap op tafel zetten, zodat iedereen het naar wens nog wat pittiger kan maken. Voor je kind kun je eventueel nog 1 eetlepel pindakaas toevoegen.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.