Aanschaf trampoline waar op letten?
Laatste Bericht 09-02-2011 10:37 door Sje. 15 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
06-23-2011 3:11
    Wij gaan waarschijnlijk een trampoline aanschaffen. We hebben lang getwijfeld, want het neemt toch een hap uit de tuin, maar aangezien de kinderen altijd erg veel plezier hebben op trampolines van anderen denken we er nu toch over om er zelf één te kopen. 

    Waar moeten we op letten? Welke grootte is ideaal als je ervan uitgaat dat het ook nog leuk moet zijn als de kinderen ouder zijn en er samen op willen? Is een diameter van 3 meter ongeveer genoeg of is dit "te klein" om lekker op te bewegen? Welk merk is het beste en waaruit blijkt dat? We denken dat we de trampoline laten ingraven. Zijn er nog specifieke dingen waar we dan op moeten letten? 

    Vragen genoeg dus ;-) 
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-23-2011 4:05
    Wij hebben alleen een kleine trampoline van 1,20, dus ik heb uit eigen ervaring geen tips voor je. Maar een vriendin van mij heeft wel een grote staan (rechthoekig volgens mij) dus ik zal haar eens vragen hoe hun ervaringen zijn.

    Denk wel dat het een goede beslissing is om de trampoline in te graven. Wel zo veilig! En als je niet ingraaft, dan in elk geval een flink net er omheen kopen!

    Volgens mij heeft Kôlleke een grote trampoline, maar die komt hier nooit dacht ik. Ik zal haar even van hhp hierheen sturen!
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-23-2011 5:13
    Ik heb reactie van mijn vriendin. Ik citeer even letterlijk:

    Wij hebben onze trampoline van Van Cranenbroek. Wij zijn er erg tevreden over. We hebben echt vele sites gehad en veel vergeleken maar
    prijstechnisch gezien was dit de beste keus voor ons.
    De afm. is 3.20 bij 2.10 .
    Prijs-kwaliteit-verhouding is goed. Wij hebben met een net gekozen omdat je anders zo'n schep zand uit je tuin moet halen voor een paar jaar.
    Ingraven is wel veiliger maar met een safetynet kan er eigenlijk ook weinig mis gaan.

    Maar wil je echt een wat meer proffesionele dan zou je kunnen kiezen voor een trampoline van Game sport. Zijn wel een stuk duurder.
    Let erop dat het frame gegalvaniseerd is dan roest ie tenminste niet.

    Wij hebben deze gekozen eigenlijk vanwege het feit dat we een rechthoekige wilde precies in die hoek en vanwege de prijs. Op internet zie je ze toch vaak veel duurder. Bij de makro hebben ze vaak ook leuke winstpakkers.


    Edited by - Sje on 23-6-2011
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-23-2011 5:15
    De oudste van mijn vriendin is 10, de jongste is vandaag 4 geworden. Laatst toen daar een feestje was, waren er ook nichtjes van ergens 13-14 jaar allerlei kunstjes op aan het doen (salto's etc.). Dus blijkbaar ruim zat voor langere tijd, dat formaat.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    06-24-2011 7:59
    Dank voor de info. In eerste instantie dachten wij ook aan een rechthoekige van ongeveer dezelfde afmeting, maar twijfelden of dat niet te klein was. Blijkbaar niet dus. Toch nog maar even verder kijken naar een rechthoekige dus.
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-24-2011 10:16
    En neem het volgende mee in de overwegingen: in de zomer bij heet weer, vreet springen op zo'n ding ontzettend veel energie. Dan willen mensen er nogal eens zo'n zwenkende tuinsproeier onder zetten. Springen ze lekker in het spetterende water en dan kunnen ze toch bij heet weer op de trampoline.

