Kinderen en mexicaanse griep (H1N1)
Laatste Bericht 12-19-2009 7:43 door Miriam. 191 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 7 van 10 << < 56789 > >>
AuteurBerichten
Sje
Posts:75548


--
11-23-2009 8:18
Alle beterschap Karin!

Enne..............die Esther van jullie moet wel bij de club van Esthers blijven horen hoor en dan moet ze toch wat stoerder zijn!

Zou het helpen als je vertelt dat de KKD ook moet en dat die heel flink gaat zijn? Of dat je morgenavond verteld dat de KKD heel flink geweest is? Ze wil nog weleens onder de indruk zijn van onze meiden dus wie weet heeft het effect.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
11-23-2009 8:33
Beterschap, Karin!

Onze oudste heb ik uitgelegd dat het prikje bedoeld was om te voorkomen dat hij ziek zou worden. En kindjes die ziek zijn kunnen niet gymen, naar de creche of naar de peuterspeelzaal... Misschien heeft Esther ook iets wat ze ontzettend graag doet, maar wat niet kan als ze ziek is?

Na afloop heeft oudste een broodje pindakaas verdiend. Jongste vond het sowieso al niet zo spannend, dus die vond alles wel best.

Ze hebben er beide geen last van gehad. Het prikje zelf voelden ze nauwelijks, maar oudste vond het wel een beetje onaardig dat die meneer een gat in zijn arm had gemaakt. Geen pijnlijke, rode arm en geen koorts. Echt helemaal niets anders dan anders. 
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
11-23-2009 8:51
Maar die meneer heeft toch wel netjes een pleistertje over dat gat geplakt?
Sje
Posts:75548


--
11-23-2009 9:14
@Miriam, "een gat in z'n arm" wat schattig! Haha!

Wij hebben de KKD ook zoiets uitgelegd dat er op het moment een griep is waar kindjes die nog geen 5 zijn iets zieker kunnen worden dan normaal, waardoor ze zelfs misschien naar het ziekenhuis moeten om beter gemaakt te worden.

En dat de koningin (die halen wij er nogal eens bij met fantastisch resultaat!) dat zo zielig vindt dat ze besloten heeft dat alle kindjes die nog geen 5 zijn een prikje moeten krijgen met een medicijn wat ze gemaakt hebben waardoor je die griep helemaal niet krijgt.

En toen zei de KKD "Oh maar ik vind een prikje helemaal niet erg hoor!". Hadden we voor niks de koningin erbij gehaald.............................Sorry Majesteit!
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
11-23-2009 9:36
Tsja, hij neemt de dingen soms wat letterlijk. Toen we hem laatst vertelden dat hij 3 jaar zou gaan worden, had hij zelf bedacht dat dan 's ochtends zijn hoofd open zou gaan en dat de 2 er uit ging en de 3 erin. Ik ben blij dat hij de cirkelzaag er niet bij heeft gehaald Confused

Wat een idee trouwens om de koningin erbij aan te halen! Daar zou ik dus echt niet op gekomen zijn. Kijken de dametjes erg tegen de koningin op?
Sje
Posts:75548


--
11-23-2009 9:37
Oh Miriam, ik moest trouwens vandaag nog aan je denken met je slimme kleine man. Mijn zus moest vanochtend met mijn neefje van 3 naar het cb. Had-ie de ogentest gehad en toen zei hij "En wat gaan we nu doen?". Echt zoiets van "Kom maar op met je uitdagingen!".

En hij moest na wat overgooi-werk met een bal, de bal onder de stoel van mama leggen van de verpleegkundige. Zegt-ie "Dat kan niet!". Hij wilde de bal namelijk onder een van de poten van de stoel leggen en dat ging natuurlijk niet als mama op de stoel zat. Net een wat grotere uitdaging!

Ik zag helemaal die kleine man van jou voor me toen mijn zus dit vertelde.
Sje
Posts:75548


--
11-23-2009 9:40
Haha, tegelijk gepost. De dametjes kijken niet heel erg tegen de koningin op ofzo maar ze weten wel dat ze hele belangrijke beslissingen mag nemen.

En zeker als we ze vertellen dat zelfs prinses Amalia niet onder de beslissingen van haar eigen oma uitkomt, dan maakt dat extra indruk hier. Bijv. over zwemlessen. De KKD vindt zwemles niet leuk. Dus we hebben uitgelegd dat alle kindjes van Nederland diploma A moeten halen van de koningin. En dat zelfs prinses Amalia dat ook moet. Dat die echt niet bij haar oma kan zeuren of zij het niet per se hoeft te doen omdat ze prinsesje is.

En zo zijn wij ook van het gezeur af hier! ;-)))

Edited by - Sje on 23-11-2009
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
11-24-2009 9:18
Ach, weet je, van mij mag Esther best even huilen, omdat ze tegen een prikje opziet. We hebben haar verteld dat het is om te voorkomen dat ze erg ziek wordt en naar het ziekenhuis moet.

Vanochtend vroeg ze: 'mama, heb jij ook al een prikje gehad?'. Toen heb ik uitgelegd dat het alleen voor kindjes is, omdat die er heel ziek van kunnen worden en dat we dat niet willen. En dat grote mensen over het algemeen iets beter er tegen kunnen.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
11-24-2009 9:38
Met huilen is ook helemaal niets mis. Het is juist een teken van vertrouwen dat ze haar emoties durft te tonen.

