Verzameling babyspullen op zolder?!
Laatste Bericht 08-27-2009 8:45 door Sje. 17 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
pretoroxo
New Member
New Member
Posts:


--
06-23-2009 9:23
    Er is al een topic over kleertjes waar je vanaf wilt, maar wat doen jullie met babyspullen die je wilt bewaren? Wij hebben nu twee kids (net 2 jaar en bijna 8 maanden) en weten nog niet of en wanneer er eventueel een derde komt. Als die er mag komen, dan in ieder geval pas over een paar jaar. En nu is de vraag.. wat moet ik allemaal bewaren vooral hoe? Op dit moment is onze zolder bijna een babymuseum, zoveel staat er in dozen, vuilniszakken en kasten! Hoe krijg ik hier wat structuur in?? Vooral de kleertjes vind ik lastig om overzichtelijk te bewaren, zonder een foruin uit te geven aan dure bewaarboxen/ kasten. 

    Na de eerste (lentejongetje) had ik veel kleertjes bewaard en voor de tweede (herfstmeisje) haast niks van gebruikt! Dus is het wel zinvol om alles te bewaren?! Wat doen jullie? Bewaren? Wegdoen? Kritisch sorteren?? Pfff... het voelt wel als een luxeprobleem al die spullen!

    Groetjes, Pauline

    Edited by - Sje on 23-6-2009
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-23-2009 5:46
    Ik heb onlangs, vanwege een verhuizing, vrijwel alles weg gedaan... Het wordt er echt niet beter van. Eén doos (vuilniszak meen ik) met mooi babyspeelgoed was helemaal beschimmeld, daar wilde je niet eens meer naar kijken... nooit geweten dat de zolder misschien vochtig was.
    pretoroxo
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-23-2009 7:48
    Tsja Louise, daar noem je wat. Aan de andere ant.. alles weg doen?? En we willen misschien nog wel een keertje voor een derde kindje gaan...
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-23-2009 8:54
    Ik heb ook veel bewaard. Ik kan erg slecht dingen weg doen zeker als er emotionele waarde aan zit. Nou hang ik al snel emotionele waarde aan dingen, dus als ik niet uitkijk, puilt de zolder hier over een tijdje ook weer uit.

    Ik heb wat praktische dingen doorgegeven aan mijn zus die nadat onze jongste geboren is zwanger raakte. Dus MaxiCosi en Kinderwagen zijn daar. Ik kan dat uit sentiment wel bewaren, want misschien vinden de meiden het leuk om later hun kindje in hun eigen kinderwagen te leggen, maar eigenlijk moet ik daar geen rekening mee willen houden.

    Het ledikantje incl. hemeltje heb ik wel bewaard. Dat vinden ze mogelijk wel speciaal om daar hun eigen kindjes ooit in te leggen. De commode en de grote kast van de babykamer staan nog steeds op de kamer van de jongste bij wijze van kledingkast en dressoir.

    Verder wat kleertjes betreft, heb ik de allerleukste en speciaalste kleertjes bewaard, de rest is naar vriendinnen gegaan die er blij mee waren. Ik merk als ik kleding van de dametjes doorgeef aan vriendinnen die er blij mee zijn dat ik er makkelijker afstand van kan doen dan wanneer ik het in een kledingcontainer zou gooien of de moeite zou doen het via marktplaats te verkopen. Als ik nu dochtertjes van vriendinnen in kleertjes van mijn meisjes zie, kan ik er toch nog een beetje van genieten.

    Speelgoed: de speciaalste dingen en de dingen waar ze erg veel mee gespeeld hebben in de babytijd (bepaalde rammelaars, knuffeltjes, boekjes etc) bewaar ik. De rest ben ik aan het opsparen zodat ze over een paar jaar een kraampje op de koninginnedagmarkt kunnen vullen.

