welke kleren aan op kdv
Laatste Bericht 05-10-2011 10:02 door Sje. 2 Reacties.
Printer Vriendelijk
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
kimmy
New Member
New Member
Posts:


--
05-10-2011 6:07
  Vanmiddag weer gewerkt op de KDV, 's morgens komt er een jongetje met zijn moeder binnen. Het regende dus haar zoontje had een jas aan, geen zomerjas maar een winterjas. Daaronder had ie een trui aan en een t-shirt onderaan en hempje. Ik zeg tegen mijn collega's vind het wel een beetje overdreven met dit weer. De moeder stond erop dat hij de kleren aanhield de hele dag en naar buiten gan moest ie zijn jas aan. Je kon zien dat haar zoontje best warm had maar zeurde er niet over. Haar zoon was niet ziek of had een duidelijke verkoudheid. 

   's Middags was het zonnetje weer gaan schijnen en was het best warm. We hebben hem maar zijn trui uitgedaan en hem zonder jas naar buiten laten gaan. Bij het naar huis gaan zag de moeder dat ie zijn trui niet aanhad en sprak hierop ons aan, ze vond dat hierdoor hij ziek zal worden. Ze heeft trouwens ook in haar haast en bezigheid een verkeerde reserve trui van ons bij haar zoon aangedaan, wat ze ook niet merkte. Zullen morgen het wel even zegen, maar dit terzijde. 

  Er volgt nog een gesprek met haar, maar wat is jullie mening hierover. En wat hebben jullie kinderen aan met regen daarna zonneschijn. 
  Miriam
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3535


  --
  05-10-2011 6:57
  Ik vind het wel eens lastig kiezen 's ochtends, maar deze week was het eenvoudig. Geen jas en voor zoon een halflang zomerbroekje met t-shirt en dochter een jurkje met t-shirtje en legging. 

  Misschien hebben de ouders een nare ervaring achter de rug met ziekte o.i.d. waardoor ze erg beschermend zijn? Ik zou gewoon eens vragen of je hem niet gelijk mag kleden met de andere kindjes. Dat ze bijvoorbeeld 's ochtends een vestje aandoet wat uitgaat als het warmer wordt o.i.d. Als ze het dan nog niet wil dan houdt het op. Het is toch haar kind dus haar keuze. 
  Sje
  Posts:75548


  --
  05-10-2011 10:02
  Ik vind het moeilijk met de overgang van de seizoenen. Vaak is het dan 's ochtends nog aardig fris (afgelopen week nog nachtvorst!!!) en 's middags kunnen de kinderen makkelijk in een shirtje met korte mouwen naar buiten.

  Dus heel lastig. Ik werk nogal eens met vestjes. En vooral voor onze meiden vind ik leggings helemaal super. Kunnen ze toch een rokje aan, maar dat is dan niet veel te fris doordat er een legginkje onder zit.

  Ik kan me voorstellen dat je het vandaag moeilijk vond met dat jongetje, maar ik kan me ook voorstellen dat de moeder niet blij was dat jullie haar instructies niet opgevolgd hebben. Net wat Miriam zegt: haar kind dus zij beslist.

  Ik zou het niet tussen jullie in laten hangen maar op een rustig moment met haar bespreken (desnoods apart even ervoor bellen op een rustig moment). Dat je begrijpt dat zij een bepaald standpunt heeft op zo'n wisselvallige dag als vandaag, maar dat het voor jullie ook moeilijk is omdat jullie de verantwoording over die kleine man hebben heel de dag en dat jullie duidelijk merken dat hij het veel te warm heeft.

  En dan komt er vast wel bij die moeder uit waarom zij hiervoor kiest. Net wat Miriam zegt, misschien heeft ze wel een hele nare ervaring met het te koel aankleden van een kindje.
  U bent niet gemachtigd om te reageren.