Uitdagen
Laatste Bericht 05-24-2011 10:53 door Miriam. 22 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 1 van 212 > >>
AuteurBerichten
sijtjep
New Member
New Member
Posts:


--
04-05-2011 8:44
    Ik heb 2 zoontjes, een van 5 en een van 3,5. Over mijn kleine maak ik me zorgen.

    Hij kan uitstekend praten maar de laatste tijd begint hij steeds meer als een baby te praten, onverstaanbaar. halve woorden en brabbelen. Vaak loopt hij er ook gek bij met stijve beentjes.

    Ik zeg dan tegen hem dat ik hem niet kan verstaan en dat hij als een grote jongen moet praten maar hij blijft er soms behoorlijk lang mee doorgaan.

    Ook is hij vreselijk aan het uitdagen. Ik heb redelijk lang geduld maar uiteindelijk krijgt hij me toch zover dat ik ontplof. Op maandag en woensdag is hij thuis met mij en dan heb ik de hele dag aandacht voor hem, samen schoonmaken, samen boodschappen doen, samen spelen, samen knutselen.

    Gisteren gingen we bv cakejes bakken, we zijn lekker bezig we hadden echter nog iets nodig voor de cakejes dus gingen we naar de supermarkt en daar begint hij een geweldige scene te schoppen. waarom denk ik dan?

     Ik ben met hem bezig we zijn leuke dingen aan het doen maar dan toch wil hij ruzie. Wij geven hem veel positieve aandacht. Hij is nogal onbehouwen en maakt alles stuk maar we proberen altijd juist de aandacht te vestigen op wat hij niet stuk maakt.

    Herkent iemand dit? Het kost zoveel energie en ik baal iedere keer dat ik boos om hem wordt.

    Edited by - Sje on 5-4-2011
    Sje
    Posts:75548


    --
    04-05-2011 12:09
    Hoi Sijtjep,

    Allereerst welkom op de site. En daarnaast..........................welkom in de peuterpuberteit!

    Zie hier, hier, hier, en hier topics waar je mogelijk wat aan hebt.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    04-07-2011 11:17
    Welkom Sijtjep,

    Om het gedrag te verklaren, zou je eigenlijk wat meer achtergrond info moeten geven. Gaat je peuter naar de psz of het kdv?  Ik herken het gedrag deels van onze jongste. Met name het "baby-gedrag". Zij heeft dit veel gedaan als ze terugkwam van het kdv. Nu blijkt dat ze zich spiegelt aan de jongere kindjes en te weinig ontwikkelingsgelijken om zich heen heeft. Zou het kunnen dat jouw peuter erg vlot is en heel erg toe aan de basisschool?

    Groetjes,
    Miriam 
    sijtjep
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    04-07-2011 4:11
    Bedankt voor jullie reacties.

    Hij zit inderdaad op het kdv en samen met nog 2 jongens is hij de oudste van de groep. Ik merk wel dat hij zich ook echt groot voelt bij die kleintjes. Het is al een geruststelling om te horen dat meer kinderen dit hebben. Het zal dan wel bij zijn buitjes horen. Ik begon me even zorgen te maken dat het misschien iets lichamelijks kon zijn omdat hij ook onder de blauwe plekken zit. Maar dat is ook te verklaren want het is nogal een wildebras. groetjes 

    Edited by - Sje on 7-4-2011
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    04-07-2011 9:21
    Als je je echt zorgen maakt of de oorzaak mogelijk lichamelijk is, kun je ook even naar de huisarts. Als het dan niets lichamelijks blijkt te zijn, heb je dat in elk geval uitgesloten.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    04-10-2011 6:41
    Negeren van het gedrag wat je niet wilt, als hij raar praat niet (of maar 1x) zeggen dat je hem niet verstaat, maar "gewoon" doen of je het niet hoort. "Gewoon" heb ik tussen aanhalingstekens gezet omdat dat natuurlijk niet meevalt Confused  Het uitdagen is helemaal lastig te negeren, maar toch zo min mogelijk aandacht aan besteden.

    En verder, als je twijfelt, kun je inderdaad altijd langs de huisarts!
    Wat vinden de juffen van de peuterspeelzaal?
    En is er ook nog niet een consultatiebureaubezoek deze periode, waar de ontwikkeling aan de orde komt?
    sijtjep
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    04-11-2011 8:04
    Over 2 weken heb ik een afspraak bij het consultatieburo waar ik het ga bespreken. Vandaag heb ik een gesprek met de juf van het kdv. Vannacht was hij ineens weer ontzettend ziek 40,5 graden koorts. Vanmorgen is er dan weer niets aan de hand. Ik vind het toch zorgelijk. Maar als ik nu naar de dokter ga zal de dokter zeggen er is niets met hem aan de hand. Hij heeft het wel meer dat hij snachts koorts heeft en de volgende dag weer prima in zijn doen is. 

    Edited by - Sje on 11-4-2011
    Sje
    Posts:75548


    --
    04-11-2011 11:59
    Bij onverklaarbare koorts, altijd urine na laten kijken. Er kan een urineweginfectie in de weg zitten. En aangezien die kleine moppen pijn niet altijd kunnen lokaliseren en een urineweginfectie bovendien niet gepaard hoeft te gaan met pijn, wordt een urineweginfectie nogal eens over het hoofd gezien bij kinderen.

    Slordig dat je huisarts daar zelf niet aan denkt............................

