Forum alternatief
Laatste Bericht 12-31-2020 12:16 door Kôlleke2. 36 Reacties.
Printer Vriendelijk
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 1 van 212 > >>
AuteurBerichtenInformatief
Webmaster
New Member
New Member
Posts:18


--
12-24-2020 8:20

  Dag fanatieke forum gebruikers. We zijn inmiddels ook erg ver met een nieuwe website voor overkinderen. Het forum gaat daar helaas geen onderdeel van uitmaken. Het past niet echt meer bij de site en geeft jullie ook niet de onderwerpen waar jullie het graag over hebben.
   

  We denken na over een alternatief, maar willen dit op termijn dan wel kostenneutraal doen. Hosting kost helaas geld en moeten we ergens terugverdienen. Bv. door advertenties. Aangezien het forum voor jullie voorziet in een behoefte zou dit wellicht voor meer internetters gelden. Met voldoende bezoek kunnen we het forum dan op termijn middels advertenties hopelijk de kosten terug laten verdienen. De bouw en aanloop willen we dan we dan vanzelfsprekend wel voor onze rekening nemen. 

  Aangezien jullie de behoefte hebben aan een forum ben ik wel benieuwd hoe jullie ideale forum eruit ziet. Hoe zou het moeten heten (als de domeinnazm vrij is dan helpt dat ook...), hoe zou het moeten zijn opgebouwd, welke functionaliteit zou prettig zijn, etc. En zou je bereid zijn om te helpen met het verspreiden van dit forum onder je contacten?

  Laten we dit topic gebruiken om ideeen uit te wisselen, dan kan ik op basis daarvan inschatten of dit haalbaar is voor ons en zo ja een eerste opzet bouwen.

  Ben erg benieuwd naar jullie ideeen!

  groeten, Jeroen

   

   

  PePo2
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:193


  --
  12-24-2020 2:01

  Waar praat je dan over, qua kosten? 

  Webmaster
  New Member
  New Member
  Posts:18


  --
  12-25-2020 10:30
  Bij normaal gebruik verwacht ik tussen de 100 a 200 euro per jaar. Dan ga uit van een wordpress hosting pakket bij een goede provider.
  PePo2
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:193


  --
  12-25-2020 4:12

  En bij beperkt gebruik, wat verdien je er dan mee terug? 

  Sje2
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:126


  --
  12-26-2020 2:05

  Oh jammer zeg dat OverKinderen ook verder gaat zonder forum. Wel lief Jeroen dat je ons eventueel een alternatief wilt geven. 

  Ik ben niet heel veeleisend. Als we gewoon ergens op een plekje met dit vaste clubje online in contact kunnen blijven, desnoods achter een wachtwoord in een digitaal achterkamertje, dan ben ik al heel erg blij. Het hoeft dan niet per se met heel veel verschillende topics. De topics over het weer en het eten van vandaag kunnen eventueel ook opgaan in Koffie bij de buren en Wat denk je morgen te gaan doen als dat ervoor zorgt dat een nieuwe oplossing minder complex wordt qua opzet.

  Webmaster
  New Member
  New Member
  Posts:18


  --
  12-26-2020 4:33
  Bedankt Sje voor je reactie. We willen voor overkinderen naar een wat onderhoudsvrijere website. Een forum maakt een site weer een stuk complexer. Iets waar we de tijd helaas niet voor hebben. Wellicht dat we in de toekomst nog wel iets als een vraag en antwoord forum toevoegen, maar dat is toch weer wat anders dan wat jullie zoeken.

  V.w.b. de vraag van PePo. Met beperkt gebruik verdien je er helaas niks op terug. Advertenties gaan pas wat opleveren als een forum de nodige bezoekers krijgt. Vandaar mijn idee om eens te polsen of jullie interesse hebben om hier een iets groter forum van te maken dat ook wat nieuwe bezoekers zou trekken. Dat leek me een poging waard.

  Op basis van de reactie van Sje dan is het echt bedoeld om met het vaste clubje in contact te blijven. Daarvoor wordt een forum hosten wat duur v.w.b. hosting, maar ook het onderhoud (updates, etc.).

  Zijn de volgende opties geen alternatief voor jullie:

  - een besloten facebook groep
  - een gratis forum, zoals https://www.proboards.com/ of https://webboard.org/

  Ik hoor graag.
  PePo2
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:193


  --
  12-27-2020 9:48

  Het nadeel van een FB groep vind ik dat je dan alles achter elkaar hebt staan in de reacties geen onderverdeling meer. Dan kunnen we net zo goed werken met Messenger of whatsapp en daar een groep aanmaken. 

  Ik zal eens kijken naar die gratis varianten.

  PePo2
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:193


  --
  12-27-2020 10:15

  Proboard.com ziet er goed professioneel uit. De (automatische) vertaling van die andere optie ziet er nogal knullig uit. En bij proboard kan ik ook gemakkelijk de help-afdeling vinden zonder dat ik meteen een forum heb aangemaakt.

  S-je, kijk jij ook even? Je hebt meer ervaring als moderator dan ik. 

  virgo2
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:165


  --
  12-27-2020 11:26
  Ik hou me er buiten, het is voor mij allemaal Abracadabra.
  Sje2
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:126


  --
  12-27-2020 11:42
  Geplaatst door PePo2 op 12-27-2020 9:48

  Het nadeel van een FB groep vind ik dat je dan alles achter elkaar hebt staan in de reacties geen onderverdeling meer. Dan kunnen we net zo goed werken met Messenger of whatsapp en daar een groep aanmaken. 

  Ik zal eens kijken naar die gratis varianten.

