Kinderen en veiligheid
Laatste Bericht 04-05-2011 8:43 door Sje. 43 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>
AuteurBerichten
Sje
Posts:75548


--
07-01-2006 10:38
De hiervoor genoemde veiligheidswijzers zijn al een hele hulp als je ze in huis hebt, maar toch is het geen overbodige luxe om een cursus EHBO bij kinderongevallen te gaan doen. Er zijn door heel Nederland EHBO-verenigingen. Niet elke vereniging biedt speciale kinder-EHBO-cursussen aan, maar vaak worden ze ook gegeven via de thuiszorg. Bij de thuiszorg hier in midden-brabant wordt deze cursus bijvoorbeeld gegeven via de stichting rescue. Zie www.rescue.nl voor meer info! En...........doe de cursus niet alleen, maar samen met je partner. Want het lijkt voldoende als een van de twee de cursus heeft gedaan maar als jij niet thuis bent, kan je partner ook niks doen in een noodgeval.
tijgertje
New Member
New Member
Posts:


--
07-02-2006 12:14
Wanneer wij een dagje weggingen dan schreven we op de arm van ons kind het telefoonnummer of het kenteken van de auto. Tijgertje
Sje
Posts:75548


--
07-02-2006 1:47
Ook een goeie inderdaad! Daar heb ik nog een handige aanvulling op. Wij hebben voor onze meisjes identiteitsplaatjes besteld voor om de nek. Krijgen ze altijd om als we op pad gaan! Heel makkelijk te bestellen via www.thetagcompany.nl!
tijgertje
New Member
New Member
Posts:


--
07-02-2006 7:01
Hoi Sje, Een vriendje van mijn zoon, vond zo'n ding lastig bij het spelen en deed hem af. Dit gebeurde niet een keer maar vaker. Tijgertje
Sje
Posts:75548


--
07-02-2006 9:12
Daarom hebben wij de kettinkjes precies zo kort gemaakt dat ze hem net niet zelf af kunnen doen! ;-) Edited by - Sje on 02/07/2006 21:14:12
Sje
Posts:75548


--
07-02-2006 9:13
Ik kreeg van een vriendin de volgende tip toen ons oudste dochtertje geboren werd. Laat je kindje inschrijven in beide paspoorten. Dat heeft 2 verschillende achterliggende gedachten. Als je kindje geen eigen paspoort heeft, kunnen er ook nooit vreemden met je kindje aan de haal gaan en zeggen dat het hun kindje is. Als het een eigen paspoort heeft kan dat wel! Als je je kindje maar in 1 paspoort bij laat schrijven, bijvoorbeeld in het jouwe, en jou overkomt iets in het buitenland dan kost het je partner extra moeite om het kindje weer mee naar Nederland te mogen nemen omdat hij niet kan bewijzen dat het kindje van hem is. Het kan zelfs zover gaan dat hij het kindje helemaal niet mee krijgt! Vandaar dat wij, zeker nu ze nog zo klein zijn en toch niet alleen met anderen naar het buitenland hoeven, de kindjes bij hebben laten schrijven in allebei onze paspoorten. En inderdaad (want ik verwacht die opmerking) als je paspoort nog maar een jaar geldig is, lijkt dat zonde van het geld, maar een hele hoop rompslomp en een papierwinkel en een hoop verdriet in een geval zoals bovenstaand kost veel meer geld en energie. Dus dat is me dan dat bijschrijven in een volgend jaar verlopen paspoort wel waard eigenlijk.
tijgertje
New Member
New Member
Posts:


--
07-03-2006 10:10
Ik ben heel tevreden met het feit dat mijn kinderen vanaf jongst af aan zelf een ID-kaart hebben. Misschien is het zo dat je kind zo niet echt gebonden is aan jou paspoort. Heb ik toen nooit zo over nagedacht. Ik dacht praktisch te wezen. Maar ja nu zijn ze al groot en verliezen ze zelf hun ID-kaart!! Tijgertje
Sje
Posts:75548


--
09-14-2006 9:34
Nog een veiligheidstip: gooi nooit een brandende sigarettenpeuk op straat. Er kan een kind mee aan de haal gaan!
mopsie
New Member
New Member
Posts:


--
09-15-2006 4:14
ik zag laatst een moeder met haar kind in de stad op zich niet verkeerd maar wat ik eng aan vond is dathet kind zon armband om heeft waar de moeder met een touw of elastiek het kind daarmee vasthoud,nou ik vind zoiets onverantwoord want hoe verder het kind loopt kan zo een fietser over heen vallen ( de touw/elastiek zal wel niet zo lang zijn maaar deze was wel 2 meter), ik had mn zoontje aan een tuigje vast dat was echt ideaal de band was niet te lang en niet te kort en je kan daarmee je kind sturen van waar jij heen wilt volgens mij kan je zoiets alleen bij prenetal halen.Maar het werkt wel en is ook veilig om om je kind te doen.
Sje
Posts:75548


--
01-02-2007 8:55
Ik kwam deze website tegen: www.kinderveiligheidswinkel.nl

Altijd een handige site om eens op te snuffelen en te onthouden!
ysmeets
New Member
New Member
Posts:


--
11-10-2009 8:02
ik zag je berichtje van het tuigje maar het lijkt me niets om kinderen vast te binden op zon manier. Tijdens de zomer zag ik op Hart van Nederland zon wegloopalarm, maar die waren best duur, ze zijn er vast een stuk goedkoper.
Sje
Posts:75548


--
11-10-2009 8:28
Dan maar een duur alarm. Het leven van mijn kinderen dat is niet in geld uit te drukken. Dus dan is het bedrag wat je voor zo'n alarm neertelt altijd peanuts naar mijn mening.