    Edited by - Sje on 11-4-2011
    sijtjep
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    04-11-2011 4:22
    Dankjewel voor de tip! Ik heb vanmorgen wel de huisarts gebeld omdat het me toch zorgen baarde maar de assistente zei zoals verwacht, kijk het aan, zolang hij goed drinkt en helder is doen ze niets. Inmiddels ligt hij nu weer met koorts op de bank. Dus ik ga morgen een potje urine langs brengen.

    Edited by - Sje on 11-4-2011
    Sje
    Posts:75548


    --
    04-11-2011 6:31
    Ik heb je vanmiddag een privéberichtje gestuurd. Dubbelklik op het knipperende envelopje rechts bovenaan de pagina.
    Vanesa
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    04-26-2011 10:03
    Mijn ervaring met mijn twee kleintjes: Wanneer ze bijna iets nieuws hebben geleerd (iets groots zoals lopen, praten, zinderlijkheid, zelf liedjes bedenken, etc.) zijn ze enorme duivels. Zodra ze iets kunnen zijn ze enorm lief! Alle nare dagen/weken/maanden zijn weer verdwenen.
    Sje
    Posts:75548


    --
    04-26-2011 11:49
    Hoi Vanesa,

    Welkom op de site.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    04-26-2011 12:45
    Welkom Vanesa. En gelukkig vergeten we zelf al die vervelende fases ook weer ;-))
    sijtjep
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    04-28-2011 12:09
    Inmiddels weet ik dat de hoge koorts weer van een oorontsteking vandaan kwam. De arme schat. Hij heeft zo om de drie maanden een fixe ooronsteking. Ik ben al een paar keer naar de dokter geweest om hierover te praten. Maar zijn oortje klapt uiteindelijk vanzelf open, hij krijgt dan een pus oor de dokter zegt dat hij daarom niet in aanmerking komt voor buisjes en daar wordt het mee afgedaan. Op het consultatieburo zeggen ze dat hij iedere keer een litteken op zijn trommelvlies krijgt en dat dat ook niet goed is. Ik ga nu toch maar een doorverwijzing naar de keno arts vragen.  
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    04-28-2011 1:35
    Zou ik zeker doen Sijtje! Hoop dat het toch niet nodig is op deze manier. Met buisjes hebben ze er veel minder last van.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    04-28-2011 3:02
    Vervelend die oorontstekingen steeds. Onze dochter had het ook vaak. Sinds ze vorig jaar juni buisjes gehad heeft en haar neusamandelen geknipt zijn heeft ze daar nooit meer last van.
    Sje
    Posts:75548


    --
    04-28-2011 8:08
    Ik zou voor een second opinion gaan wat die oortjes betreft. Onze oudste had 5x in een jaar tijd zo'n doorgebroken oortje en dat was voor onze huisarts juist een reden om buisjes te laten zetten.

    Je laat zo'n kindje toch niet zo vaak pijn lijden en antibiotica krijgen?! Het is kiezen tussen 2 kwaden en dan is het plaatsen van buisjes met afstand het minst kwade!

    Ik vind het persoonlijk een onzin-reden die je huisarts je geeft. Dus je moet zeker een doorverwijzing vragen. Krijg je die niet, dan second opinion aanvragen bij andere huisarts.
    sijtjep
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-12-2011 8:32
    Afgelopen dinsdag werd ik gebeld door de creche dat mijn zoontje knock out was gegaan, hij had daar ook stuiptrekkingen bij en is 40 minuten weggeweest. Ze zijn gelijk met hem naar de dokter gegaan. tegen de tijd dat ik er was was hij al bij en zijn we gelijk naar het ziekenhuis gegaan. Daar konden ze verder niets vinden. We zouden vervolgens 23 mei een eeg krijgen. De volgende ochtend zegt hij `ik kan niets zien`, hij zei alleen rook en mist te zien. Na enige minuten kreeg hij zijn zicht weer terug. ´s middags ben ik weer met hem naar het ziekenhuis gegaan. In overleg met de neuroloog is de eeg nu naar morgen verplaatst. Toen ik gisteren 5 minuten in de speeltuin was om mijn andere zoon te halen, viel de kleine een gat in zijn hoofd. Nu hoorde ik een verhaal van een moeder waarvan haar dochtertje uitval in haar benen had, na veel onderzoek bleek het om een verkapte oorontsteking te gaan die naar binnen was geslagen. Ik hoop dat het zoiets is omdat hij ook zo vaak last van zijn oren heeft. Maar het is natuurlijk heel erg zorgelijk.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    05-13-2011 7:40
    Wat zullen jullie geschrokken zijn! Ik hoop dat het mee blijkt te vallen. Laat je ons weten hoe het vandaag gaat? Krijgen jullie direct een uitslag van de eeg?
    sijtjep
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-13-2011 7:29
    Het onderzoek ging goed, die kleine deed het erg goed. maar wel zeer aangrijpend om je mannetje zo te zien zitten met allemaal plakkertjes op zijn hoofd. HIj was zwaar onder de indruk dus heeft ook een uur lang rustig gezeten. Daarna was hij ontzettend moe en is in de auto in slaap gevallen. 23 mei krijgen we de uitslag mits ze iets spoedeisends ontdekken dan bellen ze eerder. Het zal een lange week worden...
    U bent niet gemachtigd om te reageren.
    Pagina 1 van 212 > >>