Acties voor Haiti
Laatste Bericht 02-03-2010 8:19 door erica. 4 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
01-27-2010 3:19
    Overal zie je kinderen die enthousiast bezig zijn met het ophalen van geld voor Haiti. Laatst kwamen er al 2 jongetjes aan de deur die meededen aan een sponsorloop om geld in te zamelen voor de slachtoffers. Vanochtend zag ik een groep heel jonge kinderen met hun juf een hele boel lege flessen inleveren bij de supermarkt voor Haiti.

    Hebben jullie kinderen ook iets bijzonders gedaan om geld in te zamelen?
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    01-27-2010 7:24
    Op de school van de jongste mochten de kinderen zelf klusjes verzinnen en doen (bedden opmaken, bladeren vegen, lege flessen inleveren, etc.). Het geld kon donderdag (dag van de grote tv-actie) op school worden ingeleverd.

    Onze jongste heeft door haar eigen verjaardag, het schooldamtoernooi en haar spreekbeurt helaas geen tijd gehad om te klussen, maar ze gaat nog wel wat zakgeld overmaken.

    Van de andere school in het dorp kwamen ook al kinderen langs om lege flessen op te halen en ik zag een paar kinderen rommelmarktspulletjes verkopen. 
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-27-2010 8:12
    Hier is niks gedaan via school.

    Er zijn wel kinderen langs de deur geweest voor lege flessen maar die geef ik niet mee. Ik sprak eergisteren iemand die een cassière kent en die laatste wist te vertellen dat tot dat moment alle kinderen die flessen ingeleverd hadden, hun geld omgezet hadden in chips.

    Dus ik vertrouw die lege-flessen-acties niet. Ik heb zelfs, om onnodig geloop naar de voordeur te voorkomen een briefje bij de bel gehangen dat wij geen lege flessen hebben.

    Giro 555 krijgt sinds de Tsunami ook niks meer van ons. Die hebben ons behoorlijk teleurgesteld destijds.

    Er bleek namelijk geld over te zijn van alles wat voor de Tsunami-slachtoffers binnengekomen was en dat hadden ze gebruikt voor hulp in Sudan n.a.v. de wantoestanden daar. Hoe erg het ook is voor de onschuldige mensen daar, ik vind het een bodemloze put om geld in zo'n land te steken waar de situatie toch nooit verbetert.

    Als giro 555 het overgebleven geld naar een volgende natuurramp doorgesluisd had, had ik dat een prima idee gevonden, maar dat Sudanverhaal is voor ons de reden geweest dat wij niks meer overmaken op 555.

    Maar als er andere kleinschaligere hulp-initiatieven zijn voor natuurrampen dan geven we wel altijd een aardig bedrag.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    02-01-2010 10:46
    Hier was er wel een juf bij toen de kinderen met de flessen bezig waren. Ik ga er dus vanuit dat dat niet is omgezet in chips.

    Wij hebben wel een klein bedrag overgemaakt. Jeroen wilde veel meer geven, maar ik vind dat niet nodig. Als iedereen een klein bedrag geeft, komt er heel wat binnen.
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-03-2010 8:19
    Onze school is met andere acties bezig.....
    Een neefje doet wel mee met een sponsorloop van zijn school.
    U bent niet gemachtigd om te reageren.