Wratjes
Laatste Bericht 01-20-2010 7:54 door Sje. 9 Reacties.
Printer Vriendelijk
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Sje
Posts:75548


--
01-07-2010 8:29
  Deze week zei de KKD "Er zit iets onder mijn grote teen". Het leek eerst op iets van een splinter omdat er een donker puntje in het midden zat, dus donker puntje weggehaald.

  Maar de plek was aardig dik en eeltig. Volgende dag bij daglicht nog eens goed bekeken en toen bleek het een wratje (nou ja, best een flink wratje) te zijn.

  Een en ander opgezocht op internet en het zou binnen 2 of 3 jaar zelf moeten verdwijnen maar voor de zekerheid overleg gehad met de doktersassistente hoe het beleid van onze huisartsenpraktijk is t.a.v. wratten.

  Advies om toch actie te ondernemen ondanks dat de KKD er geen last van heeft met lopen omdat behandeling en genezing dan veel minder pijnlijk en langdurig zijn dan wanneer we wel zouden wachten tot ze last zou krijgen.

  Vandaag konden we bij de assistente terecht om het plekje aan te laten stippen met stikstof. 3x 10 seconden aangestipt en nu afwachten wat de plek gaat doen.

  Als het er na het weekend nog zo ongeveer hetzelfde uitziet moet er volgende week weer aangestipt worden. Dit gaat zo door net zolang tot het wratje weg is.
  Louise
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  01-08-2010 8:47
  Reken maar op nog een paar keer...
  Ik las elders dat ze het stoer liet gebeuren, knap hoor! Het doet soms (niet altijd) best wel even pijn.
  kristel
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  01-08-2010 1:42
  ik kan me dat aanstippen van wratjes nog herinneren van vroeger....... auauau.

  Later kocht mijn moeder formule W, dan konden we thuis aan de slag. Was een stuk prettiger.

  En van de ene op andere dag waren ze allemaal weg. Ik had ze voornamelijk op mijn vingers. Niet echt fraai.
  Sje
  Posts:75548


  --
  01-08-2010 8:54
  Het gaat inderdaad nog een keer moeten. Ze heeft nergens last van! Er is ook eigenlijk geen verandering aan het plekje te zien, behalve dat de huid eromheen wat strakker staat. Alleen als ik op het plekje druk doet het pijn bij haar.

  Formule W heb ik het met de assistente over gehad maar dat is een minder sterk produkt en daar duurt het veel langer mee dan met aanstippen. Aangezien dat wratje nu al weinig verandering laat zien met 3x aanstippen, denk ik dat Formule W voorlopig helemaal niets uit zou halen.

  Dus volgende week weer aanstippen wat mij betreft.
  Sje
  Posts:75548


  --
  01-13-2010 1:39
  Het wratje laat zich niet zomaar wegsturen. Het plekje is wel gevoeliger als we erop drukken en er verschijnt in het midden weer een zwart puntje, maar de blaar of het helemaal zwart zien zoals de assistente vertelde, is achterwege gebleven.

  Vanmiddag om 15.00 nieuwe afspraak voor nog eens aanstippen.
  Sje
  Posts:75548


  --
  01-19-2010 8:49
  Nou het lijkt erop dat het wratje begint te reageren op de behandeling. Het midden is zwart en het is geen oppervlakkig zwart puntje, lijkt dieper ook zwart te zijn.

  Morgen 3e keer aanstippen en dan eens kijken hoe het plekje reageert.
  karin185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  01-19-2010 10:07
  Fijn dat het beter lijkt te worden.
  Sje
  Posts:75548


  --
  01-20-2010 3:56
  Zo, we zijn er weer! Alles weer goed gegaan. Die kleine meid vertrok geen spier! Kei-stoer!

  De assistente van de huisarts zag duidelijk dat er iets aan het gebeuren is met het wratje. Volgende week weer aanstippen!
  Louise
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  01-20-2010 6:54
  Bij onze vorige huisarts, en hier ook, doen ze het om-de-week, niet elke week! Omdat het zo lang doorwerkt meen ik.
  Sje
  Posts:75548


  --
  01-20-2010 7:54
  Hier mocht er juist geen 2 weken tussen zitten. Volgende week woensdag kan niet want dan heeft de KKD kinderfeestje en donderdag kan ik niet vanwege een vergadering op school.

  Dus nu gaat meneer Sje met de KKD. Ik vroeg namelijk of een week skippen een mogelijkheid was eventueel maar toen zei de assistente "Liever niet. Beter is het om geen week over te slaan".

  Zolang werkt het niet door, want toen ik de eerste keer aan had laten stippen op een donderdag, zei de assistente "Als het er maandag nog zo ongeveer hetzelfde uitziet, verandert er niks meer en is nog eens aanstippen noodzakelijk). Dus wat de werking betreft lijkt het eerder op een dag of 3-4 en geen 2 weken.
  U bent niet gemachtigd om te reageren.