Op vakantie met peuter / kleuter
Laatste Bericht 06-28-2009 2:34 door karin185. 10 Reacties.
Printer Vriendelijk
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
06-24-2009 12:38
  De vakantie staat weer voor de deur. Ik ben erg benieuwd wat andere ouders gaan doen in de vakantie. Lekker weg in eigen land of juist met het vliegtuig naar de warmte? Of toch maar liever "rundumhause"?

  Wij hebben ervoor gekozen om met peuter en dreumes in Nederland te blijven. Ze hebben een hekel aan autorijden en als zij niet happy zijn in de auto zijn wij dat ook niet ;-). Daarom blijven we dus dichtbij en gaan we naar Friesland. We huren een huisje vlakbij een strandje aan ondiep water. En bij slecht weer is er genoeg te zien in de omgeving.

  Vakantietips zijn uiteraard ook erg welkom! 
  Sje
  Posts:75548


  --
  06-24-2009 12:53
  Wij gaan lekker weg in eigen land. Voor die meiden maakt het helemaal niks uit waar ze op vakantie zijn. Alleen al het feit dat we 2 weken in een ander huis wonen en dat ze heel die 2 weken samen op een kamer slapen is al een feest.

  Dan hoef ik niet per se met een vliegtuig naar verweggistan. Een dorp verderop was voor de dametjes ook goed geweest. Zonde van het geld om dan naar het buitenland te willen.

  Daarbij kunnen wij allebei niet goed tegen warmte dus een warm land hoeven we ook niet op te zoeken. Er is in ons eigen land nog zoveel leuks te zien en te doen, zoveel moois te ontdekken. Voorlopig kunnen we vooruit!
  Miriam
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3535


  --
  06-24-2009 1:38
  Zo kijken wij er ook tegen aan. En grappig dat jullie dames ook lekker bij elkaar op de kamer mogen in de vakantie. Dat is bij ons ook zo. Als we op vakantie gaan of ze gaan een nachtje logeren dan mogen ze bij elkaar slapen. Een feest is dat voor ze!
  Sje
  Posts:75548


  --
  06-24-2009 2:10
  Gewoon blij met simpele dingen die kleine moppen!
  pretoroxo
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  06-24-2009 7:45
  Ja leuk, wij gaan een weekje naar Noord Holland! Twee jaar geleden zijn we (met een baby) naar Zuid Holland in een huisje geweest. Vorig jaar met onze dreumes en zwangere buik naar Luxemburg in een ingerichte bungalowtent en dit jaar dus met een baby en peuter naar Noord Holland, ook weer in een huisje!

  Ik vind ook dat je de hele kleine kindjes meestal met wat water en zand al het gelukkigste maakt. Voor onszelf vind ik het ook fijn dat eens in een andere omgeving te doen en er even helemaal 'uit' te zijn.

  Als de kinderen wat groter zijn (basisschoolleeftijd) sluit ik niet uit dat we weer eens wat warmer weer op gaan zoeken want dat vinden we heerlijk, maar dan denk ik toch meer aan met de auto naar Noord Frankrijk dan meteen ver vliegen enzo.  
  Peter P
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  06-24-2009 10:21
  Wij gingen de eerste twee jaren nog ver weg, toen was het nog te doen met de auto naar Zuid Frankrijk, ze sliepen. Daarna een aantal jarten naar een boerderij-camping, genieten met de geiten, koeien en kalfjes, met de boer mee hooi halen, in de wagen achter het paard elke avond een rondje, mee in de melkerskuil, en altijd vriendjes en vriendinnetjes zat.

  Toen ze weer groter werden en bleken geen hekel te hebben aan autorijden, weer verderop, naar het oosten, en ook daar genoten ze op elke camping.  Volgens mij kan je kinderen geen groter plezier doen dan met kamperen, in een eigen tentje naast de (vouw)caravan van pap en mam....
  Marion60
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  06-25-2009 7:54
  Toen de oudste 3 bij mij klein waren bleef  ik ook altijd in eigen land. Meestal naar Zeeland, zand en water hebben een enorme aantrekkingskracht op kleintjes. Met jongste zijn we wel altijd verder weg geweest, Frankrijk, Italie enz. Maar dan heb je ook grotere kinderen en dan wil je daar ook weer rekening mee houden. Voordeel is dan wel voor jezelf dat de groten het kleintje wel amuseren, ook in de auto. Wel altijd op een camping (stacaravan) zowel met kleine als met grotere kinderen ideaal. Voor de pubers wordt er ook altijd wel het een en ander georganiseerd, disco, sporttoernooi o.i.d.

  grtz

  Marion
  Margreeth
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  06-25-2009 9:13
  Wij gaan altijd naar het buitenland met de auto. Nooit een probleem geweest in de auto, ook niet met babies en peuters (1200 km rijden op 1 dag). Wij huurden dan meestal een stacaravan op een camping, dat vind ik voor die kleintjes toch het leukst. Nu zijn we de megadrukte op de campings (hoogseizoen) wel even goed zat en zoeken we rust ;-))
  karin185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  06-27-2009 2:13
  Wij zijn net terug van Tsjechië. Op de heenreis hebben we de reis in 2 dagen gedaan en een overnachting in een hotel geboekt. Dat was fijn, want de meisjes waren het toch wel snel een beetje zat.

  De terugweg hebben we in 1 dag gedaan en dat ging ook prima, want ze hielden het veel beter vol. We hadden wel een portable dvd-speler in de auto, waardoor we aan Esther geen kind hadden. Maria moest wel zoet worden gehouden met wat speelgoed en wat te eten en drinken.

  Het op 1 kamer laten slapen was ook onze bedoeling, maar helaas dacht Maria daar anders over. Die vond het zo raar allemaal dat ze Esther continue wakker  hield met haar gehuil. Vandaar dat we haar de tweede avond op onze kamer hebben gezet en ik elke avond even naast haar ging liggen tot ze sliep, om zo urenlange drama's te voorkomen. Ze vond het gewoon heel vreemd om daar te slapen in een campingbedje in een vreemde omgeving.

  Gelukkig slaapt ze nu weer heerlijk en zonder problemen in haar eigen bedje.
  Peter P
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  06-28-2009 9:45
  Misschien is het een optie haar de volgende keer vast te laten wennen aan het campingbedje, door dat een paar nachten tevoren ook al in haar eigen kamertje te gebruiken?
  karin185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  06-28-2009 2:34
  Ja, dat is het overwegen waard.

  Maar het kan ook gewoon aan de leeftijd liggen. Esther heeft in die leeftijdsfase daar ook veel moeite mee gehad en heeft er nu totaal geen problemen meer mee.
  U bent niet gemachtigd om te reageren.