Werken en zorg voor gezin en huishouden
Laatste Bericht 10-23-2013 9:44 door Miriam. 3 Reacties.
Printer Vriendelijk
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
erica
New Member
New Member
Posts:


--
08-27-2013 11:59
  Dat blijft hier een zorg, haha....

  Tja, nu lach ik er om. Gisteravond was ik iemand in bedekte termen aan het mailen dat het niet zo lekker gaat. Toen stroomden de tranen over mijn wangen.

  We hebben dan ook 4 kinderen, waarvan 2 met autisme. Hiervoor komt wekelijks begeleiding, dat kost tijd en energie! Ik heb een contract van 16 uur als administratief medewerkster. Neem op dit moment 3 uur ouderschapsverlof op in de week. Nu hoef ik maar 2 dagen te komen werken van half 9 tot half 4, dat scheelt wel wat ;-)

  Maar dan nog, nee ik heb nog geen goed evenwicht gevonden!!!
  Wie de gouden tip?

  Of deel je zorgen hier....
  karin185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  09-06-2013 5:17
  Lijkt mij ook moeilijk.

  Prioriteiten stellen, misschien wat minder perfect worden in huishouden.

  Tijd voor jezelf in plannen, vaste tijd bijvoorbeeld voor uurtje computeren of boek lezen. 
  Peter P
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  10-06-2013 12:34
  En je man inschakelen (geen idee in hoeverre dat al gebeurt)...
  Miriam
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3535


  --
  10-23-2013 9:44
  Hier hetzelfde "probleem", Erica. Ik werk 14 uur buiten de deur. 2 Kinderen waar we wat drukker dan gemiddeld mee zijn omdat ze hoogbegaafd zijn en daarnaast het huishouden wat ik voor 95% zelf doe. Af en toe springt mij moeder een ochtendje bij. 

  Wat bij mij werkt is een heel strak weekschema. In de weekends wassen. Maandag en dinsdag werken. Woensdag beneden schoonmaken en strijken, donderdag boven schoonmaken en strijken en vrijdag boodschappendag. Maar als er maar 1 dingetje niet loopt zoals verwacht dan loopt alles weer in de soep. Ik probeer me niet te storen aan rommel en viezigheid, maar ik kan er slecht tegen. 

  Brood voor school smeer ik in het weekend en dat gaat in de vriezer. Als er 's middags rondom etenstijd gesport wordt (2 keer per week) zorg ik dat het eten 's middags wordt gemaakt en alleen nog opgewarmd hoeft te worden. Maar ook hiervoor geldt, er hoeft maar één ding tegen te zitten en we hebben 's avonds niets op tafel staan en moeten grijpen naar friet, chinees of andere ongezonde maaltjes.

  Ik ben momenteel heel druk aan het puzzelen op het weekschema. Onze kinderen gaan misschien van school wisselen. Nieuwe school is verder weg en heeft andere schooltijden. Ik kom nu in de knoop met andere buitenschoolse activiteiten (6 per week!) en krijg de puzzel maar niet rond. Eenvoudigweg een activiteit laten vallen, gaat ook niet zomaar, want de kinderen hebben die uitdaging ook nodig.

  Geen gouden tip dus... 
  U bent niet gemachtigd om te reageren.