Zwanger.. hoe vertel jij het of heb jij het vertel
Laatste Bericht 02-04-2010 4:07 door Miffy. 12 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
01-16-2010 1:33
    Jouw verhaal
    Hoe heb jij je ouders/schoonouders "het grote nieuws" verteld of hoe ben je van plan het te gaan vertellen? Of misschien heb je wel een hilarisch of emotioneel verhaal over hoe jij het aan je eigen partner hebt verteld. Deel je verhaal hier met de rest.


    Winnen
    Dit topic heeft nog een extra aardigheidje. De redactie selecteert uit de verschillende verhalen de vijf mooiste, grappigste of meest emotionele inzendingen en de plaatsers ervan ontvangen 2 kaartjes voor de Negenmaandenbeurs 2010.

    Meer over de Negenmaandenbeurs 2010 lees je hier .

    Hoe werkt het?
    Heel simpel. Log jezelf in (als je nog niet geregistreerd bent als lid, dan moet je eerst even registreren) en reageer op dit topic met jouw verhaal.
    De winnaars van de kaarten worden benaderd door de redactie via e-mail om je adresgegevens op te vragen zodat we je de kaarten kunnen toezenden.

    De einddatum voor het inzenden van jouw verhaal is 8 februari 2010
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-16-2010 9:04
    Ik heb niets (meer) met de negenmaandenbeurs, dus wil ik mijn verhaal vertellen zonder mededinging.

    Bij de zwangerschap van M1 (die zwanger was van M3) hebben we het verteld door een klein namaakwiegje te verstoppen tussen de sinterklaassurprises, cadeautje voor opa en oma, met als inhoud een tegoedbon voor 1 kleinkind. Het leuke was dat er vier kinderen waren die allemaal zwanger zouden kunnen zijn, en dat we allemaal net zo verrast reageerden. We hebben het moeten vertellen toen M1 geen champagne mocht... Opa was slim. ;-)
    Anja1966
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-17-2010 10:08
    Wat leuk Pepo!

    Ook ik hoef niet meer naar de negenmaandenbeurs maar wil best ons verhaal vertellen.

    Wij hadden een feestje waarop we onze ouders en respectievelijke broers ietsje eerder hadden uitgenodigd. Toen hebben we een likeurtje geserveerd dat "Hansje in de Kelder" heet. Daarmee werd heel vroeger een aanstaande geboorte aangekondigd.

    Toen de glaasjes tevoorschijn kwamen, wist iedereen al dat er iets bijzonders zou komen. We hadden immers toen wij gingen trouwen dat ook al aangekondigd mbv drank: toen schonken we "Bruidstranen". Een likeurtje met flintertjes bladgoud erin, erg mooi...
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-18-2010 12:30
    Ik hoef ook niet naar de 9-maandenbeurs, maar ik wil het ook wel vertellen.

    In de tijd dat ik zwanger raakte van de oudste hadden meneer Sje en ik nogal eens een stukje video wat we aan onze ouders wilden laten zien (vakantie, het huis, wat dan ook).

    4 januari positief getest en die dag zouden mijn schoonouders naar ons komen want 's avonds gingen we met z'n vieren naar een concert. Onder het mom van nieuwjaar-wensen hebben we ze mee naar mijn ouders geloodst en toen we aan de koffie zaten, zeiden wij dat we nog een leuk filmpje hadden. Niks bijzonders want dat waren ze van ons gewend.

    We hadden die ochtend de positieve test op een a4 gelegd waarop we een leuke baby-rand geprint hadden. Eerst wazig gefilmd en toen steeds scherper ingesteld tot het moment dat duidelijk in beeld kwam dat het om een positieve test ging.

    Mijn schoonmoeder keek mij aan en vroeg heel enthousiast "BEN JE ZWANGER?"! Toen ik "ja" knikte, vloog ze eerst mijn moeder om de hals. Die 2 moeders hebben eerst samen een potje staan grienen voordat ze aan ons toekwamen!
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-18-2010 12:36
    Toen de oudste 7 maanden was, raakte ik zwanger van de tweede. Ook toen wilden we het op een ludieke manier vertellen.

    Mijn ouders waren met mijn broer en zwager op vakantie en wij zouden ze ophalen op het vliegveld. Ik had een wit t-shirt (met opstrijkpapier) bedrukt met een abstracte tekening van de dwarsdoorsnede van de romp van een zwangere vrouw. Daaronder de uitgerekende datum gedrukt.

    En dat shirt had ik aan toen we op het vliegveld stonden. Niemand die iets in de gaten had! Het hele gezelschap, incl. mijn zus en zwager zou die avond bij ons eten en al die tijd nog steeds niemand zo alert. En wij zeiden lekker niks.

