Oververmoeide peuter
Laatste Bericht 06-04-2010 7:46 door Miriam. 4 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
jaqqie
New Member
New Member
Posts:


--
06-04-2010 2:28
    Mijn dochter van ruim 2,5 jaar verdenk ik van oververmoeidheid, maar ik kan er weinig over vinden. Misschien zijn er hier mensen die er ervaring mee hebben.

    Mijn dochter heeft vanaf het begin al moeite met het pakken van haar rust momenten, ze blijft maar doorgaan. Ze slaapt dagelijks van 19:00 tot 8:30 of later. Tussen de middag heeft ze de laatste maanden niet meer geslapen tot enkele weken geleden.

    Ze is sinds een paar weken zooo moe, dat ze regelmatig na een slaap van ruim 13u moe uit bed komt. Ze eet niet tot weinig de gehele dag ( voorheen 4 boterhammen en prak en fruit ed.), ze drinkt heel weinig, waardoor ze oker gele plas en lichtelijke obstipatie problemen krijgt.

    Haar gedrag is ook niet echt gezellig, ze hangt voor de tv of ze is vervelend. Vandaag was de druppel, ze zit 3 middagen (wo-do-vrij) op het kdv (hele dagen lukt niet ivm ernstige vermoeidheid, waardoor ze gaat spugen)en dat vind ze super leuk. Vanmiddag breng ik ze naar school en wil ze uit de auto halen en ze schreeuwde het uit, zo heb ik ze nog nooit gezien, zo erg.

    In het weekend gaan we veel naar de camping, maar we zijn vorige week al thuis gebleven om ze bij te laten komen en doordeweeks buiten de school om, probeer ik het zo rustig mogelijk te houden. Lekker thuis zodat ze zelf wat kan rommelen of niet.

    Het lijkt alleen allemaal niks te helpen, na een week van meer slapen,meer rust, lijkt het alleen maar erger te worden.

    Heeft iemand hier ervaring mee ?? Hoe los ik dit op, of is dit misschien een ziekte die haar zo moe maakt. Ze is nml erg gevoelig voor ziektes ed.

     

    gr Jaqueline

    Edited by - Sje on 4-6-2010
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-04-2010 2:41
    Hoi Jacqueline,

    Allereerst welkom op de site.

    Vervelend zo'n vermoeide peuter. Allereerst, als je ongerust bent over het feit dat ze zo moe is en je denkt dat er mogelijk iets medisch aan de hand is, zou ik contact opnemen met de huisarts om bijv. bloed te laten prikken om te checken op bijv. hb-gehalte.

    Verder lijkt me de combinatie "heel actief zijn de hele dag" en "weinig of niks eten de hele dag" niet ideaal. Ze verbruikt wel energie, maar vult haar voorraad energie niet goed aan.

    Daarnaast zou ik haar eens een paar weken helemaal geen extra prikkels geven om uit te testen of ze dan minder vermoeid is.

    Met een aantal dagen kinderopvang in de week plus elke weekend naar de camping, kan het haar ook allemaal wat teveel worden. Als je je eigen kind niet begrijpt, probeer dan jezelf in je kind te verplaatsen. Doe even net of je je eigen kind bent.

    Als je zelf een te volle agenda hebt en/of teveel prikkels te verwerken krijgt, raak je op een gegeven moment ook aan het eind van je latijn. Het kan goed zijn dat die kleine meid er gewoon niet tegen kan om zulke rommelig ingevulde weken te hebben.

    Dus als ze al langere tijd rommelig gevulde weken heeft gehad, is 1 week extra rust niet genoeg om helemaal bij te tanken. Ik zou die periode van extra rust langer maken.

    Tenslotte lijken de dingen die je beschrijft ook verdacht veel op de peuterpuberteit. Ze loopt zichzelf gewoon van tijd tot tijd in de weg en kan haar draai niet vinden. Dat is ook vermoeiend en dat vreet ook energie.

    Dus grote kans dat het een combinatie van dat alles is waardoor ze niet tof in haar velletje zit.
    jaqqie
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-04-2010 3:45
    Bedankt voor je reactie Sje.

    Peuter puberteit ben ik helemaal niet bekend mee, heb maar 1 kind en zal ik die dingen ook nog moeten leren Tongue-out.

    Mijn dochter heeft tot eind vorig jaar continu ellende gehad, koemelkallergie en daarna constant oorontsteking, daar is ze na 2 operaties (buisjes en amandelen knippen) vanaf. Nu begint dit weer, dus ik schiet gelijk al in de stress, omdat ze eingelijk super makkelijk is, totdat ze ziek word.

    Mijn dochter is heel gevoelig op haar ritme en dus hou ik die zoveel mogelijk hetzelfde. Elke dag hetzelfde ritueel met eten, douchen, slapen en invulling van de dag.

    Maandag kan ik de dokter bellen in het telefonisch spreekuur voor overleg en dan zien we daarmee even verder.

    Verder was ik vergeten te schrijven dat ik ze vorige week ook van het kdv heb gehouden, maar om dat meerdere weken vol te houden valt niet mee. Ik heb ook mijn werk en bovendien kost het ook enorm veel geld.

    Mijn eigen sociale contacten zijn ook bijzonder slecht geworden, omdat ik maar altijd thuis ben om mijn kleine haar rust te geven. Ik weet dus niet hoe ik haar nog meer rust kan bieden.

     
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-04-2010 3:57


    citaat:
    jaqqie wrote:
    Nu begint dit weer, dus ik schiet gelijk al in de stress. 


    En dat voelt die kleine meid ook, dat jij er gestresst van wordt. Kinderen voelen feilloos aan als ouders niet goed in hun vel zitten. En dat heeft zijn weerslag op die kleine moppen.

    Dus grote kans dat ze jouw stress voelt en daar zelf ook door van slag raakt.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    06-04-2010 7:46
    Welkom Jacqueliene.

    Je verhaal klinkt inderdaad alsof ze wat overprikkelt is. Het kdv is heel inspannend voor de kinderen. Onze zoon (2,5) en dochter (3,5) gaan 2 hele dagen per week. De 2 dagen erna zijn ze niet te genieten en ook regelmatig moe, hoewel niet zo moe als jij hierboven omschrijft. 

    Ter vergelijking...onze dochter is 2,5. Thuis hanteren we een strak ritme. Elke avond gaat ze tegen half 7 naar bed en tegen een uur of 7 's ochtends komt ze eruit. Ze mag dan meestal een uurtje tv-kijken in ons bed of op de bank. 's Middags slaapt ze nog van 12 tot 15 uur!

    Eet je dochter wel voldoende (50gr per dag) vlees?  

    Verder sluit ik me aan bij de dingen die Sje schreef. En bij twijfel naar de huisarts!  
    U bent niet gemachtigd om te reageren.