Kinderbijslag
Laatste Bericht 07-02-2009 11:36 door Louise. 13 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
pretoroxo
New Member
New Member
Posts:


--
06-24-2009 7:40
    Nog twee weekjes en dan is het weer tijd voor de kinderbijslag! En nou vroeg ik me zo af.. wat doen jullie ermee? Gewoon in de grote financiele 'pot' of heb je er een bepaald doel voor?
    Wij sparen altijd de helft op een gewone spaarrekening. Dit willen we gebruiken voor later; studie, rijbewijs of het helpen inrichten van een eerste kamer of iets dergelijks. De andere helft gaat meestal op aan kleding en andere nuttige dingen. En om dat laatste verheug ik me natuurlijk ;) Weer even lekker shoppen! We gaan nu vast kijken voor de herfst..

    Edited by - Sje on 24-6-2009
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-24-2009 8:31
    Ik hou het niet apart. Spaarrekeningen voor de kinderen hebben we toch wel voor ooit rijbewijs of wat dan ook. Daar gaat maandelijks een vast bedrag naar toe.

    Ik gebruik de kinderbijslag niet speciaal voor dingen voor de kinderen. Ze komen hier al niks tekort, we doen heel veel leuke dingen met ze, ze komen om in de leuke kleren, ze worden tussendoor af en toe verwend met een kleinigheidje.

    Als het tussendoor nodig is dat ze nieuwe schoenen nodig hebben, ga ik ook niet zitten wachten tot het moment dat de kinderbijslag weer gestort wordt, dan krijgen ze het ook meteen.

    Dus met andere woorden, de kinderbijslag verdwijnt hier in de grote pot van lopende rekening en/of spaarrekening.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    06-24-2009 8:53
    Ik gebruik het niet echt als potje, maar wel als maximum. Van mezelf mag ik per kwartaal niet meer uitgeven aan kleertjes en speelgoed dat het bedrag van de kinderbijslag. Dat is dus meer om mezelf in de hand te houden ;-)
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-24-2009 10:14
    Hier ging de kinderbijslag de eerste jaren gewoon op aan spullen die we kochten, ook voor de kinderen. Toen we het wat ruimer kregen, ging het op een spaarrekening die ze meekrijgen als ze gaan studeren of het huis uit gaan, en dat is zo gebleven. Zodra het overgaat in stufi of bijdrage studiekosten, krijgen ze het op de eigen rekening, dus dan heb je er formeel helemaal niks meer over te zeggen. ;-)
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-25-2009 7:46
    Hier gaat het ook in de grote pot. Nu met nog maar 1 kind is het niet meer zoveel. Maar ze krijgen gewoon alles wat ze nodig hebben op het moment dat het nodig is. Verder spaar ik voor jongste een vast bedrag per maand voor het rijbewijs o.i.d. De oudsten hebben allemaal van oma (en opa in herinnering, die wilde dat altijd zo) het rijbewijs kado gehad. Maar aangezien oma nu inmiddels 78 is en jongste nog maar 13 leek het me verstandiger om daar nu alvast wat voor opzij te gaan zetten. Hopen dat oma 100 wordt maar je weet maar nooit. Voor de oudsten nooit echt apart kunnen sparen. In een gezin met 4 opgroeiende kinderen bleef er bitter weinig over. Niet dat ze het gemist hebben hoor, ze zijn naar ons idee nooit iets tekort gekomen.

    grtz

    Marion
    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-25-2009 9:10
    Op de grote hoop. Is al snel niks meer van terug te vinden ;-)
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-26-2009 9:06
    Ik heb het vanaf het allereerste begin op een aparte rekening laten storten. Kleertjes, luiers en melkpoeder (na de borstvoedingsperiode) werden daar van aangeschaft. Zwemlessen werden er van betaald en ook de kosten van de peuterspeelzaal.
    Lekker kunnen sparen voor fietsen, rugzakken en boekengeld toen onze dames naar de middelbare school gingen. Ook het maandelijkse kleedgeld gaat van de rekening af.

    Over ruim een jaar stopt de kinderbijslag hier en dan hef ik de rekening gewoon op!
    kristel
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-30-2009 7:25
    hier gaat het ook op de grote hoop (ahum komt op mamma's rekening) maar mamma koopt dan ook vaak iets voor de kinderen.

    Wat wij wel doen is alles wat we hebben verkocht (buggaboo, fietsen etc.) op een speciale rekening en daar kopen we dan weer een nieuwe fiets voor. Op deze rekening storten we ook een maandelijks bedrag, zodat we straks ook rijbewijs, dansles, naailes, sport  en alle aan opvoeding verwante zaken kunnen betalen.

    Studiefondsen etc hebben we dan weer apart.

     
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-30-2009 9:28


    citaat:
    kristel wrote:
    en daar kopen we dan weer een nieuwe fiets voor. 
     


    Zo lijkt het net alsof je alleen maar nieuwe fietsen koopt van dat geld van die rekening. Hoeveel nieuwe fietsen heb je al in de schuur staan? ;-))
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-01-2009 11:53
    Ze heeft een handeltje ;-)

    grtz

    Marion
    Sje
    Posts:75548


    --
    07-01-2009 12:09
    Dat denk ik ook! Die fietsen verkoopt ze op marktplaats, geld wordt op die aparte rekening gezet en dan koopt ze er weer nieuwe fietsen van!
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-02-2009 10:12
    Van de week bezig rond een dochter die vandaag 13 is geworden, krijgen we een brief van de SVB "uw kind wordt dit kwartaal 16"..... Huh? 16? O ja, da's die andere, eind september pas....
    pretoroxo
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-02-2009 11:08
    Haha, ja, da's wel even schrikken Louise!

    Ik vind het altijd zo vreemd dat je de eerste kinderbijslag zo laat krijgt. Pas aan het einde van het eerste volledige kwartaal. Toen mijn zoontje 5 maanden was, kregen wij het voor het eerst. Met een brief waarin stond dat dit geld bevoorbeeld gebruikt kon worden voor kleding of een kinderwagen. 'Goh', zei mijn vriend nog, 'hoeven we na 5 maanden ons kind eindelijk niet meer naakt rond te dragen'. Haha! Ik ken inderdaad genoeg mensen die het maar wat graag tijdens het laatste kwartaal van de zwangerschap hadden ontvangen, om te gebruiken voor kleertjes en een kinderwagen.
    Maar goed, laat ik niet te veel klagen, want het is toch een heel fijn extraatje!  
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-02-2009 11:36
    Tsja.... dat loopt het hele leven van het kind door! Studiefinanciering ook pas vanaf het kwartaal na de 18e verjaardag. Wel pech dat onze jongste op 2 juli is geboren, terwijl ze 23 juni verwacht werd ;P scheelt een kwartaal! (aan het eind loopt het ook een kwartaal langer door, da's dan weer handig). Maar inderdaad, zeker als je het hard nodig hebt, is die eerste keer wel heel onhandig zo.
    U bent niet gemachtigd om te reageren.