Tafelmanieren
Laatste Bericht 06-21-2009 10:16 door Sje. 10 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Sje
Posts:75548


--
06-19-2009 2:17
    We mogen absoluut niet klagen als het gaat om de tafelmanieren van onze dames. Maar 1 ding krijgen we maar niet voor elkaar: dat de jongste met haar mond dicht eet.

    We zijn er al heel behoorlijk lang mee bezig, maar op de een of andere manier lukt het haar gewoon niet. Niet meer te tellen hoe vaak hier tijdens een maaltijd gezegd moet worden "Eet met je mond dicht!".

    Ze kijkt je aan, knikt "ja" en maalt gewoon met open mond verder. Zo frustrerend!

    We zijn altijd best creatief in het verzinnen van trucjes om opvoedkundige dingen voor elkaar te krijgen maar geen idee hoe we dit nu het beste aan kunnen pakken (en Pepo................nee, ductape is geen optie! ;-)).

    Ze heeft geen last van een voortdurende verstopte neus waardoor ze niet anders kan dan met haar mond open eten dus daar zit de oorzaak (en dus de mogelijke oplossing) niet.

    Wie heeft tips?
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    06-19-2009 4:45
    Nou, ik ben heel benieuwd, want die tips kunnen we hier in huis oog goed gebruiken! Soms lijkt het wel alsof er twee herkauwende koetjes aan tafel zitten.
    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-19-2009 6:17
    Ik had hetzelfde bij mijn dochter. Zij bleek niet goed door haar neus te kunnen ademen, ze sliep ook altijd met haar mond open. We kregen dit pas door toen we erop gingen letten. De oplossing was amandelen laten verwijderen!! Ze was al een jaar of 7 toen trouwens. Daarna was het over.
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-19-2009 8:24
    @Miriam, ik zeg hier ook altijd "het lijkt wel of ik in een kinderboerderij zit te eten".

    @Margreeth, waren dat de neusamandelen of de keelamandelen die verwijderd zijn? De KKD heeft namelijk wel grote keelamandelen, geen idee hoe het met haar neusamandelen gesteld is en in hoeverre grote keelamandelen invloed hebben op de ademhaling.
    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-19-2009 9:52
    Keelamandelen.
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-19-2009 10:31
    Aha, zouden we daar een oorzaak te pakken hebben dan?!
    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-21-2009 5:14
    ik ben geen dokter he ;-) Ik ben destijds naar de huisarts gegaan, doorgestuurd naar de KNO, en die doet dan een klein onderzoekje.
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-21-2009 7:53
    Da's nou jammer. Dokter Margreeth zou niet misstaan! ;-)

    Over het algemeen ademt ze goed door haar neus hoewel ze al wel heel haar leven zo droelerig met haar tong nog net niet uit haar mond kan zitten. Daardoor bleef ze ook slissen waarvoor we 1,5 jaar geleden naar de logopedie zijn geweest (en met succes).

    Zodra we haar zo droelerig zien zitten, hoeven we haar naam maar te noemen en ze weet wat we bedoelen en dan gaat ze ook gewoon door met door haar neus ademen.

    Dus je zou zeggen dat het niet daaraan ligt. Maar zoals ik al schreef, ze heeft wel joekels van keelamandelen, dus kan goed dat haar luchtwegen toch niet zo vrij zijn als het lijkt en dat die keelamandelen tijdens het eten de lucht-doorgang belemmeren omdat ze naar achteren gedrukt worden zodra er eten in de mond zit.

    Eerstvolgende keer dat we ergens voor naar de huisarts gaan, zal ik het eens aankaarten.
    Daanie
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-21-2009 9:26
    De gouden tip zou ik ook nog graag krijgen. Hier denk ik dat het vooral veroorzaakt wordt doordat ze en zoveel willen praten (dus met de mond vol praten) of gewoon niet op zitten te letten en dus gewoon met open mond eten. Dat laatste lijkt wel wat minder te worden maar ik vind het ook gewoon geen gehoor.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-21-2009 10:08
    Ach, ik zat van de week in de trein tegenover een volwassen vrouw die haar boterham zat te herkauwen.... bah! Echt met de mond open rondmalen.
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-21-2009 10:16
    Die heeft blijkbaar een minder strenge moeder gehad dan ik ben.
    U bent niet gemachtigd om te reageren.