Dreumes zelf leren eten
Laatste Bericht 05-14-2009 12:58 door Sje. 2 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
05-14-2009 12:46
    Deze vraag is ingestuurd door Gea:

    "Mijn zoontje 'Thomas" is een vrolijke dreumes die heel goed weet wat hij wel en niet wil. Hij vindt het erg fijn om gevoerd te worden. Hij eet goed en lust veel. Vooral fruit, warm eten en brood. Maar koeken, soepstengels, crackers, rijstwafels, beschuit etc eet hij allemaal zelf. Zelf drinken uit de tuitbeker gaat steeds beter.
    Wanneer ik stukjes brood voor hem neer zet wil het zelf niet pakken maar moet ik het doen. Weet iemand hoe je een dreumes zelf brood laat eten?
    Verder met warm eten: voeren gaat probleemloos. Af en toe wil hij met zijn lepel roeren en met zijn handen in zijn bord het eten kneden maar de lepel gaat dan wel naar mijn mond en niet naar die van hem. Voer ik hem dat gaat het prima. Hoe kan ik dit veranderen?

    Verder vindt hij het heerlijk om nog de fles te krijgen en dan ook van mij. Zelf de fles vasthouden: nee dat wil hij niet. Hij gooit het weg of wordt boos. Ik heb al geprobeerd om melk via een beker of tuitbeker aan te bieden maar dit is niet gelukt. Wie heeft hier tips voor?

    Ik heb al heel wat afgezocht op Internet maar vind hierover helemaal niets.

    Hartelijke groeten
    Gea"
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    05-14-2009 12:51
    Hoi Gea,

    Welkom op OK! 

    Meestal leren kinderen dit soort dingen "vanzelf". Dat weggooien van flessen en bekers herken ik wel. Onze jongste heeft dat heel lang met de tuitbeker gedaan. Ik heb voor haar toen een fles gekocht die een beetje het midden houdt tussen een tuitbeker en een zuigfles. De tuit is daarbij heel zacht. Hier heeft ze maanden uit gedronken. Inmiddels is ze 15 maand en drinkt ze eindelijk uit een tuitbeker met harde tuit van Difrax. Die geef ik dan wel zonder "stop" erop want het zuigen snapt ze niet. 

    Wat hier bij oudste altijd het beste heeft gewerkt is gewoon voorschotelen en hem ermee laten redden. Vooral geen aandacht geven aan negatief gedrag en desnoods weglopen als het je niet lukt om het te negeren. En dan moet je niet raar opkijken als het eten of drinken ineens op is als je een kwartier later terugkomt.

    Groetjes,
    Miriam
    Sje
    Posts:75548


    --
    05-14-2009 12:58
    Hoi Gea,

    Welkom op de site. 

    Je leert een dreumes zelf brood eten door het voortaan niet meer in zijn mond te stoppen. Je kindje is op een leeftijd dat-ie grenzen probeert te verkennen en zo klein als ze zijn vinden ze het heerlijk om met papa en mama te sollen. Soort machtsspelletje. Laat merken dat er met papa en mama niet te sollen is.

    Eet-ie niet, dan eet-ie niet en wordt het bordje weer weggehaald. Op een gegeven moment krijgt-ie door dat er met mama niet meer te sollen is en kiest hij eieren voor zijn geld.

    En verder sluit ik me aan bij de laatste alinea van het bericht van Miriam.

    Edited by - Sje on 14-5-2009
    U bent niet gemachtigd om te reageren.