    Tijdens het eten zat mijn broer schuin tegenover mij en die zag ik kijken naar mijn shirt. Aan zijn blik zag ik dat hij het doorhad maar hij wilde (bleek achteraf) de eer aan mijn ouders geven dus hij zei helemaal niks.

    Zucht..............................

    Uiteindelijk hebben we dus moeten zeggen "Hebben jullie mijn nieuwe shirt al gezien? Leuk he?!".

    Edited by - Sje on 18-1-2010
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-18-2010 5:28
    Bij de oudste wilden we het vertellen, maar op dezelfde dag vertelde mijn zwager dat mijn schoonzus zwanger was... En later bleek dat er drie kinderen gelijktijdig zwanger waren, het heeft nog geresulteerd in een zeer bijzondere oecumenische doopdienst.
    judokid
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-26-2010 2:49
    Voelde mij al een paar weken niet fit. Op een gegeven moment vertelde ik toen aan mijn vriend dat ik dat wel eens zwanger kunnen te zijn. We hebben samen de test gedaan en met bibberende hand gaf ik hem een postieve test. Ik hoefde hem niet meer te vertelllen.

    Toen waren mijn ouders aan beurt. Ik was bloed zenuwachtig. Ik trilde en zei dat ik hen iets moest vertellen: Ik barste in snikken uit en zij dat ik zwanger was. Gelukkig was hun reactie daarop goed. Daarna heb ik ze mijn 1e echo foto laten zien.

     Ik had het veeeel origineler kunnen doen, maar vond het gewoon te eng.

     
    mvdwilk
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-27-2010 2:48
    Mijn schoonouders hebben een poes en die heet Pluis.

    Toen wij gingen vertellen dat we zwanger waren hebben we het boekje gekocht van oma en opa Pluis van Dick Bruna.

    Na het opengemaakt te hebben begrepen ze eerst de link niet, maar waren daarna dolenthousiast. Oma in spe zei gelijk dat ze minder ging werken en opa nam er maar een borrel op.
    xxlindyxx
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-27-2010 11:39
    Hallo Allemaal,

    Ons verhaal ging zo.

    Ik ben op 10 december jarig en mijn map op 12 december. Ik kwam uit mijn werk en was nog steeds niet ong. Dus ging ik maar voor de zekerheid een test doen. Hieruit bleek dat ik zwanger was. Ik ging helemaal gelukkig de stad in om een baby pakje te kopen. Dat heb ik ingepakt samen de de zwangerschaps test. En heb het cadeautje aan mijn man gegeven. (Op 11 december tussen onze verjaardagen in) We konden ons geen mooier cadeau wensen. 

    Dat weekend kwam onze familie en hebben onze oudste dochter een slabbetje omgedaan met de tekst: Hoera ik krijg een broertje of zusje. Onze dag kon niet meer stuk.

    Vervolgens gingen wij verhuizen van Harlingen naar Tiel en moesten even bij  mijn moeder inwonen. Omdat het huis later opgeleverd werd dan wat de bedoeling was. En zo is Meria op 01-09-2009 bij haar oma (mijn moeder thuis geboren)

    Een heel bijzondere zwangerschap en geboorte.

    Edited by - karin185 on 28-1-2010
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    01-28-2010 5:10
    Ben jij op dit moment zwanger en wil je het écht origineel aan iemand vertellen? Lees dan deze oproep !
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-29-2010 9:29
    Link werkt niet? Volgens mij bedoel je DEZE .

    Edited by - Peter P on 29-1-2010
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    01-29-2010 9:45
    Dank! Dat is hem inderdaad!
    Miffy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-04-2010 4:07
    Ik was al een tijd niet fit en mijn man riep al een week dat ik zwanger was. Ik deed op een ochtend een test, maar nee, negatief! Ik legde de test weg en zei tegen mijn man dat ik niet zwanger was.

    En toch ben je zwanger zei mijn man weer en met die woorden vertrok hij naar zijn werk. Ik wilde de test weggooien. Ik keek ernaar en ik zag tóch een tweede lijntje. Ik belde mijn man op met de mededeling dat ik tóch misschien zwanger was, maar dat ik een nieuwe test ging kopen. Mijn man zei weer: hoeft niet, je bent zwanger!

    Ik ging een test halen.... en ....ja hoor, zwanger! Ik belde helemaal blij mijn man op en zijn reactie: dat wist ik toch al lang! 

    Om een lang verhaal kort te maken: mijnman wist het eerder dan ikzelf!

    Dit bericht is door mij ge-edit omdat er een bewegende smiley is gebruikt. Dit is niet toegestaan op deze site, omdat we de site leesbaar willen houden.

    Edited by - karin185 on 4-2-2010
    U bent niet gemachtigd om te reageren.