Groei, naar de huisarts of niet
Laatste Bericht 09-17-2011 8:10 door Miriam. 6 Reacties.
Printer Vriendelijk
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
09-16-2011 5:55
  Ik ben benieuwd naar jullie mening.

  Zoon is regelmatig moe. Ziet op dat moment bleek, zwarte randen onder de ogen etc. Dit speelt al zeker een half jaar. Daartegenover staat dat hij op andere momenten wel erg actief is. Veel springen, rennen, fietsen. Net op de momenten dat ik denk dat het tijd wordt om naar de huisarts te gaan, wordt hij weer actief ;-)

  Daarbij groeit hij volgens mij erg langzaam. Hij wordt over 2 maanden vijf en is nu ongeveer 103 cm lang. Bij de geboorte was hij een forse baby (52cm en 4400 gram). Nu is het dus een echte uk. De afgelopen anderhalf tot 2 jaar heb ik geen nieuwe kleren hoeven te kopen vanwege groeispurts. Hij heeft al 2 jaar dezelfde zomer- en winterjas.

  Hij eet goed, maar houdt niet van vlees. Eet geen vleeswaren, wel leverpastei, en eet geen kaas, alleen smeerkaas. Eet ook geen ei. Hij houdt wel van de vleesvervangers uit het vleesvak. Ik twijfel of hij voldoende vitamine B12 en ijzer binnenkrijgt.

  Wat vinden jullie. Huisarts of niet?

  Sje
  Posts:75548


  --
  09-16-2011 8:57
  Ik denk dat het geen kwaad kan om eens met de huisarts te overleggen. Kan me je bezorgdheid wel voorstellen eigenlijk ondanks dat kindjes gewoon weleens heel lang in dezelfde maat kunnen blijven hangen.

  Plas en ontlasting normaal?

  Tip: hou eerst eens een paar weken een dagboekje bij van wat-ie precies op een dag eet en drinkt. Dan heeft de huisarts meteen een beeld van zijn eet-/drinkgedrag. Grote kans namelijk dat de huisarts je sowieso die opdracht gaat geven als je bij hem langs gaat. En dan gaat er weer een paar weken overheen voordat er gekeken kan worden naar een evt. vervolgtraject.
  Miriam
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3535


  --
  09-16-2011 9:06
  Plas en ontlasting bekijk ik eerlijk gezegd al heel lang niet meer ;-).

  Goed plan een dagboekje. Ik kan het op zich vrij snel oplepelen wat hij gemiddeld in een week eet.
  Sje
  Posts:75548


  --
  09-16-2011 9:36
  Niet per se bekijken (hoewel dat ook geen slecht plan zou zijn), maar zit er wel goede regelmaat in?

  Enne...............jij moet niet oplepelen wat hij in een week eet. Geen wonder dat-ie niet hard groeit! ;-)))

  Edited by - Sje on 16-9-2011
  Miriam
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3535


  --
  09-17-2011 8:28
  Volgens mij gaat onlasting en plassen wel normaal. 

  Zelf denk ik in de richting van een tekort aan bijv vitamine b12 of ijzer, omdat hij bepaalde voedingsmiddelen mijdt.  Ik heb nagezocht hoe hij qua lengte zit t.o.v. gemiddeld voor zijn leeftijd. Hij hoort dan bij de 2% kleinste kinderen in zijn categorie. Hij is verder niet mager of zo, maar gewoon gemiddeld (gespierd).  
  karin185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  09-17-2011 4:30
  Een keertje huisarts kan sowieso geen kwaad. Dat je hier een topic opent laat blijken dat je je al een beetje zorgen maakt. Dus laat het dan lekker even checken en wellicht even bloedprikken op bepaalde waardes.

  Ondanks dat onze grote dame wel goed groeit, maar ook vaak slecht groente eet en vaak moe was hebben wij voor de vakantie ook bloed laten prikken bij haar. Als ze nu dan moe is en hoofdpijn heeft dan weten we dat er waarschijnlijk niets achter zit, want toen was er niets mis met haar bloedwaardes.
  Miriam
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3535


  --
  09-17-2011 8:10
  Ja, ik denk inderdaad dat bloedprikken verstandig is. Nu probeer ik zelf dingen uit met voeding, maar ik kan geen oplossing vinden voor de moeheid.
  U bent niet gemachtigd om te reageren.