Roosters op middelbare school
Laatste Bericht 01-28-2010 4:40 door Louise. 15 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Gompy
New Member
New Member
Posts:


--
01-22-2010 2:28
    Vandaag heeft onze jongste (eindexamenklas HAVO) voor de zoveelste keer dit jaar een nieuw rooster gekregen.
    Het hele jaar is het al hopeloos met de tussenuren.
    Ze volgt nu 26 lesuren per week maar......... 2 keer het eerste uur vrij (dat is nog niet zo erg) maar wel 8!! tussenuren verdeeld over de 5 schooldagen. Met als gevolg dat ze soms, met haar lunchpauze erbij, bjina 3 uur moet wachten op nog een uurtje les helemaal aan het einde van de middag. Dus een aantal dagen is ze erg laat uit. Ze maakt dan wel huiswerk in de mediatheek, maar dan nog zijn 8 tussenuren wel heel erg veel.

    Op school heb ik dit al eens aangekaart maar helaas zonder resultaat. Er wordt gezegd dat de ene keer de ene leerling meer geluk heeft dan de ander. Nou voor onze jongste is het het hele jaar alleen maar pech!

    Hoe zit het op andere middelbare scholen met de roosters en tussenuren en dan vooral in de hogere klassen waar met verschillende profielen gewerkt wordt?

    Edited by - Gompy on 22-1-2010
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-22-2010 3:28
    Toen ik de topic titel las dacht ik al "breek me de *** niet open"... ik zeg dus maar niks maar ervaring hetzelfde... vooral inderdaad in de hogere klassen.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-24-2010 4:32
    Idem hier. Nou had ik een dochter die zich de mond niet liet snoeren, en dan bleek er met leraren individueel nog weleens wat te regelen als er inderdaad na drie tussenuren nog 1 uur les volgde.
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-24-2010 5:32
    Onze jongste krijgt het gelukkig ook wel eens voor elkaar om op een ander tijdstip te les te volgen of thuis te werken. Ze heeft het gewoon niet zo meer naar haar zin op die school, als ze straks klaar is heeft ze er toch 6 schooljaren opzitten. Ze is gewoon toe aan wat nieuws, dus nog even doorbijten tot de examen beginnen in mei.
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-24-2010 6:06
    Ik denk dat het overal hetzelfde is.
    De school waar ik werk (bij de administratie) is het ook echt moeilijk om voor iedereen een goed passend rooster te maken, zowel voor leerlingen als de leerkrachten.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-24-2010 6:33
    Dat begrijp ik ook, Erica. Toch krijgen die jongelui vaak nog ruilingen voor elkaar ofzo, zodat ze niet een paar tussenuren hoeven te wachten.
    Ik zie trouwens op mijn werk ook hoe moeilijk roosteren is, al voor 10 artsen + 10 assistenten. Op een school gaat het nog om vééél meer....
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-24-2010 6:36
    ja, dat klopt......
    Als ze zo lang moeten wachten, vraag ik me ook wel eens af of die les daar nu belangrijk genoeg voor is....... ;-)
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    01-25-2010 11:41
    Onze oudste heeft nog nooit een tussenuur gehad.... Ze zit nu in de 3e van het t-VWO. Ik weet niet hoe het in de bovenbouw zit (andere locatie).
    Af en toe heeft ze wel eens een uur uitval door een zieke leerkracht, maar ook dat valt erg mee.
    Ik heb me laten vertellen dat ze op haar school een dubbel rooster hebben (erg ongunstig voor docenten). Als er een docent ziek is, is er in principe een docent beschikbaar om in te vallen.

    Sinds deze week heeft ze wel een roosterwijziging. Het uur studiebegeleiding ivm profielkeuze is vervallen en ze heeft een uur minder economie.
    Maar..... oudste was vergeten dat ze nu dus voortaan op maandagochtend het eerste uur vrij is. Er was nog een vriendin van haar die het ook vergeten was....  Was met zijn tweeën best gezellig.
    Ik moest vanmiddag wel lachen toen ze het vertelde. Gelukkig kon zij er ook om lachen.
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-26-2010 2:18
    Bij ons op school is het rooster niet helemaal dubbel, maar er is wel een waarneem-rooster.
    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-26-2010 3:04
    Hier zijn nauwelijks tussenuren. Er is weleens uitval ivm ziekte, maar dan wordt het rooster zo verschoven dat ze een uur eerder uit zijn. Dit is ook wel handig omdat veel kinderen lang moeten reizen (streekfunctie). Maar.. vanaf volgend jaar krijgen we pas met profielen te maken. Kolleke, mijn oudste zit in gym 3, heeft nu ook net de keuzebegeleidingsuren achter de rug. Wat gaat jouw oudste kiezen?

    Het gewone rooster verandert trouwens standaard 6 keer per jaar. Ik snap niet waarom dat nodig is. Dat was vroeger toch ook niet zo... Erica weet jij dat?
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-26-2010 8:19
    Hier ook die wisselingen een paar keer per jaar. Deze week is er weer net een nieuw rooster ingegaan. Was op de vorige school net zo. Inderdaad vooral na de profielkeuze ontstaan er tussenuren... in de onderbouw hebben ze bij een tussenuur (lesuitval) een "opvanguur" wat volgens de dames alleen maar is om aan de 1040 uur te komen. Ophokuren...
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    01-27-2010 7:32
    Deze roosterwijziging was aan het begin van het schooljaar al bekend. Het is tot nu toe de enige wijziging.

    @ Margreet, mijn oudste heeft lang zitten twijfelen tussen N&G (natuur en techniek) en N&G (natuur en gezondheid). Het wordt volgens haar N&G omdat ze dan zowel natuurkunde, scheikunde, biologie en economie kan doen. Nu moet ze nog kiezen tussen Duits en Frans. Vanavond zei ze dat ze dan waarschijnlijk Frans gaat kiezen.
    Wat gaat jouw oudste doen?
    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-27-2010 10:15
    He grappig. Mijn dochter gaat NG+natuurkunde doen, met wiskunde B (is toch eigenlijk hetzelfde als NT+bio, maar dat kan ze niet kiezen), keuzevak economie. Taal waarschijnlijk Duits. Bijna hetzelfde pakket dus! Ik heb lijsten op internet gevonden van alle opleidingen hbo en wo, met vooropleidingseisen, en met dit pakket kan ze eigenlijk alles nog gaan doen. Het is zo breed mogelijk volgens mij.

    Edited by - Margreeth on 27-1-2010
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    01-28-2010 1:30
    Grappig Margreet. Oudste wil ook een zo breed mogelijk pakket, ook omdat ze eigenlijk nog niet weet wat ze later wil gaan doen.

    De keuze tussen Frans en Duits was lastig. Beide vakken liggen haar niet (veel leren...). Ze wil nu Frans kiezen omdat dat een Romaanse taal is. Altijd handig om daar de basis van mee te krijgen. Duits is een Germaanse taal en dat systeem kent ze al via het Nederlands. Clown
    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-28-2010 2:55
    Mijn dochter heeft nu latijn en grieks (laat ze allebei volgend jaar vallen) maar heeft heel veel profijt van haar kennis van latijn bij Duits (naamvallen). Ze vindt Duits dus veel makkelijker dan Frans... vandaar de keuze ;-).
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-28-2010 4:40
    Margreet&Kôlleke, mijn dochter doet ook NT/NG, met Frans als 2e moderne taal. Maar van dat laatste heeft ze een beetje spijt....
    Ook jongste vindt nu Frans makkelijker dan Duits, maar zij heeft nog een jaar te gaan voordat ze moet kiezen.
    U bent niet gemachtigd om te reageren.