Moederfiets
Laatste Bericht 09-12-2011 9:33 door Peter P. 28 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 1 van 212 > >>
AuteurBerichten
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
02-06-2009 7:37
    Hoi,

    Ik ben sinds een tijdje op zoek naar een goede moederfiets. Ik heb nu een stadsfiets met een zitje voorop, maar daar past niet een zitje achterop. Niet echt handig met 2 kleine kinderen dus.

    Vorige week heb ik de sparta amazone bekeken. Niet bijzonder mooi, maar wel heel praktisch. Maar... ook erg duur. 

    Wie heeft er ervaring met (andere) moederfietsen en zijn er ook mensen die ze via internet hebben gekocht? Ben erg benieuwd naar ervaringen!

    Groetjes,
    Miriam
    Sje
    Posts:75548


    --
    02-06-2009 8:23
    Ik heb ervaring met een moederfiets. Ik heb een Kaptein Natalis. Destijds voor 315 euro incl. btw gekocht bij de Makro en die fiets bevalt prima!

    Weet niet hoe het met andere moederfietsen zit, maar op deze fiets zit zo'n extra stevige dubbele standaard (zoals brommers en motoren ook hebben). Dat geeft je de gelegenheid om met 2 handen de kindjes goed in de zitjes te zetten en vastsnoeren. Je hoeft dus geen halsbrekende toeren uit te halen om ook nog eens te zorgen dat je fiets niet omvalt terwijl je met je kinderen bezig bent.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-06-2009 8:33
    Ik heb de sparta amazone en die bevalt me prima. Enige nadeel vind ik dat het een zware fiets is. Dat vind ik extra merkbaar als ik bijvoorbeeld de fietskar er ook nog eens achter heb.

    Verder vind ik hem ideaal. Het stuur heeft een omklapbeveiliging (of hoe dat officieel ook heet), waardoor het altijd in rechte stand blijft staan als je stilstaat. En deze heeft ook die dubbele stevige standaard waardoor je inderdaad makkelijk de kinderen vast kunt maken, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je fiets direct omvalt.

    Ook handig is de extra lange bagagedrager waardoor je naast de montage van het fietszitje ook nog ruimte hebt om fietstassen en een buggydrager te monteren.

    Het bredere stuur en de grotere ruimte tussen stuur en zadel vind ik ook ideaal. Zo kan ik veel makkelijker zelf op het zadel komen en kan ik gewoon met mijn benen bij elkaar fietsen in plaats van wijd om het fietszitje heen.

    Ik heb het er destijds voor over gehad (en ik moest toch net een nieuwe fiets omdat die andere gestolen was) en ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Wel heb ik nu al bedacht dat ik de fiets inruil, zodra er geen kindjes meer mee hoeven op de fiets. Dit omdat het gewoon wel zwaarder fietst door het gewicht.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-07-2009 8:51
    Ik heb altijd gefietst met een batavus stabilo, damesmodel, toen de meiden klein waren. twee kinderen, grote boodschappentas en ik zelf toen bijna 100 kg., dus was dat gewoon nodig. Die is zonder problemen meegegeaan tot de kinderen ook grotere afstanden zelf konden fietsen, dus ik denk een jaar of 10 toptaal. Dasarna ingeruild, en volgens de fietsenmaker rijdt hij nog rond met twee kinderen en een moeder van bijna een generatie later... ;-))
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-07-2009 9:13
    Ik heb altijd op een "opoefiets" gefietst, doe ik nu trouwens ook weer. Een één stoeltje achterop en één aan het stuur. Ging prima. Verder had ik nog een buggyklem zodat de buggy ook nog meekon.

    Misschien kun je zo'n "moederfiets" 2dehands kopen? Lijkt me dat zodra de kinderen wat groter zijn de meeste moeders iets anders willen.

    grtz

    Marion
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    02-07-2009 1:17
    Nou, puur toeval...vanochtend liep Jeroen via internet tegen een sterk afgeprijsde Sparta Amazonde Trendy aan (dezelfde als Karin dus heeft). We zijn direct gaan kijken en hij is helemaal kant en klaar met tassen en zitjes voor een spotprijsje. Het scheelt bijna 450 euro met de fietsenwinkel waar we al eerder geweest zijn. Direct besloten en gekocht. We moeten hem nog wel ophalen, dus waarschijnlijk heb ik hem pas volgende week.

    Ik heb er even een stukje met de kinderen opgefietst en wat een verademing zeg! Zoveel stabiliteit. En het gemak dat je in alle rust beide kinderen veilig op de fiets kunt tillen. Ik kan niet wachten totdat ik hem uitgebreid kan testen! De uitbreide producttest volgt dus nog in de artikelendatabase....