    Als je hem ingraaft is dat moeilijker (of zelfs helemaal niet) voor elkaar te krijgen dan wanneer je een trampoline op hoogte hebt.
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    06-24-2011 3:35
    Hier hebben de meiden eerst een paar jaar plezier gehad op een tweedehandsje die ik via mijn zus van haar schoonzus had overgenomen. Dat was een kleintje van 1.80 m. Het spingdoek en de beschermrand zijn in de loop der tijd versleten. Ik heb toen nog gekeken of ik dat kon vervangen, maar het bleek een incourante maatje en uiteindelijk was dat nagenoeg even duur als een nieuwe.
    Ik heb toen gelijk een iets grotere gekocht met een doorsnede van 2.44 m. De tuin is maar vijf meter breed, dus groter zou te gek worden.
    Het merk weet ik niet meer, maar het was een goede aanbieding. Het onderstel is gevalvaniseerd, maar ik denk dat ze dat allemaal wel hebben.

    Hoe groter de trampoline, hoe hoger hij op zijn pootjes staat. Bij buren van ons hadden de kinderen een trapje nodig om er op te komen. Die hadden er eentje met denk ik een doorsnede van 3.00 m.

    Wij hebben hem niet ingegraven en hebben er ook geen net omheen, ik heb natuurlijk al grote meiden. Ik vind die netten er trouwens niet altijd florieus (en veilig?) omheen staan...
    Bij ons is het gras onder de trampoline is wel helemaal verdwenen omdat het te weinig licht kreeg. Over een paar jaar krijg ik dus nieuw gras.Smile
    Ik heb wel een afdekzeil (los gekocht bij Intertoys), maar in de praktijk werkt dat niet zo goed. Als het zeil erop zit, springen ze minder, omdat de trampoline niet klaar staat. En 's avonds afdekken vinden ze niet leuk, al die haakjes vastmaken...

    Ik heb vanaf het begin wel een paar strenge regels ingesteld. Ze mogen er met zijn tweeën op, maar dan geen rare acrobatische kunsten en zodra ze zouden gaan klieren of ik ook maar één keer "au" zou horen, moesten ze er allebei af.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    06-25-2011 11:49
    We gaan vanmiddag bij een trampoline bedrijf in de buurt kijken en wat advies vragen. We gaan waarschijnlijk alsnog voor een rechthoekig model, omdat dit beter in onze tuin past. Eens even alle voors en tegens van rechthoekig, rond, boven en onder de grond tegen elkaar afwegen en dan doorpakken. Anders komt het er nooit van ;-))
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-25-2011 12:05
    Kindjes helemaal hyperdepieper zeker of weten ze het nog niet?
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    06-25-2011 4:22
    Kindjes blij, maar helaas... Wel minimaal 2 weken levertijd. Het wordt een rechthoekige Van 315 x 225. Hopelijk is dat groot genoeg ;-). Nu nog iemand regelen om de boel uit te graven en zand af te voeren en dan is dat ook weer klaar.
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-25-2011 10:06
    Haha, blij met een voorlopig dooie mus dus! Ach, 2 weken is zo voorbij! Leuk hoor dat jullie geslaagd zijn. Misschien kun je papa's van kindjes uit de straat zover krijgen om de boel uit te graven met als tegenprestatie een uurtje springplezier voor hun kindjes?! ;)
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    06-26-2011 8:30
    Helaas, geen kinderrijke buurt hier. Spelen gaat hier 9 van de 10 keer op afspraak. 

    Een tijdje geleden hebben mensen van de sociale werkplaats onze tuin een voorjaarsbeurt gegeven. Kost weinig en ze doen het erg goed. Ik denk dat ik ze weer vraag.  
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-26-2011 1:06
    Oh da's een superoplossing inderdaad! Die mensen vinden het heel fijn om zo te helpen en jij hebt voor een bedrag wat voor beide partijen leuk is, je trampoline ingegraven!
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    09-02-2011 7:56
    Inmiddels staat de trampoline een paar weken en het is een enorme hit. Jammer van het slechte weer anders zouden de kinderen er elke dag wel op springen. We hebben nog geen moment spijt gehad van de aanschaf.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-02-2011 9:34
    Leuk dat ze er zo van genieten.
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-02-2011 10:37
    Wat leuk zeg dat ze er zo enthousiast over zijn! Lekker van genieten!
    U bent niet gemachtigd om te reageren.