Zwangerschapscursus
Laatste Bericht 09-25-2010 10:10 door karin185. 9 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Lianne
New Member
New Member
Posts:


--
09-10-2010 2:55
    Wie van jullie heeft een zwangerschapscursus o.i.d. gehad? En wat zijn de ervaringen daarmee. Vind je het nodig of is het allemaal maar onzin. Of waarom heb je er bewust niet voor gekozen en heb je daar spijt van of niet?

    Ik ben zelf helemaal geen type voor zulke dingen. Tussen wildvreemde gaan zitten puffen en dat soort beelden schieten me dan door het hoofd. Maar ik ben wel benieuwd naar jullie ervaringen en meningen.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    09-10-2010 3:04
    Ik heb bij de eerste een cursus gedaan, namelijk Cesartherapie. Ik heb er zo ontzettend veel aan gehad. Ik ben ervan overtuigd dat die cursus de reden is dat oudste zo vlot en gemakkelijk werd geboren.

    Je leert je op de juiste manier te ontspannen. Het is echt niet gezapig met elkaar puffen. Onze begeleidster vertelde heel goed over alles wat je kunt verwachten tijdens de bevalling.

    Achteraf heb ik zelfs spijt gehad dat ik er tijdens de tweede zwangerschap niet naartoe ben geweest. Ik vond het erg prettig om elke week even bewust stil te staan bij wat komen ging.
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-10-2010 3:24
    Helemaal eens met Miriam (ook wat dat samen puffen betreft. Dat is echt niet zo'n ongemakkelijk gevoel als het lijkt. Je bent tenslotte lotgenoten). Alleen ik heb geen Cesartherapie gehad als voorbereiding. Maar net als Miriam vond ik het zeker op het einde van de zwangerschap ook heerlijk om even een uurtje naar die yoga te gaan en helemaal opgeladen en ontspannen terug te komen.

    Ik heb in de eerste zwangerschap de gewone zwangerschapscursus van de thuiszorg gehad en daar heb ik weinig aan gehad. Eigenlijk was het een luxe biologieles. Ik heb er wel een paar vriendinnen aan overgehouden, dus iets goeds heeft het wel gebracht. ;-)

    In de tweede zwangerschap heb ik op aanraden van een vriendin uit die zwangerschapscursus, zwangerschapsyoga gedaan. Dat klinkt heel zweverig maar dat was het in mijn geval niet. Er zijn wel zweverige vormen van zwangerschapsyoga (krijg je zo'n opdracht als "schrijf een gedicht over het kind in je buik". Onzin natuurlijk, daar kom je een bevalling niet mee door! Zo'n soort zwangerschapsyoga is dus niks voor mij!).

    De yoga die ik gehad heb was heel erg gericht op ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen. Ik heb er tijdens de bevalling heel erg veel aan gehad en ik weet zeker dat ik een veel minder zware eerste bevalling zou hebben gehad als ik toen ook al die oefeningen kende.

    De bevalling van de jongste ging heel soepel. Dat was me zonder die voorbereiding met zwangerschapsyoga niet gelukt!

    Mocht je toch beslissen om zwangerschapsyoga te gaan doen en je wilt een goed adres bij je in de buurt dan kan ik evt. het telefoonnummer van mijn toenmalige zwangerschapsyoga-lerares (leuk scrabble-woord!) wel geven. Zij kent mogelijk wel goede adressen.

    Overigens werken die oefeningen niet alleen tijdens de bevalling maar ook in de laatste periode waarin je nogal eens harde buiken kunt hebben.

    Edited by - Sje on 10-9-2010
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    09-10-2010 3:33
    Het is trouwens niet zo dat de vaders er steeds bij zijn hoor. Bij ons was dat 1 keer. Het was wel een beetje een gnant gebeuren, maar gelukkig werd er al een half uur video getoond, dus het ongemakkelijke deel besloeg al met al maar een half uurtje :-)
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-10-2010 3:45
    Dat is het voordeel van die zwangerschapsyoga. Althans zoals het hier gegeven werd. Die avond met de papa's erbij is niet met alle moeders tegelijk. Dat was maar met 3 zwanger dames.

    Stuk relaxter voor de papa's.

    En het leuk hier aan die zwangerschapsyoga was ook dat niet iedereen gelijk op ging. Elke paar weken viel er iemand af omdat ze bevallen was en dan kwam er weer iemand bij die nog een eind te gaan had.
    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-10-2010 6:49
    Ik heb alleen zwangerschapsgym gedaan bij de 1e. Geen yoga of zo!! Ik vond de gewone gym al zweverig genoeg ;-) Achteraf gezien heb ik er echt helemaal niks aan gehad. Aan de tips van de juf had ik niks want dat werkte in mijn geval echt niet! Al die rare standen om weeen op te vangen, volgens mij ga je instinctief in de minst pijnlijke houding hoor!

    Ik had wel steeds in mijn achterhoofd dat ze gezegd had dat de gemiddelde bevalling 10 uur duurde. Daar werd ik niet blij van tijdens de bevalling want dat was zo heftig (binnen 3 uurtjes) dat ik dat echt geen 10 uur had volgehouden. Ik had dus beter niet naar de cursus kunnen gaan ;-) dan was ik waarschijnlijk niet gaan hyperventileren.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    09-10-2010 8:18
    Ik ben ook allergisch voor zweverig gedoe. Daarom was de Cesar voor mij ideaal. Lekker praktisch allemaal.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-11-2010 6:48
    Cesar geeft ook goede houdingtips voor tijdens de zwangerschap, handig! Andere cursussen ook wel als het goed is, maar Cesar (of Mensendieck, net iets anders) zijn erin gespecialiseerd. Wat een keuzes zijn er eigenlijk... veel te veel ;P
    Lianne
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-11-2010 6:58
    Cesartherapie heb ik járen geleden gehad, vanwege rugklachten.
    Mensendiecktherapie heb ik ook gehad i.v.m. paniekaanvallen/hyperventilatie, daar heb ik geleerd om op de juiste manier adem te halen.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-25-2010 10:10
    Wij hebben de cursus Samen Bevallen gedaan. Echt een aanrader vonden wij. Naast leerzaam en nuttig ook heel gezellig, maar vooral ook goed omdat het voor Hans daarmee allemaal wat dichterbij kwam en hij leerde om me op de juiste manier bij te staan tijdens de bevalling.
    U bent niet gemachtigd om te reageren.