    Groetjes,
    Miriam
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-07-2009 1:46
    Fijn Miriam, ik ben benieuwd wat je ervan vind. Ik heb inderdaad ook de trendy-versie.
    Sje
    Posts:75548


    --
    02-07-2009 1:53
    Hé wat goed Miriam dat je al geslaagd bent! Veel plezier met je nieuwe fiets!
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-07-2009 2:51
    Fijn dat je geslaagd bent Miriam, laat het voorjaar nu maar komen!
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-07-2009 3:25
    Lekker miriam, kan je voorlopig voort!
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-07-2009 5:05
    Fijn Miriam, laat nu het voorjaar maar komen! Kunnen jullie lekker gaan fietsen.

    grtz

    Marion
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    02-07-2009 5:09
    Thanks allemaal! Nu maar hopen dat de lente snel begint.
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    02-08-2009 12:37
    Fijn Miriam dat je geslaagd bent!

    Ik vroeg me af waarom er bij jouw oude fiets geen stoeltje achterop kan. Je hebt tegenwoordig toch van die stoeltjes die aan je frame worden vastgemaakt ipv op de bagagedrager?
    Ik dact juist dat het tegenwoordig met die verstelbare sturen, lastig is om een stoeltje aan je stuur te krijgen... Maar ja, de modellen zijn afgelopen jaren ook weer veranderd.

    Die dubbele stabiele standaard waar Sje het over had, zijn ook gewoon los te koop. Kan je er zo onder zetten.

    Ik voelde me vroeger net zo'n circusattractie. Stoeltje voor met windscherm, stoeltje achter, fietstassen en een buggydrager met buggy....
    Sje
    Posts:75548


    --
    02-08-2009 1:56
    @Kôlleke, ondanks stoeltjes aan frame, heb je wel de "V" die van de wielen naar de bagagedrager loopt nodig om de voetensteunen aan te verankeren. Dus op een fiets zonder bagagedrager kunnen die stoeltjes alsnog niet.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    02-08-2009 2:09
    Geen idee waarom het niet lukt Kôlleke. Manlief zegt dat het niet kan, dus dat geloof ik maar. Ik denk dat het op deze fiets ook te zwaar zou worden. Het is een echte fiets-fiets en niet een stevige pakezel-fiets. Bovendien zou ik dan ook geen fietstassen er bij kunnen hebben als het zitje wel zou passen. En bijkomend probleem is dat ik heel moeilijk op en af kan stappen door het zitje voorop. Het levert met 1 kind op de fiets al gevaarlijke toestanden op, dus met 2 zie ik het helemaal niet zitten.

    Ik ben ontzettend benieuwd hoe het met de nieuwe fiets gaat. Kan niet wachten tot 'ie er is. En zeker nu het zo mooi weer is.
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    02-08-2009 10:29
    Ik had op mijn bagadedrager een los verlengstuk gemonteerd, waardoor de (speciale) fietstas ook wat naar achteren kwam, zodat het stoeltje ook paste.

    Een iets ruimere opstap is zeker een stuk makkelijker en veiliger.

    Ik kan me voorstellen dat je niet kan wachten totdat je je nieuwe aanwinst hebt. Nog even geduld..... Bij ons was het trouwens absoluut geen lekker fietsweer vandaag....
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    02-09-2009 5:55
    Hier werd het gisteren in de loop van de dag ook slechter. Maar 's ochtends en begin van de middag was het nog stralend weer. In de loop van de middag sneeuw, dus niet echt lekker om te fietsen. De rest van de week wordt het ook niks, dus dat scheelt dan weer.
    Sje
    Posts:75548


    --
    05-26-2010 10:03
    Vraag van Jercyr:

    Hallo,

    Eindelijk kan ik fietsen met mijn kleine, heb ik erg naar uitgekeken. Dus nu ben ik op zoek naar een moederfiets, heeft iemand ervaring met een  Target New York Allround??

    Of een andere fiets, maar dan niet al te duur.

    Groetjes
    Lianne
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-09-2011 1:34
    Ook ik ben mezelf aan het orienteren op een moederfiets.
    Ik ben geen held op de fiets en moet er niet aan denken zo tussen stoeltje en zadel gepropt te zitten.

    Daarom dus een moederfiets. Nu heb ik van verschillende mensen gehoord dat een moederfiets niet gemakkelijk fietst. Zou te maken hebben met kleinere banden?

    Nou ja, geen idee, ik zeg maar wat ik hoor.
    Is het voor de opstap nou echt veel makkelijker of denk ik dat alleen maar?

    Sje ik las dat jouw fiets van de Makro vandaan komt? Ik kijk eigenlijk vrij weinig in de Makrofolders, hebben ze tegenwoordig ook nog van die aanbiedingen? Want dan moet ik dat zeker eens in de gaten houden.

    Prijzen als 800 euro zijn me iets te gek voor een fiets. Verder ga ik ook zeker wel even tweedehands neuzen.

    Die fietsstoeltjes van Bobike, wat ik overal tegenkom, zijn neem ik aan gewoon hartstikke goed?!
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-09-2011 1:48
    Bobike is toppie! Nooit bezuinigen op goede fietsstoeltjes. Wij hebben voor zowel voor- als achterop Bobike gehad! Doen het ook prima tweedehands, dus als je ooit door wilt verkopen.

    Over die moederfiets pb ik je even want misschien kan ik je hele makkelijk en heel snel aan een goede moederfiets helpen.
    U bent niet gemachtigd om te reageren.
    Pagina 1 van 212 > >>