Stoppen met school
Laatste Bericht 07-02-2010 7:05 door Peter P. 11 Reacties.
Printer Vriendelijk
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
06-23-2010 7:33
  M2 heeft toegegeven dat ze de afgelopen weken nauwelijks naar school (gymnasium 5) is geweest. Ze gaat er ook niet meer naartoe, zegt ze. Ze wil niks, maar na wat aandringen gaat ze toch proberen aan te sluiten bij haar oppaswerk van dit moment, waar ze officieel gastouder voor is geworden. Dan is werken en leren via MBO een optie. 

  Ze zit zichzelf zo in de weg, dat ze eigenlijk geen keuzes maakt totdat daardoor mogelijkheden afvallen, en er nog maar één mogelijkheid overblijft... Ik hoop dat ze zichzelf een schop onder de kont geeft en iets gaat doen, wij kunnen het niet meer voor haar doen.

  En nee, hulp zoeken (psycholoog enz.) wil ze ook niet. En een 19 jarige kan je niet meer dwingen... 
  Louise
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  06-23-2010 8:27
  Moeilijk PP... vooral als je ziet dat ze zichzelf zo in de weg zit...
  Heb je het idee dat ze ook depressief is oid?
  Vielen de resultaten dit jaar erg tegen, zag ze een zitten-blijven in de lucht hangen dat ze ging vermijden, of komt het "uit het niets"?
  Miriam
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3535


  --
  06-23-2010 8:44
  Tjonge, wat ontzettend lastig! Het zou doodzonde zijn als ze die laatste 2 jaartjes niet volmaakt. 

  Misschien is het een idee om haar mee te laten lopen met iemand in een bepaald beroep, bijvoorbeeld pedagoog op een school of cb, zodat ze kan zien wat ze kan bereiken als ze een stapje meer zet en voor HBO of universiteit kiest. Op die leeftijd kun je je nog zo moeilijk voorstellen wat je later écht gaat doen. 

  En misschien is verkort VWO via een avondschool een idee? Dan zit ze tussen "volwassener" mensen die allemaal gemotiveerd zijn. 
  Sje
  Posts:75548


  --
  06-23-2010 12:29
  Tjonge Pepo, da's even schrikken. Inderdaad iemand van 19 kun je niet dwingen, maar kan me voorstellen dat je wel naar ingangen zoekt om toch nog wat te sturen. Moeilijk hoor, want het kan juist ook averechts werken.

  Alle sterkte en wijsheid toegewenst.
  Peter P
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  06-24-2010 7:46
  Zij heeft het echt helemaal gehad met de middelbare school, dus die opties die genoemd worden zijn echt een stap te ver... Ze gaat proberen via werken en leren iets met een kinderdagverblijf te doen, daar werkt ze al als gastouder, dus de ingang heeft ze.
  Sje
  Posts:75548


  --
  06-24-2010 8:38
  Hopen inderdaad dat die ingang gaat werken en dat ze met de combinatie werken/leren toch aan certificaten komt die ze nodig zal hebben in de toekomst.
  Anja1966
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  06-25-2010 10:20
  Owww, wat moeilijk Pepo! Je hebt gelijk, je kunt haar niet dwingen met haar 19 jaar. De keuze moet van haarzelf komen. Maar wat jammer. Je zou haar zo graag willen laten zien dat het zoveel gemakkelijker gaat, later, met een diploma op zak! Als ze voor dit jaar een overgangs bewijs heeft, dan kan dat in ieder geval wel gelden als, zeg maar, HAVO-diploma, als ik het goed heb. Dan kan ze eventueel volgend jaar of zo nog een HBO opleiding oppakken.

  Veel wijsheid en sterkte gewenst in ieder geval, ook voor M1 en voor M2 zelf natuurlijk!
  Peter P
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  06-28-2010 8:39
  Die overgang als lager diploma is niet meer helaas. Maar wij hebben het overgegeven, ze moet zelf willen en het zelf doen. Ze is slim genoeg om iets te willen.

  Er is iets van haar afgevallen nu het besluit definitief is, ze is wat vrolijker en actiever.
  Sje
  Posts:75548


  --
  06-28-2010 12:25
  Dat is ook heel veel waard, als ze duidelijk lekkerder in haar vel zit. Blijft vervelend dat het stoppen met school daar dan de reden voor is.
  Gompy
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  07-01-2010 8:15
  Jeetje Pepo, wat een moeilijke situatie!
  Heel vervelend dat je dochter zo met zichzelf in de knoop zit. Ik kan me voorstellen dat ze de middelbare school intussen echt beu is op haar leeftijd. Fijn dat ze nu wat rustiger is nu de beslissing is gevallen. Hopelijk lukt het om iets te doen richting de kinderopvang.
  Onze oudste heeft het allemaal makkelijk kunnen doorlopen op het MBO met haar VMBO-TL achtergrond, dus jouw M2 moet dat ook kunnen met haar gymnasiumjaren!

  Veel succes en sterkte voor jullie allemaal!
  karin185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  07-02-2010 4:13
  Peter, veel sterkte voor jullie.

  Misschien ook een opsteker: heb binnen familie gezien dat mensen stopten met opleiding. Later alsnog verstandig werden en naast werk etc studie weer oppakten. En zo toch nog de nodige diploma's haalden.
  Peter P
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  07-02-2010 7:05
  M1 heeft wel een middelbare sxchool, maar daarna geen studie, heeft later in avondschool HBO gedaan... Het gaat ons ook niet zo om dat diploma, we willen haar alleen zo graag beter in haar vel zien....
  U bent niet gemachtigd om te reageren.