Start schooljaar
Laatste Bericht 08-27-2013 11:40 door erica. 12 Reacties.
Printer Vriendelijk
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
08-31-2011 7:50
  In veel regio's zijn de scholen weer begonnen. Zijn jullie kinderen al begonnen en hoe bevalt de nieuwe klas? Zien jullie kinderen het schooljaar helemaal zitten of zien ze er een beetje tegenop?

  Hier nog een halve week vakantie te gaan. Onze zoon start maandag in groep 3. Hij gaat versnellen en krijgt daarbij verrijking en verbreding. Tot nu toe heb ik in verband met privacy nooit veel geschreven, maar ik ben nu toch van plan om binnenkort wat tips te plaatsen voor ouders van vlotte kinderen.
  Sje
  Posts:75548


  --
  08-31-2011 8:59
  Ben benieuwd hoe je kleine man het gaat vinden in groep 3 Miriam! Goed idee die tips m.b.t. vlotte kindjes.

  Onze KKD is vorige week ook in groep 3 begonnen. Ze vindt het wel heel leuk maar het is ook nog steeds spannend. Ondanks dat ze er wel aan toe was, is het toch heel anders dan groep 1/2.

  En allemaal nieuwe kindjes (er zitten er 4 bij haar in de klas uit haar vorige klas), dat vindt ze ook spannend. Ze is niet zo'n initiatiefneemster wat nieuwe contacten betreft.

  Maar goed, ze vindt het verder wel heel leuk, heeft leuke juffen (eentje 1 dag per week die ze ook in groep 2 had, dus lekker vertrouwd voor haar!), en vertelt elke dag wat ze voor nieuws geleerd heeft.

  De GKD begon relaxter aan het schooljaar want zij zit voor het 3e jaar met dezelfde kindjes in de klas. Ze zit nu in groep 5 en ze verheugde zich erop haar vriendjes en vriendinnetjes weer te zien.
  Miriam
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3535


  --
  09-01-2011 12:01
  Spannend voor de KKD. Wat jammer dat er maar 4 klasgenootjes meegaan naar de nieuwe groep. Zijn er meerdere groepen 3 bij jullie op school?

  Zoon gaat met z'n vriendjes en vriendinnetjes uit de oude groep mee. Er komen wat kinderen bij uit de andere 1/2 combi, dus wel wat "nieuwe gezichten", maar toch een stuk of 10/15 bekende. 
  Sje
  Posts:75548


  --
  09-01-2011 1:11
  Ja, er zijn 3 groepen 3 en ook van alle daaropvolgende groepen zijn er steeds 3. Nu gestart met 539 leerlingen en dat groeit door het jaar heen d.m.v. instromende kleutertjes. Geen kleine basisschool dus.

  Er waren t/m vorig schooljaar 7 groepn 1/2! Dit jaar is dat teruggebracht naar 6.
  Miriam
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3535


  --
  09-01-2011 6:29
  Wow, dat is groot. Daar lijkt ons schooltje met 200 leerlingen maar kneuterig bij ;-)
  Sje
  Posts:75548


  --
  09-01-2011 9:29
  Toch zou ik soms wel willen dat we zo'n kneuterig schooltje hadden hoor. Dat massale is niet altijd leuk en/of handig.
  karin185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  09-02-2011 9:33
  Hier ook zo'n grote basisschool met zo'n 600 leerlingen dacht ik. Vind ik  zelf ook niet echt geweldig. Zo'n kleinere school lijkt me knusser.

  Wel blijven de kinderen hier normaliter in dezelfde groep als waar ze in starten vanaf groep 1. Alleen groep 0 wordt verdeeld over de 3 groepen 1 die ze hebben.

  Esther had er ook weer zin in om naar school te gaan. Heeft alleen nog wat moeite met de middagen. Ze vind het wel vermoeiend dat ze dan weer naar school moet. Als ze er dan eenmaal is gaat het prima, maar al een paar keer drama gehad om haar naar school te krijgen 's middags. Esther zit nu in groep 2. Hier hebben ze trouwens geen combigroepen, maar gewoon per leeftijd een groep.
  Sje
  Posts:75548


  --
  09-02-2011 10:36


  citaat:
  karin185 wrote:
  Heeft alleen nog wat moeite met de middagen. Ze vind het wel vermoeiend dat ze dan weer naar school moet. Als ze er dan eenmaal is gaat het prima, maar al een paar keer drama gehad om haar naar school te krijgen 's middags.

