hulp in de huishouding van peuter/kleuter
Laatste Bericht 10-27-2013 1:00 door Sje. 3 Reacties.
Printer Vriendelijk
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
erica
New Member
New Member
Posts:


--
08-27-2013 11:48
  Ik ben erg benieuwd of jullie je peuter / kleuter klusjes in het huishouden laten doen, welke klusjes dat dan zijn en hoe goed ze dit ook kunnen!
  Miriam
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3535


  --
  10-23-2013 9:49
  Onze kinderen zijn al iets ouder, nu 5 en bijna 7. Ze helpen mee in huis en hebben vast taken. Ze moeten 's ochtends de poes eten en drinken geven, alle gordijnen beneden open doen, de vaatwasser uitpakken en hun eigen dekbed openslaan+pyjama netjes wegleggen+gordijnen open doen. Als hun kamer rommelig is, verwacht ik van ze dat ze dit opruimen. 

  Naast de vaste taken doen ze wel eens iets extra. Onze jongste vindt het leuk om de badkamer schoon te maken. Dan maak ik bijvoorbeeld iets schoon, terwijl zij het badmeubel leegmaakt, alles schoonmaakt en weer netjes terugzet. Ook vindt ze het leuk om de gootsteen te poetsen met Cif. Poetsen vindt ze dus leuk, opruimen niet zo ;-) 
  Peter P
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  10-27-2013 12:51
  Wij deden het ook, op eigen niveua. Bijv. een mandje stofdoeken en zakdoeken meevouwen, met stoffer en blik helpen als ik aan het vegen was, een deel van het tafeldekken, afwas opruimen...
  Sje
  Posts:75548


  --
  10-27-2013 1:00
  Hier helpen ze ook op hun eigen niveau. Het is begonnen met "zelf bordje en beker na het eten naar de keuken brengen". Inmiddels doen ze veel meer want ze zijn groter. Ze halen bijv. ook zelf hun bed af elke week.

  Wat ook mooie klusjes voor kinderen zijn: helpen in de tuin met onkruid wieden, mos tussen de tegels uit etc.
  U bent niet gemachtigd om te reageren.