    Alle andere babyspullen zoals bijv. beddengoed, hydrofiel luiers, flessenwarmer, etc heb ik ook nog. Niet omdat er een derde zou komen, want dat zit niet in de "planning", maar ik vind het zonde om weg te doen. Daar hangt gewoon teveel sentiment aan voorlopig. Mogelijk dat ik er over een paar jaar anders over denk. En mocht er iemand op mijn pad komen die geen cent te makken heeft, zwanger is en dolgelukkig zou zijn met die spullen dan mag die persoon ze gratis van me hebben. Dan heb ik het dankbaar weggegeven en dat voelt dan goed.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    06-24-2009 8:23
    Ook ik heb een selectie gemaakt van een paar kleertjes waar ik echt geen afstand van wil doen. En de rest gaat allemaal weg. Zodra de jongste weer uit een maat is, gaat alles op marktplaats. Wat ik niet verkoop gaat naar een tweedehandswinkeltje of een goed doel. Wij hebben geen zolder en kunnen het dus ook niet allemaal bewaren.

    De kinderwagen gebruiken we nu nog af en toe, maar zodra we die niet meer nodig hebben, gaat ook die op marktplaats. De tweelingbuggy die we amper hebben gebruikt, gaat er binnenkort ook op. Echt zonde, want als we hebben hem waarschijnlijk niet meer dan 5 keer gebruikt.

    Als er toch een derde komt, wat ik me niet kan voorstellen, kopen we het wel weer opnieuw. 
    pretoroxo
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-24-2009 1:02
    Tsja, dat scheelt als je 'bijna zeker' weet dat er iet nog een kindje komt. Maar bij ons is het zo dat we het wel bijna zeker weten van wel, maar misschien pas over 3 a 4 jaar. Dit omdat onze kindjes nu heel dicht op elkaar zitten en ik het te zwaar zou vinden om er bijvoorbeeld 3 onder de 3 te hebben!

    Pauline
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    06-24-2009 1:36
    Bij ons zitten ze ook kort op elkaar, er zit 14 maanden tussen. Op het moment moet ik er ook écht niet aan denken om er nog één bij te hebben! Wie weet denken we er over 3 of 4 jaar ook wel anders over, maar dat kan ik me niet voorstellen.

    Je zou natuurlijk kunnen beslissen om de duurste dingen te bewaren. Rompertjes en dergelijke zijn snel genoeg opnieuw te kopen. Een kinderwagen is een behoorlijke uitgave en zonde als je die uitgave opnieuw moet doen als je nu nog een goede hebt. 
    pretoroxo
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-24-2009 7:33
    Tsja Miriam, daar heb je wel gelijk in. Misschien bewaar ik ook de wat duurdere kleertjes (bijv. winterjasjes en merk-kraamcadeautjes). Ook heb ik inmiddels voor beide kids een klein plastick doosje met kleertjes die bijzonder zijn. Ieder hun eerst gedragen setje en een truitje gebreid door oma etc.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-24-2009 10:17
    Wij hebben heel weinig bewaard. Veel is de familie door, omdat wij de eersten waren met kinderen. We nemen aan dat dingen als de wieg indien nodig / gewenst ook weer terug komen...
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-25-2009 7:50
    Ik heb van allemaal het 1e pakje bewaard dat ze aan hebben gehad, de eerste schoentjes waar ze echt op gelopen hebben en verder weinig. Ja wat plakboeken met tekeningen enzo, dingen uit de zwangerschap e.d. Maar geen dozen vol met kleding enzo. De lego staat hier nog wel en de sportprijzen van de jongens. Verder is alles van de oudste 3 de familie door gegaan en nooit meer terug gekomen. Voor jongste heb ik veel opnieuw moeten kopen (2e hands) en toen die uit de kinderwagen en z'n babyspullen gegroeid was is dat allemaal naar Polen gegaan. Wie weet rijdt zijn wagen daar nog wel rond.

    grtz

    Marion
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    06-25-2009 8:27
    Ik heb ook van beide kinderen 1 doos met "bijzondere" spulletjes. Mooiste kleertjes, eerste knutseltjes op de crèche, dingetjes uit de kraamtijd. Die doos blijft alleen maar bijzonder als er niet teveel "troep" in zit.

