Vraag over slapen (6mnd)
Laatste Bericht 06-23-2011 11:06 door karin185. 11 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
misskaylee
New Member
New Member
Posts:


--
10-25-2009 10:02
    Dag mensen.

    Hierbij stel ik mij even voor.

    Ik ben Jeannette ben moeder van 4 kinderen. Een dochter van inmiddels 8, En we hebben een tweeling van 6 maanden. (We zijn een kindje verloren vandaar dat ik 4 kinderen zeg. dit kindje vind ik er ook bij horen.)

    Nou zit ik met een probleem. Onze meiden van 6 maanden willen 's avonds niet meer naar bed. Ze zijn wakker tot ongeveer 10 uur savonds en als we ze in bed leggen is het  schreeuwen. Ze willen dan ook niks meer alleen maar bij je zitten. Natuurlijk is het fijn als je kindje graag bij je mag zijn, maar tot 10 uur savonds word mij iets te gek.

    Overdag ben ik alleen met de kinderen. Het valt mij allemaal 100% mee qua verzorging maar na 8 uur ben ik eigelijk ook wel moe. Onze dames zijn 15 april geboren en waren 7 en halve week te vroeg. Ze hebben 4 weken in het ziekenhuis gelegen de oudste woog 1985 gram en was 45cm lang,en de jongste was 1470 gram en 44cm lang.

    Nu is dat wel heel anders. De oudste is nu bijna 8 kilo en de jongste 7 kilo. Wat dat betreft gaat het prima, maar sinds vorige week willen ze dus niet meer op bed 's avonds. Ik zit echt met de handen in mijn haar en loop op mijn laatste loodjes.

    Heeft iemand dit ook meegemaakt en wat kan ik doen

    Heel veel liefs Jeannette

    Edited by - Sje on 22-6-2011
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-26-2009 8:25
    Hoi Jeannette, gezellig dat je hier komt forummen! Er zijn wel topics over dagindeling en over slaapproblemen. Bij jou steken ze elkaar dan ook nog eens aan met brullen.... Zie bijvoorbeeld hier (maar kindje al 3 jaar), hier, er is zelfs een apart topichoekje voor "slapen baby's", oa hier. Maar het belangrijkste: onthoudt dat ook dit een fase is die voorbijgaat, misschien moet er een nieuw ritme gevonden worden? Je schrijft dat je overdag alleen met ze bent, 's avonds is er dus wel iemand? Probeer heel geregeld dan ook echt even tijd voor jezelf te nemen of wissel de "late diensten"  af, zodat je eens lekker vroeg naar bed (of in bad of met een boek op de bank) kunt. Sterkte!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-26-2009 9:06
    Ben je toevallig veranderd van voeding?

    Hoe zijn ze overdag? Slapen ze dan veel? Of zijn ze juist veel wakker?
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    10-26-2009 9:27
    Welkom op OK, Jeannette. Leuk dat je je hebt aangemeld.

    Ik heb je berichtje verplaatst naar het forum "slapen baby's" en een beetje ge-edit t.b.v. de leesbaarheid. 

    Heb je al geprobeerd om heel strak een routine aan te houden? Je kunt dan bijvoorbeeld de dagindeling 6 maanden aanhouden. Elk "onderdeel" heeft dan zijn eigen kenmerken. Bij slapen hoort dan bijvoorbeeld wat drinken,  boekje lezen, tandjes poetsen, luier verschonen en pyama aan en dan naar bed. Als je de kamer verlaat, kun je bijvoorbeeld even een muziekdoosje aanzetten. Gaan ze huilen dan laat je ze even huilen. Als het meer is dan 10 minuten, ga je erheen, aai over de bol en "het is nu tijd om te slapen" en weer wegwezen. Niet aankijken! Als ze blijven huilen dan na 10 minuten hetzelfde verhaal. Houd dit net zo lang vol tot ze slapen. Je zult merken dat ze het nieuwe ritme heel snel door hebben.

    Wij hebben nooit echt slaapproblemen gehad met onze kinderen. Wel zijn er soms weekjes bij geweest dat ze wat meer huilden bij het naar bed brengen. In die weekjes hielden we de routine weer even in de gaten en dan ging het heel snel weer soepeler. 

    Ik hoop dat je er iets mee kunt! Ik kan me voorstellen dat je behoorlijk uitgeput raakt als je de avonden kwijt bent aan huilende kinderen. 

    Groetjes,
    Miriam
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-26-2009 2:35
    Hoi Jeanette,

    Welkom op de site.

    Ken je het Oei-ik-groei-boek? Je kindjes zitten middenin een ontwikkelingssprong (Tussen ongeveer week 22,5 en 26,5). Dat zou kunnen verklaren waarom ze ineens zo lastig doen met slapen. Vooral als ze zich "ineens" anders lijken te gaan gedragen is de kans groot dat dat veroorzaakt wordt door een ontwikkelingssprong.

    Zie hier meer informatie over het boek. Echt een aanrader, want je kindjes krijgen nog meer van deze ontwikkelingssprongen tot ze ongeveer 1,5.

    Boek is ook te leen bij de bieb en anders evt. tweedehands te koop via internet. Zorg wel dat je dan de versie hebt waarin het sprongenschema loopt tot 84 weken.

    Gouden tip bij zo'n ontwikkelingssprong: niks doen! Afwachten tot het voorbij is. De ene keer duurt een sprong een aantal dagen, een andere keer kan het weer een aantal weken duren. Maar net hoeveel tijd je kindje nodig heeft om te verwerken wat-ie allemaal voor nieuws geleerd heeft in de periode sinds de vorige sprong.

    Edited by - Sje on 26-10-2009
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    10-26-2009 2:43
    Echt een aanrader inderdaad hoor dat boek. Bij oudste bladerde ik er regelmatig doorheen als ik het gevoel had dat hij zich anders gedroeg en meestal was het dan een sprongetje. En er staan ook nog leuke speeltips gesorteerd per leeftijd in. Heel leuk om je kindje op die manier te "volgen".
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-26-2009 2:48
    En het boek scheelt je een hoop onzekerheid en onrust als je kindjes weer eens ineens anders gaan doen dan normaal. 9 van de 10 keer is het zo'n sprong.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    10-26-2009 2:54
    We hadden het zelf moeten uitgeven, Sje. We kunnen al reclame maken als de beste ;-)).

    Ik hoop dat je iets met de tips kunt Jeannette. Laat je ons weten hoe het verder gaat? De truc is volgens mij om tegen bedtijd alles ultiem saai te maken. En zorgen voor een goed gevuld buikje door ze vlak voor het slapen bijvoorbeeld een flesje pap te geven.
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-26-2009 2:56
    We zullen de auteurs van oei-ik-groei eens om royalties gaan vragen!
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    10-26-2009 3:02
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-22-2011 10:38
    Vraag van Laura Dekker:

    Lieve meiden,

    Ik hoorde van een vriendin dat je je baby, tot 6 maanden, kan kalmeren, zelfs laten slapen met het geluid van een fohne:)

    Ik heb een digitale versie van het geluid van een föhn opgezocht om te gebruiken. (Tekst aangepast door moderator vanwege mogelijk promotie-gehalte)

    Hebben jullie dit al geprobeerd?? En zo ja, is het schadelijk?

    Waarschijnlijk niet verstandig voor elke nacht maar dacht misschien kan ik dan tenminste een keer per week beetje door slapen...

    Edited by - Sje on 22-6-2011
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-23-2011 11:06
    Stofzuiger werkte hier heel vaak goed bij onze dochter. Dus fohn wellicht ook.
    U bent niet gemachtigd om te reageren.