Naar de kleuterschool, verlegenheid
Laatste Bericht 01-24-2010 9:35 door Sje. 2 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Yvonkevfam
New Member
New Member
Posts:


--
01-24-2010 7:56
    Ons zoontje van 4 gaat sinds 3 maanden naar de kleuterschool en zegt het daar heel leuk te vinden en loopt er zingend en kletsend naartoe. Maar eenmaal over de drempel van de klas wordt hij stil, verlegen, onzeker en lijkt hij zich zeer ongemakkelijk te voelen. In de klas en bij de BSO speelt hij alleen, met of naast andere kinderen en legt hij wel contact. Maar in de pauze speelt hij niet met andere kinderen maar staat in zijn eentje in een hoekje.Als hij dan met een vriendje speelt gaat het goed totdat er andere kinderen bij komen, dan wil hij gelijk weg, dit in prive situaties, de speeltuin maar ook op school.

    Wie herkent dit gedrag en heeft enig idee wat we het best kunnen doen?



    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    01-24-2010 9:28
    Allereerst van harte welkom op OverKinderen. Leuk dat je je hier hebt aangemeld.

    Hier geen ervaring met schoolgaande of verlegen kindjes. Het klinkt namelijk als verlegenheid. Niet iedereen voelt zich op zijn of haar gemak in een groep, dus dat geldt vast ook voor sommige kleutertjes. Heb je al eens met de juf over dit onderwerp gesproken? 
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-24-2010 9:35
    Ik herken het terughoudende gedrag wel.

    Onze jongste zit nu sinds een jaar op school. In het begin was het steeds wat huilen als ze net in de klas zat, daarna ging het beter.

    Ze is al een onzeker en verlegen typje van zichzelf dus echt verrast waren we niet.

    Maar..................wat is die kleine meid veranderd sinds de zomervakantie! Na de zomervakantie waren namelijk de groep-2-kleuters weg uit de klas! Dat had een kleinere groep tot gevolg en het was minder druk. Plus, ze voelde zich niet meer de kleinste want na de zomervakantie waren er weer nieuwe kindjes in de klas die nog maar net 4 waren geworden.

    Onze kleine meid was ineens veel relaxter, opener naar de leerkracht en de andere kindjes toe en zit veel beter in haar velletje!

    Ook de leerkracht sprak ons erover aan dat hij vindt dat ze een totaal ander kind is sinds de zomervakantie.

    Het kan dus zijn dat die kleine man zich nog niet op zijn gemak voelt omdat-ie duidelijk merkt dat-ie de jongste van de klas is.

    Bekijk het eens vanuit jezelf: als je je net aansluit bij een vereniging of als je net aan een nieuwe baan begint, stel je je ook nog wat terughoudend op. Dan duurt het ook een tijdje voordat je je draai helemaal gevonden hebt en zo werkt dat met die kleine moppen ook.

    Dus het gaat echt wel goedkomen.
    U bent niet gemachtigd om te reageren.