Ouders ontevreden over kwaliteit onderwijs kind
Laatste Bericht 09-14-2009 1:22 door Sje. 15 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
08-25-2009 9:51
    Op Nu.nl gelezen: Volgens een onderzoek van J/M voor ouders zijn ouders steeds vaker ontevreden over de kwaliteit van het onderwijs.

    Zie hier het hele artikel.

    Ik ben benieuwd hoe (on)tevreden jullie zijn over het onderwijs van jullie kinderen.
    Sje
    Posts:75548


    --
    08-25-2009 8:48
    Ik ben tot nu toe tevreden. Het enige wat ik merk is dat er verschil is tussen de leerkrachten. In de klas van de GKD verzonnen de juffen voortdurend thema's en in het kader van die thema's werd dan van alles gedaan in de klas (kinderen mochten ook toepasselijke spulletjes van thuis meenemen).

    In de klas van de KKD zijn de leerkrachten daar niet zo fanatiek in. Dat vind ik wel jammer, maar zoals ik al schreef: het is een verschil in leerkrachten.

    De kwaliteit van het onderwijs zelf vind ik tot nu toe prima. Het valt me op hoeveel ze in de kleuterklassen al leren ter voorbereiding op groep 3! In mijn herinnering leerde ik in de kleuterklas de rechte vouw, de schuine vouw en ik haalde mijn strikdiploma. Ik kon niet meer dan mijn eigen naam lezen en er was nooit iets van het alfabet behandeld op de kleuterschool. Wat een verschil met nu!

    Ze kunnen onderhand al half lezen joh als ze groep 2 verlaten! Echt super vind ik het dat ze de kinderen spelenderwijs alvast met de zaken uit groep 3 kennis laten maken.

    Tot nu toe ben ik dus tevreden, maar de GKD gaat over 2 weken naar groep 3 en dat is toch weer even heel wat anders van groep 1 en 2 dus ik ben benieuwd wat ik hier in dit topic over een half jaar schrijf. ;-)
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-26-2009 7:03
    Ik vond het op de basisschool zeer wisselend, en erg afhankelijk van de groep leerkrachten. En of het goed is, merk je pas als ze naar de middelbare school gaan, is mijn ervaring. Hebben ze voldoende meegekregen qua kennis? Dat is nog wel meetbaar, (cito). Maar werkhouding, leren leren, enz. is moeilijker te bepalen...
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    09-09-2009 5:21
    Wij zijn ons al een tijdje aan het oriënteren op een school voor onze oudste. Hij wordt volgend jaar pas 4 jaar, dus we hebben nog wel even. Wat ik zo vreemd vind, is dat er geen site is, waar mensen zelf hun ervaringen met een school kwijt kunnen. Tegenwoordig kun je van elk product wel een site vinden met consumenten-ervaringen, maar voorzover ik weet, bestaat dat voor scholen nog niet.
    Daanie
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-09-2009 5:52
    Ik zou zeggen een gat in de markt..;-)
    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-09-2009 6:06
    Je kan wel op de site van de schoolinspectie het laatste inspectierapport downloaden, wist je dat al?
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    09-09-2009 7:33
    Ja, die heb ik allemaal al bekeken. Het vervelende daarin is dat ze allemaal verschillend van opbouw zijn. Sommige zijn heel uitgebreid en daar kun je veel info uithalen en sommige zijn zo kort dat het bij wijze van spreken samengevat altijd redelijk of goed is.

    De school van onze voorkeur is ontzettend groot en dat is de enige reden om eraan te twijfelen of het een goede keuze zou zijn. Ik zou zo graag van andere ouders willen lezen of de school goed bevalt ondanks de schoolgrootte.

    En wie weet, is het inderdaad een gat in de markt. Als de verbouwing voorbij is, en het nieuwe platform voor hhp en ok gebouwd zijn.... zeg maar over een jaartje of 2 kunnen we in dat gat gaan duiken.
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-09-2009 8:38
    Ga wel voor de zekerheid na Miriam hoe ver vooraf je op bepaalde scholen in moet schrijven. Ik heb hier op school de GKD ingeschreven toen ze nog geen 2 was. Als ik een half jaar later was geweest, zou ze mogelijk niet op die school terecht hebben gekund.

    Dus ook al wordt jullie kleine man over ruim een jaar pas 4, dan nog kan er haast geboden zijn bij inschrijving op de gewenste school.

    Zou vervelend zijn als je denkt dat je nog tijd zat hebt, maar dat je straks alsnog naast het net vist.
    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-09-2009 8:50
    Ja, klopt,  ik moest ze ook vóór de 3e verjaardag al inschrijven.

     
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    09-09-2009 9:01
    Dank voor de tip. Ik zal eens informeren, maar volgens mij is het in deze regio zo dat je pas mag inschrijven in het schooljaar voorafgaand aan het betreffende schooljaar. Maar ik bel morgen voor de zekerheid eens.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-09-2009 9:24
    Wij hebben bij Esther een gesprek gehad op de 2 scholen die onze voorkeur hadden. En op een daarvan konden we van de directie wel een paar namen/telefoonnummers krijgen van leerkrachten en ouders om te vragen hoe hun bevindingen waren met de school.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    09-11-2009 11:45
    Dat lijkt mij wel lastig om zo maar iemand op te bellen die je niet kent. Ik denk niet dat ik het snel zou doen. Wij kennen ook niet veel mensen met kinderen in de basisschoolleeftijd dus dan zit je er ook nog niet echt in.

    Ik zal straks eens bellen met de school wat de gebruikelijke gang van zaken is qua inschrijving.
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-11-2009 12:24
    Mogelijk spreek je in de komende tijd andere moeders bij de psz die bekend zijn met de verschillende scholen.
    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-11-2009 12:40
    Misschien als je op schooldagen vanaf een uurtje of vier op een bankje in een speeltuin in de buurt gaat zitten, daar krijg je denk ik ook wel contacten met moeders met oudere kinderen. Zo hoor je al snel wat ;-))
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    09-14-2009 10:19
    Ik heb inmiddels contact gehad met de school en volgens hun is het vroeg genoeg als we volgend voorjaar de open dagen van de scholen langsgaan en dan onze keuze maken. Geen wachtlijsten dus, gelukkig.
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-14-2009 1:22
    Oh da's wel fijn dat je niet met wachtlijsten zit!
    U bent niet gemachtigd om te reageren.