Dromen en angst
Laatste Bericht 11-26-2009 2:58 door Sje. 5 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
11-26-2009 9:53
    Ik maak even een nieuw topic aan over het dromen van je kind, de angst die het daarna heeft en hoe kun je daar nu het best mee omgaan.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-26-2009 9:56
    Ik begin gelijk zelf dan maar.

    Esther was gisteravond helemaal in paniek. Want er was een ekster op haar kamer en die had op haar neus gezeten. Ze schreeuwde nog: 'nee, weg jij!'.

    Daarna was het een heel gedoe om haar uiteindelijk zover gerustgesteld te krijgen dat ze toch weer gewoon ging slapen. Ze durfde eerst niet en was bang dat de ekster weer zou komen.

    Zeggen dat er geen ekster was, hielp niet. Evenmin hielp het toen ik tegen de ekster zei dat hij niet meer mocht komen. Ook toen papa liet zien dat er geen ekster was hielp het niet.

    Uiteindelijk na haar even te laten ontspannen lukte het wel door te zeggen dat ze haar knuffelbeer maar goed dichtbij zich moest houden en dat ik straks nog wel even kwam kijken.

    Hebben jullie nog goede tips om hier op een goede manier mee om te gaan?
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-26-2009 11:10
    Misschien kun je het omdraaien en vertellen dat ze in haar dromen een ekster ziet die komt kijken of ze lekker slaapt en die ervoor zorgt dat er niets met haar gebeurt? Een soort toverfee-ekster of iets dergelijks?
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-26-2009 11:31
    Vervelend Karin die enge dromen. Onze meiden hebben ze ook weleens. Gelukkig niet al te vaak.

    Wij leiden ze even af door ze te laten plassen, slokje water en dan weer bed in en dat gaat tot nu toe goed.

    Als ze 's avonds als wij nog wakker zijn eng dromen mogen ze van ons gewoon lekker even in een leuk boekje gaan lezen. Na een kwartier ga ik dan altijd even kijken hoe de vlag erbij hangt en dan zijn ze eigenlijk altijd weer in slaap. Soms met het licht aan, en dat doe ik dan weer uit.

    Verder heb ik die knuffelbeertip ook ooit gehoord. Misschien kun je evt. een aparte superheld aanstellen om goed op te letten als Esther slaapt. Een MegaMindy-pop ofzo of een foto van MegaMindy op haar kamertje. Dat wil ook nog weleens effect hebben.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-26-2009 2:31
    Even een boekje laten lezen vind ik ook wel een goed idee. Al moeten we uitkijken dat ze dan niet zomaar elke keer boekjes gaat liggen lezen.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-26-2009 2:58
    Hier valt het mee met dat lezen van boekjes. De ervaring leert dat ze 's avonds zo moe zijn dat ze maar heel kort lezen. Meestal is binnen 5 of 10 minuten het licht alweer uit. En lezen is ook alleen maar een hele goede stimulans, zeker als ze straks ook echt moeten lezen vanaf groep 3.

    Dus ik denk niet dat je bang hoeft te zijn dat Esther ervan gaat profiteren en heel lang gaat liggen lezen.

    We hebben de KKD al eens slapend met het licht aan en met een opengeslagen boek in haar handjes aangetroffen als wij naar bed gingen. Heeft een leuke foto opgeleverd!

    Edited by - Sje on 26-11-2009
    U bent niet gemachtigd om te reageren.