Kinderen in dubio door ouders
Laatste Bericht 09-04-2009 5:50 door Miriam. 10 Reacties.
Printer Vriendelijk
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Daanie
New Member
New Member
Posts:


--
08-28-2009 8:41
  Zo en nu ben ik het zo ontzettend zat. Ik kook over! De ex van mijn man houdt maar niet op met het negatief praten over mijn man. Ze vindt het kennelijk nodig om de kinderen steeds maar weer te voeden met negatieve gedachtes. Papa doet dit...papa deed vroeger altijd...Je vader is een leugenaar...en ga zo maar door. Ik vind dat je als je al zolang (3 jaar) uit elkaar bent, je elkaar gewoon moet accepteren en absoluut niet je kinderen moet gaan zitten voeden. Eigenlijk moet je dat nooit doen maar ik kan ergens nog wel begrijpen dat je in het begin moeilijk een grens kunt trekken.

  De jongste van zes is zo makkelijk te beïnvloeden maar begint nu ook zelf te denken...en weet niet zo goed wie hij moet geloven. Loyaliteit is een groot probleem. 

  Ik heb geen idee hoe we dit aan moeten pakken. Erover praten met haar is absoluut geen optie, dat is al meerdere malen geprobeerd maar zij vindt het nou eenmaal zo en ze wil daar absoluut niet in veranderen. Het enige wat wij kunnen doen is niet meegaan in haar negativiteit en hetzelfde ten opzichte van haar te doen. Dus blijven wij geduldig en hopen we maar op de dag dat de kids zelf kunnen bedenken dat wat hun moeder zegt gewoon niet klopt. 

  Arme kids, ik weet gewoon niet hoe ik ze hierin moet ondersteunen. Vanavond tegen de jongste gezegd: als mama nog een keer vervelend doet over papa dan moet je maar zeggen dat ze toch met hem is getrouwd en dat ze dus ook best iets leuks moet kunnen vertellen. Dat vond ie toch wel grappig..

  Iemand nog tips?
  Louise
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  08-29-2009 8:56
  Wat ontzettend naar Daanie, heel veel sterkte voor jou en MM, en vooral voor die ventjes.... Ondertussen lees ik in alles jouw liefde voor hen, en ook dat ze jou accepteren als bij papa horend, toch?! Dat geeft ze een flink tegenwicht hopenlijk.
  karin185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  08-29-2009 8:49
  Sterkte, Daan en MM. Tips kan ik niet geven, maar wel met jullie meeleven.
  Sje
  Posts:75548


  --
  08-29-2009 9:39
  Lieve Daanie, ik zou zo graag meer voor jullie willen kunnen doen dan alleen maar luisterend oor zijn en schouderzitten, maar ik sta net zo machteloos als jullie. Ik kan niet anders dan zeggen dat ik het walgelijk vind hoe de jongens gebruikt worden om jullie dwars te zitten.

  Ik kan alleen maar samen met jullie hopen dat de ex van MacMick zich ooit realiseert waar ze mee bezig is en dat de jongens meer slachtoffer zijn van haar streken dan degene voor wie haar streken werkelijk bedoeld zijn.

  Alle liefs en sterkte. XXX
  Daanie
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  08-29-2009 10:08
  Lief zijn jullie en het is ook het enige waar wij ons aan vast kunnen houden, hopen dat ze ooit beseffen dat niet alles wat mams zegt waarheid is en dat ze hun eigen oordeel kunnen vormen.
  Miriam
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3535


  --
  08-30-2009 8:15
  En vooral doorgaan zoals jullie het nu doen. Jullie doen het supergoed. Het valt niet altijd mee om er boven te blijven staan, maar het is in het belang van de kinderen.
  Anja1966
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  09-03-2009 10:58
  Bah wat heb ik daar toch een hekel aan als mensen hun kinderen zo misbruiken! En wat erg dat er daar helemaal niet over te praten is! Je zou toch denken dat ook zij in het belang van de kinderen zou willen handelen. Dit is natuurlijk niet in het belang van de kinderen om ze zo in een loyaliteitsconflict te duwen! O, wat kan ik daar toch boos om worden!

  De enige tip die ik heb is: blijf doen wat je nu doet. Jullie zijn overduidelijk gek op die mannekes en ook al worden ze bijna tot conflicten gedwongen; blijf alsjeblieft positief!!

  Veel sterkte met het vechten tegen de bierkaai! En heel veel liefs voor jullie!
  Daanie
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  09-03-2009 11:01
  Bah Anja jij hebt de gave om mij elke keer bijna tot huilen te brengen met je lieve berichtjes. Je weet precies het juiste te zeggen, net als anderen trouwens, waardoor het weer hoog zit (die tranen dan he).

  Dank voor al jullie lieve woorden. Het is frustrerend hoe weinig je kunt doen maar je kan alleen maar hopen dat ze over een paar jaar wel beter weten.

  Ik heb zelfs overwogen om met haar zelf te gaan praten maar ik durf niet zo goed en ik ben toch echt niet snel bang maar wat zou het toevoegen? En wat heb ik er eigenlijk mee te maken? zij kan niet normaal doen, alsof ik dat kan veranderen..moeilijk.
  Sje
  Posts:75548


  --
  09-04-2009 3:23
  Zelf praten is altijd een optie natuurlijk. Hoe denkt meneer Daanie erover als jij met haar zou gaan praten? Als hij het geen punt vindt, is het natuurlijk altijd te proberen.

  En "Wat heb ik er eigenlijk mee te maken?" is mijns inziens onzin want jij hebt er wel degelijk mee te maken. Jij bent wel goed genoeg om voor die jongens te zorgen in de weekenden en vakantieweken die onder de bezoekregeling vallen.

  Dus je hebt er wel degelijk mee te maken. Kijk, uitpraten wat er tussen de bierkaai en meneer Daanie dwars zit, dat kun je inderdaad niet, dat zoeken die 2 zelf maar uit, maar je kunt wel je zorg uitspreken over hoeveel het met de jongens doet dat zij als pingpongbal gebruikt worden en dat je dat verdriet doet om de jongens eronder te zien lijden. Op die manier gaat ze jou misschien ook meer als mens zien in plaats van als vriendin-van-ex.

  Je zou zelfs kunnen laten weten dat je best begrijpt dat ze geen dikke vrienden meer met meneer Daanie is (ik zou hem als je met haar praat overigens geen meneer Daanie noemen! ;-))), dat ze dat uit is ook prima, alleen niet via de jongens.
  Daanie
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  09-04-2009 3:47
  Gelukt! Dikke pret hier ondanks dat het natuurlijk super serieus is. Meneer Daanie ziet het absoluut niet zitten als ik met het zou gaan praten aangezien hij van mening is dat het totaal geen zin heeft. Ik laat het nog maar even zo dus.
  Miriam
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3535


  --
  09-04-2009 5:50
  Eerlijk gezegd zou ik het ook niet doen. Als "de nieuwe partner" wek je waarschijnlijk veel jaloezie-gevoelens op. Alles wat je zegt, kan (en zal waarschijnlijk) tegen je gebruikt worden.

  Gewoon lekker doorgaan met klaarstaan voor de jongens en als zij haar toekomstige relatie met de jongens op het spel wil zetten door jullie zwart te maken dan moet ze dat zelf maar weten.
  U bent niet gemachtigd om te reageren.