    Lego zullen wij waarschijnlijk ook wel bewaren. Dat soort speelgoed blijft altijd goed. 
    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-25-2009 9:10
    Hier alleen de "herinneringspakjes" bewaard. Verder alles vrijwel direct weggedaan (verkocht of weggegeven). Mijn ervaring is dat je bij een 2e of 3e toch weinig hergebruikt, en de mode verandert ook (zelfs de mode van kinderwagens ;-)) Buggy en maxicosi was na 2 gewoon versleten, dus moest toch nieuw. Ik zou alleen de hydrofielluiers etc. bewaren, de eerste babyspullen dus. Kleertjes krijg je ook altijd weer veel kado.
    pretoroxo
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-25-2009 10:22
    Als ik dit zo lees geef ik jullie groot gelijk! Ik denk dat ik de dure dingen (kinderwagen, maxicosi, meubels) en wat kleertjes bewaar en de rest van de kleertjes gewoon weg doe. Mijn zus is druk bezig met haar kinderwens, dus wie weet..
    Bedankt voor de tips!

    Pauline
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-27-2009 2:06
    Ik heb tot nu toe alles nog bewaard, omdat er mogelijk misschien in de toekomst ook nog een derde kindje komt. Zodra we ervan uit gaan dat dit niet het geval is, dan gaat alles weg.

    Nu bij de tweede heb ik heel veel plezier van de kleertjes van de eerste (die al eerder gedragen waren door nichtjes en dochters van een vriendin). Dus alleen maar blij dat ik toen die kleertjes niet weggedaan heb, en dat ga ik nu ook nog niet doen.
    pretoroxo
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-03-2009 7:54
    Nou, het 'probleem' heeft zich vanzelf opgelost; mijn zus is zwanger ;) De kleertjes, se spullen, alles mag ze gebruiken. Wel onder voorwaarde dat wanneer er bij ons nog een derde komt, de spullen die nog goed zijn weer terug komen.. :)

    Wel heb ik een flinke curverbox gekocht en gevuld met dingetjes waar ik nog teveel aan gehecht ben. Besluit later wel wat ik er mee doe.

    Groetjes!
    Sje
    Posts:75548


    --
    08-03-2009 8:07
    Kijk, da's nog eens een toffe oplossing! Jij hebt iemand heel erg blij gemaakt met die spulletjes en jouw zolder is opgeruimd!

    Gefeliciteerd trouwens met het neefje of nichtje dat op komst is! Wanneer is je zus uitgerekend? Mijn zus is ook zwanger: 8 maart uitgerekend.
    pretoroxo
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-27-2009 12:58
    Oh gefeliciteerd! Mijn zus is uitgerekend op 1 januari, dus wel een aparte datum. Ik word dan voor het eerst tante. De spulletjes die ik nu nog gebruik krijgt ze natuurlijk straks pas (wipstoel, box) maar de kleertjes heb ik alvast gebracht, kan ze mooi uitzoeken wat ze hebben wil en de rest gaat naar het goede doel. Alhoewel.. haar vriendin is ook zwanger en die wilde ook wel even neuzen!

    Het is inderdaad leuk om anderen blij te maken met jou spullen en dit is een extra goede oplossing, want als er toch een derde komt (zijn we nog niet over uit), kan ik de box enzo zo weer ophalen :)
    Sje
    Posts:75548


    --
    08-27-2009 8:45
    Leuk hoor voor de eerste keer tante! Heel apart als je zus moeder wordt. Ik heb er een column over geschreven toen mijn zus 3 jaar geleden zwanger was van haar eerste. Zie hier.

    Lekker genieten van de groeiende buik van je zus! Heel bijzonder!
    U bent niet gemachtigd om te reageren.