Ik hoop dat het haar uiteindelijk gaat meevallen. Als ik oudste mag geloven, voelen ze het prikje bijna niet. Ik heb hem afgeleid door hem te vragen tot 3 te tellen. En in die 3 tellen was het ook al voorbij.
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
11-24-2009 9:51
Dat is wel een goede. Ze is zichzelf al aan het voorbereiden. Ze was net al aan het spelen dat ze er naar toe ging. Ook hebben we haar beloofd dat haar lievelingsknuffel en beer mee mogen. Dus het komt vast wel goed.

Maar ik zal wel even de tip onthouden van tot 3 tellen. Misschien helpt dat wel om af te leiden.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
11-24-2009 10:36
Ja, of misschien heeft ze iets anders waar ze graag over praat? Een simpel "oh, oh, wat is er met de beer aan de hand?" wil misschien ook wel helpen om haar af te leiden.
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
11-24-2009 10:55
Oh, dan vraag ik haar wel over de vakantie met het vliegtuig. Daar heeft ze het nog regelmatig over.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
11-24-2009 5:27
Ik ben heel benieuwd hoe het gaat, Karin. Morgen in de prik-dag, toch?
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
11-24-2009 7:43
Ja, morgenochtend tussen 9 en 10 worden we verwacht.

Esther was vanochtend al aan het spelen dat ze er naar toe was. Vanmiddag vond ik nog zo'n spuitje in een la (ooit gekregen om antibiotica makkelijk in de mond te kunnen spuiten) en toen hebben we daar ook maar vast mee geoefend hoe het er aan toe zou gaan. Vond ze wel interessant.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
11-24-2009 8:10
Leuk inderdaad om er een dokters-spelletje van de te maken.

Succes morgen met de prik en ik hoop dat het bij jullie net zo soepel verloopt als het hier heeft gedaan.
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
11-25-2009 1:21
Het verliep echt bijzonder goed. Beide dames hebben geen kik gegeven. Esther zat alleen even een beetje sip te kijken en thuis zei ze nog even dat het echt nog wel zeer deed. Ze waren wel onder de indruk van de hal en alle mensen die er waren. Al zijn we maar kort binnen geweest, want het verliep allemaal heel soepel.
Sje
Posts:75548


--
11-25-2009 3:06
Super dat het zo goed ging met prikken zeg! Kei-stoer van je meiden!

Met de KKD ging het ook prima! Die gaf ook geen kik. Tegen de tijd dat ze een auw-gezichtje wilde trekken was het al voorbij. Het was alleen ontzettend druk er naar toe met het verkeer omdat de kruising die we moesten hebben altijd druk is in de spits.

Gelukkig werd het verkeer geregeld en hoefden we niet te wachten op de gewilligheid van de stoplichten en van rechtdoorgaand verkeer op de weg waar de sporthal aan ligt.

Dat wisten we echter niet vooraf dus meneer Sje had mij op een gunstig punt uit de auto gezet en ik heb de rest gelopen met de KKD. Zo kon meneer Sje doorrijden om iets bij een kantoorgroothandel op te halen.

Op de terugweg heeft-ie ons opgepikt op hetzelfde punt.

Maar volgende keer gaan we het anders doen. Ze letten totaal niet op geboortedatums! Mijn zus moest vanochtend zelfde tijd als wij met haar kleine man. Ik had haar verteld van de drukte dus ze was voor de zekerheid eerder weggereden van huis. Om 8.25 uur reed ze alweer terug naar huis terwijl ze officieel pas om 8.30 beginnen met prikken! Zo doe ik dat ook volgende keer!

@Karin, was bij jullie iets in de hal geregeld om het voor de kindjes leuker te maken? Slingers, ballonnen, kinderliedjes ofzo? Bij ons helemaal niks! En het is toch een kleine moeite om een CD met kinderliedjes op te zetten lijkt me! Het gaf door dat zakelijke bij ons een beetje een voedselbonnen-ophaal-gevoel. Brrrrrrrrrrrr......................

Niet dat ik dat ooit meegemaakt heb, maar ik kan me er een gevoel bij voorstellen.

Edited by - Sje on 25-11-2009
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
11-25-2009 5:13
Fijn dat het bij jullie ook allemaal soepel verliep.

Hier was ook niets geregeld hoor, maar ook niet nodig want binnen 2 minuten stonden we weer buiten. Wel kregen alle kindjes een kleurplaat mee naar huis.
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
11-25-2009 5:57
Hier was ook niets geregeld om het gezelliger te maken. Ze kregen alleen een kaartje mee met een clowntje erop.

Waar wij zaten was ook geen sporthal, maar een soort hal waar ze ook wel rommelmarkten houden enzo. Dus betonnen vloeren en ongezellige hoge muren en lelijke plafonds. Hadden ze best iets op mogen vrolijken met ballonnen.
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
11-25-2009 7:39
Ik merkte vanavond bij het uitkleden dat Maria wel wat last had van haar arm. Ze vond het niet prettig dat ik die vastpakte. Toen ik hem heen en weer bewoog merkte ik aan haar reactie dat het gevoelig was.

Ook Esther klaagde er toen over.
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 7 van 10 << < 56789 > >>