Nooit bezuinigen op aankopen die de veiligheid en het welzijn van je kind moeten waarborgen!
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
11-12-2009 7:48
Je kunt ook overdrijven.... Nooit bezuinigen op, dat lijkt mooi, maar volgens mij is het vooral een kwestie van zelf blijven opletten en je kind opvoeden... Alle hulpmiddelen zijn niet meer dan dat, en het gevaar van hulpmiddelen is dat je er zelf laks van wordt.
Sje
Posts:75548


--
11-12-2009 10:26
Tuurlijk zelf op blijven letten is nog altijd de beste beveiliging, maar als je iets ter extra beveiliging aanschaft dan zou je niet moeten bezuinigen vind ik.

Maar goed, dat terzijde want dit topic was, zoals in het allereerste bericht aangegeven wordt, puur voor het aanleveren van tips zodat het een overzichtelijk topic blijft.

Dus terug on-topic en terug naar alleen aanleveren tips.
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
11-13-2009 9:40
Een tip is dus: alert blijven en niet vertrouwen op allerlei hulpmiddelen.

Tweede tip: rookmelders en uitleg aan de kinderen waar naartoe als het ding afgaat.
Sje
Posts:75548


--
04-10-2010 2:40
Vandaag stond in het Brabants Dagblad een artikel over tijdelijke tattoos met je eigen telefoonnummer, om bijv. op de arm van je kind aan te brengen als je een dagje op stap gaat.

Natuurlijk waren de identiteitsplaatjes voor om de hals al bekend en natuurlijk kun je ook met watervaste stift je telefoonnummer op de arm van je kind schrijven zodat hulpverleners je kunnen bellen als je verlorengelopen kind gevonden is, maar deze tattoos zijn ook erg handig en ze blijven een aantal dagen zitten. (En ze zien er nog leuk uit ook!).

Zie hier meer info.

(En nee, ik heb geen aandelen. Ik vind het alleen een supergoed en handig idee en wilde het in dit topic even melden).
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
04-10-2010 3:06
Wij hebben onze oudste zijn achternaam, ons telefoonnummer en ons adres geleerd. Hij kan het direct oplepelen als iemand ernaar vraagt. 

Afgelopen week heeft hij een brandoefening op de creche gehad. Dat was een mooie aanleiding voor een lesje "vuur". Toen ik hem vroeg wat hij moest doen als er brand/vuur was, antwoordde hij dat hij zich moest verstoppen. Dat misverstand hebben we maar even de wereld uitgeholpen. Hij kent nu het alarmnummer en we hebben hem ook geleerd dat hij dat nummer mag bellen als er iets met mij aan de hand is en hij de voordeur niet kan openen om naar de buren te gaan. 
Sje
Posts:75548


--
04-10-2010 3:58
Aj, goed idee inderdaad om hem ook uit te leggen wat hij moet doen als er brand is. Hier weten ze dat ook. Zo snel mogelijk het huis uit.

Kind alarmnummer leren kwam deze week op het schoolplein ook met een andere moeder ter sprake. Hoewel ik hier op elke verdieping een telefoonlijst (met foto's ernaast van degenen van wie het telefoonnummer is) heb hangen zodat ze in nood bekenden kunnen bellen, hebben we ze 112 nog niet geleerd.

Maar dat ga ik ze toch maar eens leren. Je weet maar nooit.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
04-11-2010 7:57
Zo snel mogelijk het huis uit, maar niet rennen(!), heb ik erbij gezegd. Een paniekreactie lijkt mij niet echt handig.

T.a.v. 112 heb ik er wel bij gezegd dat het alleen mag als ik het zeg (en zelf niet kan doen) of als ik niet reageer. Anders wordt de brandweerman boos. Ik zal hem ook de telefoonnummers van opa en oma nog even leren. Dat is misschien beter dan 112.  
Sje
Posts:75548


--
04-11-2010 10:34
Had ik het deze week dus over op het schoolplein omdat wij alleen die telefoonlijst met foto's bij de nummers op elke verdieping hebben hangen. Als het echt een zaak van leven of dood is en ik reageer niet, dan is het niet erg als ze 112 bellen. Sterker nog, dan kost het bellen van opa en oma alleen maar onnodig kostbare tijd.

Anderzijds wil je ook zo snel mogelijk vertrouwde mensen in je huis om voor je kinderen te zorgen dus in die zin is het bellen van opa en oma ook heel belangrijk. Het is allemaal al ingrijpend genoeg voor die kinderen dus als er dan alleen maar ambulancepersoneel en politie in je huis rondloopt bij je kinderen dat kan ook erg traumatisch zijn.

Ik ga de instructies hier aanpassen naar:
- als ik helemaal niet reageer, eerst 112 bellen, je naam zeggen, vertellen waar je woont en dat mama niet meer reageert, en daarna een van de andere telefoonnummers bellen.
- als ik wel reageer maar ik kan zelf niet bellen, dan eerst een van de andere telefoonnummers bellen en dan zien we wel of 112 nog nodig is.
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>