  Ik vind het nadeel van facebook dat ik gewoon geen facebook-account heb. ;-)

  Ik zal eens naar die forum-opties kijken. 

   

   

  Sje2
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:126


  --
  12-27-2020 11:55
  Ik heb ook bij Proboard een prettiger gevoel. Als ik daar voorbeeld-forums open dan komt dat serieuzer op me over dan de forums die op Webboards afgelopen periode aangemaakt zijn en gebruikt worden. Bij die laatste zitten onderwerpen waarvan ik denk "mwoa". Komt wat loucher over, meer richting zaken die misschien niet altijd geschikt zijn voor het daglicht. Niet om preuts te doen maar gewoon het gevoel: wil je daar je gezellige bijpraatclubje onderbrengen? Is gewoon een gevoel hoor, ik kan er helemaal naast zitten.

  Wat betreft moderaten, het is alltijd wennen als een forum in een nieuw jasje zit en zoveel zal er niet te moderaten zijn met zo'n klein clubje dat elkaar al zo lang zo goed kent. Dus mocht moderaten een keer nodig zijn dan wijst dat voor zich lijkt me. Ik ben geen digibeet dus dat komt wel goed. Bovendien hebben we dan wat mij betreft met dit clubje mensen allemaal moderator-rechten. Mochten er ooit nog andere mensen (weer) aansluiten dan zijn er in elk geval 5 mensen die de boel in goede banen kunnen leiden.

  Wat vinden Kôlleke en K'tje?
  PePo2
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:193


  --
  12-27-2020 12:10

  Inderdaad even de reacties afwachten van de anderen.

  Gaan we het dan zelf proberen op te zetten, of vragen we Jeroen daarbij mee te kijken?

  Sje2
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:126


  --
  12-27-2020 1:11
  Ik zou er sowieso te diep in moeten duiken dus ik heb zo'n vermoeden dat jij er sneller handiger in bent om zo'n basisforum op te zetten. En mogelijk wil Jeroen ons inderdaad eventueel op weg helpen.
  Kôlleke2
  New Member
  New Member
  Posts:78


  --
  12-28-2020 12:07
  Jammer dat hier op OverKinderen het forum ook gaat verdwijnen al snap ik het wel.
  Is het niet makkelijker om een WhatsApp-groep te maken? Kunnen we bijv. ook wat makkelijker foto's delen.
  Ik zou niet weten hoe we nieuwe leden op een forum zouden moeten werven als we niet een specifiek onderwerp voor het forum hebben.
  K'tje
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:162


  --
  12-28-2020 8:41
  Begrijpelijk maar wel jammer dat we weer een andere plek moeten zoeken.
  Ik heb echt geen verstand van de verschillende mogelijkheden.
  Ik heb geen idee hoe zo'n besloten facebookgroep werkt, ik heb nl (nog) geen facebook account. Ik heb ook geen smartphone en dus geen whatsapp.
  En het zou leuk zijn als er nieuwe mensen bijkomen, maar dan moet je eigenlijk wel een thema hebben, en wij zijn gewoon wat aan het kletsen.
  PePo2
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:193


  --
  12-28-2020 12:38
  S-je, kijk je even mee?

  https://hhp2021.proboards.com/

  Als je je registreert, zal ik je toelaten en kijken of ik je de rol van admin oid kan geven, dan kunnen we samen even verder kijken. Ik heb het nu zo ingericht dat er 1 onderwerp is dat iedereen kan. Zien, welkom, en na registratie en toelaten kan je de andere topics zien. Het is erg basic ingericht, maar het werkt wel zo denk ik
  Sje2
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:126


  --
  12-28-2020 6:42

  Meegekeken! Geregistreerd. Alvast gereageerd in topics. Wat nieuwe vertrouwde topics aangemaakt. Heel ander forum dan we gewend zijn, maar uiteindelijk zal het ook wel wennen en dan vinden we onze weg daar wel. Zoals ik eerder al schreef, ik vind het belangrijk dat we met dit groepje met elkaar in contact blijven omdat we al zo lang zoveel lief en leed gedeeld hebben. Jullie zijn allemaal onderdeel van mijn leven geworden, ook al is het op afstand. Ik zou het echt heel raar vinden om hierna geen contact meer te hebben. 

  Sje2
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:126


  --
  12-28-2020 6:45

  Jeroen, is ergens alles van het hhp-forum nog beschikbaar of is dat allemaal weg? Zou leuk zijn als dat op de een of andere manier nog toegankelijk is of bijv. overgezet kan worden naar het nieuwe forum op Proboards onder een apart forumonderdeel. Gewoon stukje van onze eigen hhp-geschiedenis en net zoals Kôlleke laatst schreef heel soms zoek je nog weleens wat terug. 

  Webmaster
  New Member
  New Member
  Posts:18


  --
  12-28-2020 7:04
  Dat forum ziet er goed uit!! Hopelijk kunnen jullie je weg erin vinden en kan net een alternatief worden voor huishoudplaza.

  Het oude hhp forum importeren is helaas niet eenvoudig. Het systeem is verouderd en er zijn geen standaard tools waarmee dit mogelijk is. Dat vereist veel ontwikkelwerk. Daar heb ik me behoorlijk op stukgebeten toen ik nog met de nieuwbouw van hhp bezig was.

  Denken jullie dat dit nieuwe forum een serieuze kandidaat is?
  Webmaster
  New Member
  New Member
  Posts:18


  --
  12-28-2020 7:06

  Is het trouwens wenselijk dat ik nog even meekijk in de inrichting van dat nieuwe forum of wijst het zich vanzelf? Doe ik graag.

  U bent niet gemachtigd om te reageren.
  Pagina 1 van 212 > >>