Scheren
Laatste Bericht 05-06-2009 10:41 door Marion60. 5 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Anja1966
New Member
New Member
Posts:


--
05-04-2009 10:41
    Oudste is 14 en gisteren merkte ik ineens een zweempje donker op zijn bovenlip. Hij had het zelf al over scheren maar dat lijkt me nog wat vroeg. Aan papa heeft hij wat dit betreft niet zoveel, die hoefde zich op zijn dertigste nog maar twee keer in de week te scheren. Inmiddels wel dagelijks maar aan die kant van de familie is de baardgroei niet heel groot.

    Aan mijn kant echter wel, mijn vader schoor zich soms wel twee keer per dag.

    Mijn vraag is nu eigenlijk wanneer moet hij nou echt met scheren beginnen? Moet dat pas als het prikt, als de haren wat stugger worden dus? Of al eerder, als het hem stoort dat er zo'n donkere gloed over zijn lip ligt? Hoe hebben jullie zonen dat gedaan of jullie mannen, of natuurlijk onze mannelijke leden?

    Groetjes, Anja
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-04-2009 2:12
    Lekker laten scheren als hij dat zelf nodig vindt, het kan geen kwaad. Mijn dochters schoren zich (met een houdertje zonder mes) toen ze 3 waren,, omdat pappa dat ook deed (en nu scheren ze zich ook, maar daaar wil ik verder niks van weten!) ;-))
    Sje
    Posts:75548


    --
    05-04-2009 2:13
    Kleine meisjes worden niet alleen groot, kleine jongens ook. Hoewel jouw 14-jarige al lang niet zo klein meer is. ;-)

    Ik heb even aan meneer Sje gevraagd hoe dat bij hem destijds (in 1834) begonnen is met scheeractiviteiten.

    Hij begon met scheren toen hij tekenen begon te vertonen van snorgroei. Dat vleugje begon hem te irriteren en tjoepa eraf!
    Sje
    Posts:75548


    --
    05-04-2009 2:14
    @Pepo, onze meiden scheren zich ook al als ze in bad zitten. Met een plastic nepmesje dat ooit bij het Kruidvat te koop is geweest met scheerkwastje en kinderscheerschuim erbij. Zitten ze met z'n tweeën gladde benen te maken. Net echt! Haha!
    Anja1966
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-04-2009 7:13
    Nou, dat dacht ik dus ook eigenlijk zelf al! Maar papa had al iets gezegd in de trant van "Nergens voor nodig, we kijken over een jaar nog wel eens" En ik zag dat dat niet goed was gevallen. Op school worden er natuurlijk bij andere jongens al opmerkingen gemaakt en daar heeft hij helemaal geen zin in.

    Als het hem dus té erg gaat irriteren, zal ik eens zo'n setje voor hem meebrengen.

    Of als het in de aanbieding is natuurlijk :-D

    Groetjes, Anja
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-06-2009 10:41
    Nadeel van vroeg beginnen met scheren is wel dat  het steeds sneller weer aangroeit en je dus steeds vaker moet scheren. Ik geloof dat mijn oudste zoons rond een jar of 15/16 begonnen met scheren. Ligt er inderdaad aan hoe snel het ze zelf irriteert. Gewoon een setje kopen en in z'n kast leggen. Kan hij zelf bepalen wanneer hij ermee wil beginnen.

    grtz

    Marion
    U bent niet gemachtigd om te reageren.