Baby en hond
Laatste Bericht 12-07-2011 6:32 door Lianne. 9 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Lianne
New Member
New Member
Posts:


--
12-03-2011 8:01
    Ik weet hoe we de zaken tussen onze hond en de KV aan moeten pakken en hebben dat, mijns inziens ook vanaf begin goed gedaan.

    Tussen de hond en de KV dan ook geen problemen, dol op elkaar.

    En waar de KV nu eigenlijk te dol op is is op het hondenkussen. Een leren kussen met een verhoogde rand. Geweldig mooi vind hij dat om op zijn knietjes te gaan zitten en zich op het kussen te laten glijden. Een echte attractie!

    Maar helaas, dat mag hij niet. Als de hond op zijn kussen ligt is dat zijn plaats en moet hij met rust gelaten worden. Tenslotte heeft de KV 30m2 tegenover de 1m2 die de hond daar heeft!

    Maar ja, da's makkelijker gezegd dan gedaan. Want of de hond nu wel of niet op dat kussen ligt, het heeft blijkbaar een ontzettend entertainment gehalte, want de KV wordt er enorm door aangetrokken.

    Hij doet wel meer wat niet mag (uiteraard haha!) en als ik dan op een strenge toon "eeeehh!" zeg, dan kijkt hij me aan, draait zijn wagen en gaat iets anders doen. Maar als hij dus op weg is naar het hondenkussen werkt helemaal niets.

    En dus loop ik enkele ontelbare keren per dag te vangen en hij is zó snel! Ik vang met liefde nog een paar maanden/jaren door totdat ik hem kan laten begrijpen waarom hij dat niet mag, maarre....als iemand een tip heeft sta ik daar ook open voor Smile!!!!

    Edited by - Lianne on 3-12-2011
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-03-2011 8:26
    Blijven vangen! En duidelijk laten merken dat hij het echt niet mag. Als je erbij lacht bijv. (wat ik niet verwacht van jou overigens) dan denkt-ie dat het een spelletje is.

    Zorg dat hij niet denkt dat je er een leuk spelletje van maakt.

    Wegpakken bij het kussen, oogcontact maken, serieus kijken en zeggen "Nee, mag niet! Dat is van [naam hond]".

    Dit gaat je heel wat energie kosten, maar er is volgens mij echt geen andere oplossing dan op deze manier en als je die energie erin steekt zou het weleens eerder over kunnen zijn dan je verwacht. Dan gaat de "eeeeeeeeeh!" die bij andere dingen wel werkt ook bij het kussen werken. 

    Ik weet niet hoe hij het vindt om in de box te zitten, maar je zou ook evt. elke keer dat-ie toch naar dat kussen gaat die kleine man 5 minuten in de box kunnen zetten. Dan weer eruit en kijken wat-ie doet. Hij zal het leuker vinden om los in de huiskamer rond te kruipen dus op een gegeven moment zal-ie echt wel uitkijken om op dat kussen te gaan hangen want dan weet-ie dat 5 minuten box het gevolg is en dat is altijd minder leuk dan vrij rondkruipen.

    Ook al is-ie nog maar 10 maanden, hij snapt meer dan je denkt. Echt!
    Lianne
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-03-2011 8:41
    Nee ik lach er inderdaad niet bij, wat soms wel moeilijk is, want hij kan me er snoetjes bijtrekken!
    Dan roep je 'm, kijkt ie om, lacht een keer ondeugend en tijgert dan snel verder richting kussen. En of tie weet dat het niet mag!

    Soms wordt je er ook wel eens heel moe van en als de hond dan niet op zijn kussen ligt zet ik het kussen op zijn zijkant tegen de muur. Dan kan de KV er niets mee en hebben wij even vangpauze!

    De box vindt ie over het redelijk prima, als 2 minuten mopperen niet helpt dan legt ie zich er meestal wel bij neer en vermaakt ie zich daar ook wel, maar als ie je in het vizier krijgt probeert ie weer even wat gedaan te krijgen door te jengelen. Ik ben daar gevoelig voor en moet mezelf echt inspannen om me er voor af te sluiten.

