gefrustreerde scoutingleiding met een probleem
Laatste Bericht 06-04-2010 10:03 door Miriam. 2 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
annemary
New Member
New Member
Posts:


--
06-03-2010 11:22
    Ik ben zelf moeder van twee kinderen, een meisje van 5 jaar en een jongetje van 8 jaar. Doordeweeks ben ik thuismoeder en in het weekends ben ik  beverleidster bij een scoutingggroep waar ik leiding geef aan kinderen met leeftijd van 5 t/m 7 jaar. 

     Al enige tijd verdwijnen er jassen en kleding van mijn bevers, ze hangen bij ons gewoon in het lokaal maar als we naar buiten gaan laten de kinderen deze zo nu en dan hangen als het mooi weer is. Ik kan mijn lokaal niet op slot doen, en ben niet van plan om de jassen telkens in een kast of bak te doen die op slot gaat, of een camera op te hangen. Op de tijd dat we draaien, zijn ook de esta's en verkenners aanwezig, maar om hun gelijk de schuld te geven daar heb ik geen bewijs voor, de leiding heeft geen overzicht als de kinderen naar de wc gaan of even naar binnen lopen. Natuurlijk hebben we ook gekeken naar de leiding, maar we kunnen niemand bedenken die zoiets doet.

    De laatste verdwijning is afgelopen zaterdag, een roze meisjes jas. Ik heb al besproken met de andere leiding van de speltaken ( verschillende leeftijdsgroepen) maar die hebben niks gemerkt, alle kinderen hadden hun uniform aan bij het afsluiting en naar huis gaan en hadden geen tas of rugzak bij hun. We hebben het hele gebouw afgezocht en bij weggaan ieder kind en leiding nog eens bekeken maar de jas is gewoon weg. We hebben alle ouders al gemaild of toevallig er een ouder is die dacht dat de jas van hun kind was, maar helemaal niks.

    De jas was van een 5 jarig meisje maat 116 volgens de moeder, kan 3 esta's ( jongen en meisjes van 7 tot 11 jaar) bedenken die de jas aan kunnen dan wel krap maar om hun gelijk de schuld te geven. Bij de verkenners ( jongens en meisjes 11 tot 16 jaar ) helemaal niet. En als deze de jassen en kleding onder zijn of haar jas of trui zal doen zal het toch wel opvallen.

    Afgelopen winter, ook een meisjes jas kleur paars met een gekleurde sjaal en muts. We blijven binnen maar we doen een spel in het grote verkenner lokaal omdat ze op zelf op kamp zijn. Na de opkomst gaan de kinders naar huis, jas weg !!! Het hele gebouw afgezocht en elk kind en leiding bekeken als ze naar huis gaan, maar gewoon weg. Hier weet ik zeker dat het een esta was (verkenners waren op kamp), maar bewijs heb ik niet. De esta leiding had niks vreemd gezien aan de kinders bij het naar huis gaan, er was wel een paar keer dat er geen zicht was als een kind naar de wc moest, maar dan denken dat deze een jas gaat stelen. Waar laat dit kind het dan, ergens verstoppen, aantrekken of misschien opeten !!!!!! Of zal het nu echt een ouder wezen, dan kan ik me niet bedenken geen een ouder laat een kind naar huis gaan in kou.

    Het is natuurlijk wel zo soms spullen worden verwisselt tussen de bevers, we hebben we er 14 zo je weet niet altijd welke kleding bij welke bevers hoort, en we zijn maar met twee leiding. Soms is het zo dat je het niet eens merkt, ook een tijd terug toen twee meisjes elkaars bevertrui hadden aangedaan niets gemerkt. En een ander keer eentje had een ander haar spijkerjasje en bodywarmer aan en de ander de bodywarmer van de ander. Niemand had het niks gemerkt, de kinderen niet, wij niet en de moeders niet bij het naar huis gaan. Een moeder ondekte het pas later, maar deze kleding is weer bij de juiste eigenaar terecht gekomen. Of een keer dat een moeder dacht dat een jas, die buiten lag, van haar dochter was, waar het  zusje bij ons zit op de bevergroep. Deze is later ook gelukkig weer terug gekomen voor het naar huis gaan.

    Wat zal je doen als moeder als je ondekt dat de jas van je kind kwijt is geraakt op bv scouting of school, en hoe zal je het oplossen.

     Elke raad of mening is welkom.  

    Edited by - Sje on 4-6-2010
    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-04-2010 7:42
    Als ik dit hele verhaal zo lees denk ik dat er bj jullie een kleptomaan rondloopt. Kan een ouder, iemand van de leiding, maar ook een kind zijn (leeftijd maakt niet uit, de jas wordt denk ik niet gestolen om te gebruiken). Ik denk de spullen toch achter slot en grendel moet opbergen. Succes ermee.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    06-04-2010 10:03
    Allereerst welkom op OverKinderen Annemary. Leuk dat je je hier hebt aangemeld.

    Vervelend probleem zeg. Ik geloof dat ik toch met een hangslot op het lokaal zou gaan werken. En verder de ouders vertellen dat ze de kinderen niet hun beste kleding aan moeten laten trekken, omdat er wel eens iets verdwijnt en met briefjes aangeven dat alles op eigen risico wordt achtergelaten.  
    U bent niet gemachtigd om te reageren.