Vlees en vis
Laatste Bericht 05-04-2019 12:15 door sadamkareem0. 12 Reacties.
Printer Vriendelijk
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Lianne
New Member
New Member
Posts:


--
07-26-2011 4:50
  Ik wil graag vlees gaan introduceren bij de voeding. De KV eet inmiddels echt van alles en met smaak, maar nu dus ook vlees erbij.

  Kip weet ik kan ik zo koken en toevoegen, maar hoe maak ik bijvoorbeeld gehakt/runderlapjes/varkensfilet e.d. klaar?

  Gehakt rul ik altijd in het eigen vet, dus ik denk dat ik dat voor de KV dan ook zo kan doen? Maar veel andere dingen moeten natuurlijk gebakken en/of gebraden worden in boter/olie.

  Vis wil ik hem ook wel graag geven, maar wij komen zelf niet verder dan kibbeling en vissticks omdat we echt geen vis liefhebbers zijn. 
  Kan ik vissticks (uit de oven) gewoon het geparneerde er af halen en dan de binnenkant door zijn prakje doen? En kan ik dat ook mee invriezen?
  Louise
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  07-26-2011 8:21
  Vissticks gebruikte ik ook wel, inderdaad zonder de paneer. Is lekker zacht en licht verteerbaar. Het klinkt me trouwens vroeg in de oren, vlees en vis met 6 maanden? Mag ei al, dat is ook lekker zacht. Gehakt is snel korrelig, en ander vlees eigenlijk ook als je het maalt denk ik. Hoewel de staafmixer een eind komt.
  Miriam
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3535


  --
  07-26-2011 9:00
  Ik kan het me echt niet meer herinneren. Oudste at het eerste jaar potjes ivm kinderdagverblijf wat niet te combineren was met voeding op normale tijd. Jongste at al jong met de pot mee, maar ik kan me niet herinneren dat ik ooit vlees gepureerd heb. Ik denk dat ze toch ouder was toen ze vlees kreeg, ik schat een maand of acht. 
  Lianne
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  07-26-2011 9:47
  In de potjes vanaf 6 maanden zit het al wel. Vis mogelijk nog niet hoor, dat moet ik nakijken.
  Ik wilde sowieso eens beginnen met kip. Maar me wel alvast informeren over de rest.
  Sje
  Posts:75548


  --
  07-26-2011 10:45
  Ik zou nog geen kip, varkenslappen en rundvlees doen. Te draderig om te kauwen. (De KKD heeft nog steeds moeite met kipfilet omdat dat net kauwgom wordt als je er te lang op gaat zitten kauwen). Ik hield het op die leeftijd bij gehakt, hamreepjes, boterhamworst en dat soort makkelijk te kauwen vlees.

  Vissticks kunnen te zout zijn en je moet uitkijken met zout voor het eerste jaar. Dus ik zou eerder gewone witvis doen zonder toevoegingen.
  Lianne
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  07-27-2011 1:19
  @Sje: Maar ik pureer het sowieso door zijn eten heen, dus hij kauwt ook nog niet echt. Of is het niet eens te pureren?

  Boterhamworst gewoon uit zijn pakje? En gehakt rullen in eigen vet ofzo?
  Louise
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  07-27-2011 6:44
  Sje, volgens mij zit het zout van vissticks vooral in de paneer. Boterhamworst en ham zijn denk ik zouter.
  Sje
  Posts:75548


  --
  07-27-2011 8:57
  Gehakt rullen in wat olijfolie bijv. Boterhamworst kan gewoon bijv. het boterhamworst-beleg. Paar plakjes mee pureren. Je zou bijv. van die figuurworst kunnen nemen. Die is er speciaal voor peuters dus daar zullen de zout-toevoegingen in meevallen lijkt me.

  Varkenslappen en rundvleeslappen weet ik niet hoe die pureren. Voor 6 maanden hoeft niet meer zo heel fijn gepureerd te worden als de 4-maanden-hapjes, dus draadjes van het vlees zullen er altijd wel in blijven zitten als je iets grover pureert omdat dat bij zijn leeftijd hoort.
  Lianne
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  07-27-2011 9:09
  Ik zal het voorlopig eens bij gehakt, worst en witvis houden.

  Bedankt!
  Sje
  Posts:75548


  --
  07-27-2011 9:19
  Wat je evt. ook zou kunnen proberen te verwerken is kippengehakt. Mogelijk is dat al klein genoeg om net als gewone gehakt zonder pureren te gebruiken.

  Geen idee of kippengehakt onverwerkt te koop is, ik heb het nog niet gezien bij de gewone supermarkt. Maar mogelijk als je de slager vraagt om gehakt van een stuk kipfilet te maken, dat-ie het wel doet.

  Er is wel gebraden kippengehakt te koop op de vleesbeleg-afdeling. Maar dat is dan mogelijk wel bewerkt met zout of andere toevoegingen.
  Louise
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  07-28-2011 6:37
  Da's waar ook: Ik maakte zelf gehakt van kipfilet in de hakmolen. Dat was wel lekker zacht en niet draderig. (het rauwe vlees malen dus en dan pas gaar maken).
  karin185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  07-29-2011 4:15
  Volgens mij deed ik het bij Maria zo: aardappelen, groenten en kipfilet of gehaktballetjes (zo groot als soepballetjes) in 1 pan koken, daarna de staafmixer erdoor om te pureren.
  sadamkareem0
  New Member
  New Member
  Posts:1


  --
  05-04-2019 12:15
  Over het algemeen bevatten rood vlees (rund, varken en lam) meer verzadigd (slecht) vet dan kip, vis en plantaardige eiwitten zoals bonen. Verzadigde en transvetten kunnen uw bloedcholesterol verhogen en hartkwalen verergeren.

  De onverzadigde vetten in vis, zoals zalm, hebben zelfs gezondheidsvoordelen. Omega-3 vetzuren, gevonden in vis en sommige plantaardige bronnen, als onderdeel van een hart-gezond dieet, kunnen helpen het risico op hartfalen, coronaire hartziekten, hartstilstand en het meest voorkomende type beroerte (ischemisch) te verminderen.

  Er zijn veel soorten bonen - pinto, nier, garbanzo, sojabonen, enz. - en ze zijn allemaal goed voor je. Leg ook linzen, erwten en erwten met zwarte ogen op de lijst! Je kunt ze zonder verzadigde en transvetten bereiden voor een gezonde maaltijd. https://alleantwoorden.com/questions/31194/efficientere-manier-om-vers-gevangen-vis-te-koken-tijdens-he
  U bent niet gemachtigd om te reageren.