    Maar wat jij nu zegt, gebruik je de box dan niet als strafmiddel? Ik heb hem nog niet zo lang dat ie de box wel accepteert, dus ik hou het graag zo dat hij het leuk blijft vinden.


    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-03-2011 8:59
    volgens mij ben je goed bezig hoor, en is het nu een kwestie van volhouden ;-) succes.
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-03-2011 9:05
    Daar moet je inderdaad voor uitkijken dat de box geen vervelende plek voor hem wordt. Maar als-ie het al een vervelende plek vond, dan was het geen probleem om hem in de box een time out van 5 minuten te geven.

    In de hoek zetten is-ie nog te klein voor, dan gaat-ie het alsnog als een spelletje zien.

    Dus ik denk dat er niks anders op zit dan blijven vangen, "nee mag niet, is van [naam hond]", en met neus de andere kant op zetten. Desnoods afleiden met een leuk speelgoedje.

    Ik denk ook niet dat ik dat kussen rechtop zou zetten als de hond er even niet op ligt. Scheelt jullie natuurlijk wel een hoop vangwerk, maar als je toch evt. de tijd hebt om steeds te vangen, dan zou ik dat door laten gaan. Des te sneller heb je het voor elkaar dat-ie bij dat kussen wegblijft.

    Hij moet toch leren dat-ie er gewoon helemaal niet op moet klimmen. Ook niet als de hond er niet op ligt. Door dat kussen rechtop te zetten, laat je je eigenlijk een soort van kennen. Je laat de KV je zwakke plek zien.

    Ik weet niet hoe ik het precies uit moet leggen, maar begrijp je hoe ik dat bedoel? Je laat, door dat kussen rechtop te zetten, aan de KV merken dat je er eigenlijk geen zin in hebt om hem elke keer bij dat kussen weg te halen. En hij kan dat (want ze zijn slim hoor die kleintjes!) als een mogelijkheid zien om toch langer door te gaan met op dat kussen kruipen.

    Zodra je dat kussen niet meer rechtop zet laat je zien "nou kom maar op dan! Maar ik ga deze strijd van je winnen!".

     
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-03-2011 9:27
    Ik heb dat inderdaad nooit willen doen, de box gebruiken als plek waar ze in moesten als ze iets deden wat niet mocht. Hoe verleidelijk dat ook is....

    Maar als de KV echt niet wil luisteren, moet je wel wat natuurlijk. Na een keer of tig nee zeggen en ingrijpen heb je het ook wel even gehad...
    Heks
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-04-2011 7:13
    @Lianne, je doet het hartstikke goed, maar ook ik zou dat kussen laten liggen,
    De box gebruiken heb ik nooit gedaan maar ik had een klein halletje waar ik hem even neer zette en een paar minuten negeerde.
    Ik ben bang dat je toch moet blijven vangen.
    Lianne
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-04-2011 8:56
    Bedankt voor alle reacties, we blijven lekker vangen. In het weekend en in de avonden heb ik vanghulp ;-)

    @S-je: Ja ik begrijp hoe je het bedoelt. Bedankt!

    Het kussen gaat toevallig deze week naar een andere plaats, want het moet plaats maken voor de kerstboom, maar ik denk niet dat het verschil maakt.
    Anja1966
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-06-2011 4:31
    Haha, nee, dan heb je én een kussen én een kerstboom om hem bij weg te houden!!

     Ik ben het met de overige sprekers eens dat je het prima doet en vol zal moeten houden! 
    Lianne
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-07-2011 6:32
    @Anja: Haha!

    Maar de kerstboom hebben we redelijk veilig gesteld. Die staat op 2 fruitkistjes en geen ballen op grijphoogte.
    Vooralsnog kletst hij af en toe tegen de lichtjes, maar heeft hij nog niet in de takken gehangen.
    U bent niet gemachtigd om te reageren.