  Lang leve het continu-rooster! ;-))
  Miriam
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3535


  --
  09-02-2011 4:03
  Die middagen gaan hier ook wat gezeur opleveren verwacht ik. We zitten nu in zo'n lekker ritme met 'rust van 1 tot 3'. Ik ga het zelf ook wel missen ;-)
  hakunamatata
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  08-22-2012 2:36
  Mijn dochter gaat voor het eerst naar de middelbare! De tijd gaat zo snel :) Ik vind het ontzettend spannend. Ik hoop echt dat ze het naar haar zin gaat hebben! 
  erica
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  08-27-2013 11:10
  Ook nu zijn de meeste scholen wel weer begonnen denk ik.

  Hoe ervaren jullie / jullie kinderen het?
  Terug in het ritme, nieuwe klas, meester of juf...
  Sje
  Posts:75548


  --
  08-27-2013 11:19
  Hier is het prima gegaan met de meiden.

  Wat betreft terug in het ritme, hebben we ze sowieso in de laatste vakantieweek weer elke avond op hun gewone doordeweekse bedtijd naar bed gedaan.

  Verder hadden ze vlak voor de zomervakantie al een kennismakingsuurtje gehad in het lokaal waar ze zouden komen te zitten en met de leerkrachten die ze dit schooljaar zouden krijgen. Zo is de eerste schooldag niet helemaal nieuw meer.

  De KKD zit nu in groep 5 bij een leerkracht die de GKD in groep 3 heeft gehad, dus dat was al geen onbekende voor ons en voor de KKD.

  De GKD kende haar juffen ook al. Niet als juf-voor-de-klas, maar gewoon vanuit de wandelgangen en omdat ik via de werkgroepjes contact heb gehad met die juffen in het verleden.

  Ze waren zo weer gewend aan het naar school gaan. De GKD vindt het altijd gewoon gezellig, leuk en interessant en de KKD moet normaal gezien even de kat uit de boom kijken, maar we weten niet wat ons overkomt. Vanaf dag 1 komt ze helemaal enthousiast naar buiten, zegt ook regelmatig "Oh ik heb zo'n zin om morgen naar school te gaan!!!". Ze lijkt wel helemaal op te bloeien bij deze leerkracht terwijl ze het tot nu toe ook echt wel goed naar haar zin had op school en altijd leuke leerkrachten heeft gehad.

  Wij zijn dus heel blij met de afgelopen eerste schoolweken!
  erica
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  08-27-2013 11:40
  Ik ben ook niet heel ontevreden.

  Van onze oudste hoort het verhaal hier eigenlijk niet. Hij is nu naar Havo 3. Hij heeft het ook naar zijn zin. Afgelopen jaren waren moeilijk voor hem. Ivm zijn autisme was het lastig om een goede band te krijgen met zijn klas. Hij lijkt nu een vriendje te hebben, een jongetje waarmee het vanaf de eerste las al klikt! Ik ben erg benieuwd hoe ze het volhouden met elkaar ;-) Hij heeft een zorgmentor die best nog even wat dingen moet regelen voor hem omdat niet alles bij iedereen even duidelijk is, dus ook daarvan ben ik benieuwd hoe snel alles op de rit staat.

  De tweede zit nu in groep 8, laatste jaartje BO alweer! Hij heeft ook autisme. Voor hem hebben we vlak voor de zomervakantie nog de toezegging gekregen voor een 'rugzak'. Dat moet in de praktijk allemaal nog op touw gezet worden, maar daar zijn binnenkort de eerste besprekingen al voor. Hij heeft veel vriendencontact met kinderen uit groep 7, wat dat betreft wel jammer dat het niet in zijn eigen klas lukt. Maar misschien volgend jaar als hij een nieuwe start kan maken op een nieuwe school!

  'nummer 3' zit in groep 2 en gaat met heeeeel veel plezier naar school. Ze is erg leergierig, veel met letters bezig, kleurt op cijfer en erg netjes. Een meisje om ook in de gaten te houden.

   
  U bent niet gemachtigd om te reageren.