Menstruatie
Laatste Bericht 05-26-2013 8:15 door Sje. 1 Reacties.
Printer Vriendelijk
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Veerle.H
New Member
New Member
Posts:


--
05-26-2013 7:17

  Hallo allemaal

  Mijn oudste dochter is 17 en heeft al meer dan 4 jaar haar menstruaties.

  Haar menstruatiecyclus is onregelmatig, nog altijd na 4jaar. Ze gaf me onlangs een papiertje waarop ze al 3jaar haar cyclus uitschrijft. Tussen 2 periodes zijn er altijd 30 tot 45 dagen, soms zelfs 60 dagen.

  Zij dacht dat dit niet goed/gezond is, dus vroeg ze mijn raad. En of ze naar de dokter moet gaan. Maar ik weet niet of dit ernstig (genoeg) is om daarvoor medische hulp on te schakelen. Ik weet dat de eerste jaren van je regels onregelmatig kunnen zijn. Maar 4 jaar, is dat niet wat te lang? Ik zou het niet weten, ik had als jong meisje zeer snel mijn regelmatige cyclus. 

  Ik snap dat het moeilijk miet zijn voor haar, niet weten wanneer het gaat komen. Wat kan ze eraan doen? De pil nemen? Of is dit zeer normaal en hoeft ze deze dosis extra hormonen nog niet te slikken.

   

  Ik hoop dat ik hierop wat nuttige tips kan verkrijgen.

  Veerle 
  Sje
  Posts:75548


  --
  05-26-2013 8:15
  Hoi Veerle,

  Allereerst welkom op de site.

  Er zijn mensen die heel hun leven onregelmatig blijven menstrueren dus wat dat betreft is er niks geks aan de hand.

  Maar als je dochter in de toekomst zwanger wil raken en ze moet daarbij rekening houden met haar cyclus ivm de eisprong, dan kan dat natuurlijk meer problemen opleveren dan bij iemand die regelmatig ongesteld is.

  Als ze het niet tof vindt dat het zo onregelmatig is, dan zou ze evt. aan de pil kunnen beginnen om er meer regelmaat in te krijgen, want ik kan me voorstellen, zeker op die leeftijd dat het echt heel erg onhandig is dat je eigenlijk elk moment ongesteld kunt worden omdat je totaal geen overzicht hebt.

  En als ze er toch ongerust over is, dan zou ze het altijd voor de zekerheid bij de huisarts aan kunnen kaarten.

  Edited by - Sje on 26-5-2013
  U bent niet gemachtigd om te reageren.